Dublin Business School

DUBLIN BUSINESS SCHOOL – STUDERA I DUBLIN IRLAND

Studera på Dublin Business School i Dublin, Irland. Företagsekonomi, business management & marknadsföring. Låg undervisningsavgift, Certificate på 1 termin

Karriärfokuserade utbildningar som leder till jobb, modernt internationellt campus mitt i livliga Dublin.   Top up degree till kandidat på 1 år för dig med svensk YH examen.

Skolan

dublin business school logo

Studera i Dublin, Irland – Dublin Business School

Dublin Business School, DBS, är Irlands största privata college och internationellt erkänt för mycket karriärfokuserade utbildningar inom främst företagsekonomi och business management men här finns även starka utbildningar inom marknadsföring, finans och redovisning, juridik samt program inom IT, media, film och psykologi.

Du kan läsa till en examen (kandidat eller master) eller studera en termin. Dublin Business School är mycket populärt främst för möjligheten att på kort tid göra en Top-up degree eller läsa till ett yrkesinriktat Certificate på 1 termin.

DBS är mycket prisvärt, undervisningsavgiften är låg och utbildningskvaliteten hög.

Högskolan har sitt moderna campus mitt i livliga och ungdomliga Dublin!

Dublin Business SchoolStudera på Dublin Business School – Irlands ledande oberoende högskola

DBS är Irlands största oberoende college med över 9 000 studenter, varav omkring 3 000 är internationella. DBS erbjuder ett brett utbud av program som leder till kandidat / bachelor eller master. Här finns även korta yrkesinriktade Certificates på 1 termin, samt möjlighet att läsa fristående kurser 1-2 terminer.

Högskolan grundades redan 1975 och fick snabbt ett utmärkt rykte genom den höga undervisningskvaliteten och utbildningsstandarden samt de flexibla och innovativa studiemöjligheterna som speglar och matchar studenter med arbetsgivares behov.

Dublin Business School

Bredd av studiemöjligheter

Dublin Business School har alltsedan starten fokuserat på utbildningar som leder till jobb. Skolans starka program inom företagsekonomi, business management, marknadsföring, finans och redovisning är välkända och man har under senare år breddat med program inom IT, digital marknadsföring, media, journalism, film och psykologi.

dublin business school

Utbildning som fokuserar på din karriär och din personliga utveckling

Alla program har utformats och utvecklats i samverkan med industri- och branschorganisationer så att du med en examen utöver akademiska kvalifikationer också har färdigheter och kompetenser för en framgångsrik yrkeskarriär.

dublin business school

Undervisning i världsklass

Under de senaste 40 åren har DBS byggt ett betydande rykte för hög undervisningskvalitet. Skolan fokuserar på att ständigt förbättra studenternas learning experience och har ett nära samarbete med näringsliv och internationella arbetsgivare för att följa upp studenternas karriärer.

Dublin Business School campus har moderna faciliteter med IT lab, datasalar, bibliotek, moderna klassrum och studierum för studenter. Skolans lärare och personal ser till att du får det stöd du behöver under din utbildningstid.

dublin business school

Certificate eller fristående kurser 1 termin

På DBS kan du på en termin läsa till ett yrkesinriktat Certificate inom bl.a International Business, försäljning och marknadsföring. Du kan också välja fristående kurser i valfria ämnen.

Alla program ger europeiska högskolepoäng (ECTS) som du kan tillgodoräkna dig i t.ex en examen på ett svenskt universitet.

dublin business school

Spetsa ditt CV med en Top Up degree på Dublin Business School

DBS samarbetar med svenska yrkes- och handelshögskolan IHM, vilket gör att du som har en YH examen från IHM eller en annan yrkeshögskola i Sverige på kort tid (8-9 mån) kan läsa till en kandidat / Bachelor.

Perfekt för dig som vill spetsa ditt CV, skaffa internationella erfarenheter och bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

dublin business school

Låga terminsavgifter – prisvärd utbildning

Dublin Business School är en privat högskola, som till skillnad från större statliga universitet erbjuder undervisning i små klasser och möjlighet till mycket interaktion mellan studenter och lärare. Ändå håller Dublin Business School låga undervisningsavgifter för europeiska studenter vilket gör utbildningen på skolan mycket fördelaktig för svenska studenter med CSN.

dublin business school

Förstärk din anställningsbarhet

Satsningen på att leverera utbildning som leder till jobb har varit kärnan i DBS alltsedan starten. Fokus på anställningsbarhet, att ge dig som student den bredd av kunskaper och färdigheter som gör dig redo för yrkeskarriären präglar all utbildning på skolan. Business programmen kompletteras av moduler speciellt inriktade på employability. Du utvecklar yrkesfärdigheter och genomför projekt i ”verkliga” situationer.

