Tillgodoräkna sig kurser

Att tillgodoräkna sig tidigare studier

Har studerat på ett universitet eller högskola och vill tillgodoräkna dig kurserna när du skall studera på ett universitet utomlands – STUDIN hjälper dig

Att tillgodoräkna sig kurser och tidigare studier 

Om du har studerat på ett universitet eller högskola tidigare kan du många gånger tillgodoräkna dig kurserna när du ansöker till ett program på ett universitet utomlands. Processen kan vara lite krånglig och tidskrävande och det kan vara svårt att få ett besked på förhand.

När du ansöker med STUDIN hjälper vi dig med detta!

Här nedan förklaras lite generellt om att tillgodoräkna sig tidigare studier eller överföra kurser till ett annat universitet.

Vilka kurser kan du tillgodoräkna dig?tillgodoräkna sig kurser utlandsstudier

Generellt gäller att kurserna måste vara relevanta för det program du vill ansöka till. Det skall vara kurser som är på eftergymnasial nivå på en ackrediterad högskola eller universitet. I vissa fall kan även kurser från yrkeshögskola (YH och KY), folkhögskola eller annan eftergymnasial utbildning tillgodoräknas.

Tillgodoräkna sig kurser på högskolor & universitet i England & Europa

Många universitet i England och högskolor i Europa erbjuder studenter möjligheten att tillgodoräkna sig kurser eller göra en sk. top up degree.

Vanligtvis kan universitetet ge ett slutligt besked om hur många och vilka kurser du kan överföra först efter att du är fullt antagen – många gånger vi kan ge dig ett förhandsbesked redan under ansökningsprocessen.

Att tillgodoräkna sig kurser på college & universitet i USA & Kanada 

Att tillgodoräkna sig tidigare högskolestudier när du skall studera på ett college eller universitet i USA är ofta betydligt mer komplicerat och det krävs nästan alltid att kurserna valideras genom en credential evaluation agency som är godkänd av det amerikanska universitet du ansöker till.

Alla amerikanska college och universitet har olika riktlinjer avseende vilka valideringsagenturer som är godkända.
Några av de vanligaste är ECE och WES. 

Att tillgodoräkna sig kurser på college & universitet i Australien

Att tillgodoräkna sig tidigare högskolestudier när du vill studera ett program på universitet i Australien och Nya Zeeland är inte ovanligt och kallas för att starta i Advanced Standing.

På vissa universitet kan det vara nödvändigt att använda sig av en valideringstjänst som ECE och WES  men vid flera av de universitet och college som STUDIN företräder krävs inte detta.

Hur STUDIN hjälper dig som vill tillgodoräkna dig kurser

STUDIN har lång erfarenhet av att hjälpa studenter till högskolor och universitet utomlands. En validering av kurser kan vara krånglig och ta tid men vi håller direktkontakt med universitetet och ser till att de får rätt underlag för att kunna validera dina tidigare kurser eller studier. På flera högskolor och universitet har vi förhandlat fram specialavtal som gör processen ännu smidigare.

Vill du ha hjälp med att tillgodoräkna dig tidigare studier? Kontakta STUDIN!

Boka studievägledning

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!