Du tar kontroll över din egen karriärplanering – du lär dig initiera, utveckla och upprätthålla professionella nätverk och relationer. Du utvecklar specifika färdigheter som kommunikationsförmåga, IT-kompetens, problemlösning, teamarbete, ledarskap samt innovation och företagande på den globala marknaden. Färdigheter som gör en verklig skillnad för dina karriärmöjligheter efter examen.

dublin business school

Aktivt studentliv

Collegelivet är mer än bara akademiska studier. På DBS integreras dina studier med en mycket stimulerande och livlig social scen. Skolans studentservice organiserar en rad sociala events, fritids- och utvecklingsaktiviteter samt sport och idrottsaktiviteter. Det livliga studentlivet på skolan är en mycket viktig del av studietiden.

dublin business school

Internationell och ackrediterad högskola

DBS är en internationell högskola som samarbetar med universitet och colleges i hela världen. DBS är statligt godkända och ackrediterade av Quality and Qualifications Ireland (QQI) som reglerar högre utbildning i Irland och följer det Europeiska ramverket för högre studier, programmen ger högskolepoäng ECTS.

dublin business school

Varför studera på Dublin Business School

 • Utbildningar som leder till jobb
 • Låga undervisningsavgifter
 • Praktiskt yrkesinriktade Certificates inom business & marknadsföring på 1 termin 
 • Top up degree, kandidatexamen på mindre än 1 år för dig med YH examen
 • Studera och starta din internationella karriär i Dublin

Läs mer på DBS website här

dublin business school

Dublin Business School Campus

DBS har sitt campus i fyra centralt belägna skolbyggnader i Dublin. Det är gångavstånd mellan de olika skolbyggnaderna och du studerar verkligen mitt i Dublin med närhet till allt staden har att erbjuda.

Dublin Business School har ett aktivt studentliv och här finns ett stort antal studentföreningar inom allt från sport till kultur, nöje och socialt umgänge.

studera i dublin

Studera i Dublin, Irland

Dublin är den största staden på Irland och huvudstad i Republiken Irland. Dublin ligger vid mynningen av floden Liffey och är Irlands ekonomiska, administrativa och kulturella huvudstad.

Storstadsområdet Dublin har omkring 1,5 miljoner invånare och Dublin är en av Europas snabbast växande huvudstäder. Dublin är också en av Europas livligaste och mest ungdomliga huvudstäder – en hög andel av invånarna är under 35 år.

studera i dublin

Dublin som studentstad

Dublin har ett sjudande kulturellt liv och ett fantastiskt kulturarv. Levande musik och publiv är en viktig del av irländsk kultur och Dublin myllrar av pubar, musikscener, klubbar, caféer och restauranger.

dublin business school

Studenter från hela världen

Dublin är betydande som studentstad. Här finns ett flertal viktiga universitet som utöver inhemska irländska studenter även attraherar en stor andel internationella studenter, dels europeiska /Erasmus studenter men även från USA och Asien.

studera i dublin

Starta din internationella karriär

Dublins arbetsmarknad är utmärkt för dig som vill påbörja en internationell yrkeskarriär.

Irlands satsningar för att attrahera internationella företag har lett till att multinationella företag som Google, Microsoft, Facebook, Amazon, Yahoo LinkedIn, Airbnb och eBay har sina europeiska huvudkontor här.

Möjligheten att stanna kvar och arbeta på multinationella företag som Google och Facebook gör Dublin till en mycket attraktiv stad för studenter.

Video DBS – Dublin Business School

Kurser

Utbildningar DBS – Dublin Business School

Study abroad / valfria kurser, 1 termin

Det här alternativet tillåter studenter att välja ett urval av moduler från alla program som erbjuds på DBS på både kandidat och masternivå (beroende på din studiebakgrund). Alternativet ger dig flexibilitet att bygga på dina kunskaper inom ditt studieområde men ger dig också möjlighet att studera något nytt. Ämnesområden är Business, Marketing, Arts, Journalism, Psychology and Social Science.

Academic Year, 1 år

Du väljer fristående kurser under 1 år. Du väljer fritt moduler/kurser som intresserar dig under ett läsår. Programmet är för dig som inte vill delta i ett av skolans kandidatprogram, utan vill ha ett bredare urval av kurser inom skilda ämnesområden. Möjlighet till start finns bara i januari.

Certificate, 1 termin

Studenter som vill ha en specialiserad termin kan välja ett av de fyra statligt ackrediterade certifikatprogrammen och få ett internationellt erkänt certifikat på en termin. Certifikatprogrammen på DBS är ackrediterade av irländska myndigheten QQI och värda 30 högskolepoäng (utom Certifikat i Digital Marketing som ger 40 ECTS) Varje certifikatprogram innehåller fem kärnmoduler relaterade till programmet, samt en tillvalskurs.

 • Certificate in International Business
 • Certificate in Sales
 • Certificate in Tourism Marketing
 • Certificate in Digital Marketing

Top up Degree, 1 år (8-9 mån)

Du som läst en YH examen i Sverige har möjlighet att ansöka mot sista året på ett av skolans kandidatprogram inom ditt område och på så sätt få en Bachelor på 8-9 månader.

Kandidat/Bachelor, 3 år

 • BA (Hons) Business
 • BA (Hons) Business (HRM)
 • BA (Hons) Business (Law)
 • BA (Hons) Business (Management)
 • BA (Hons) Business (Project Management)
 • BA (Hons) Business (Psychology)
 • BA (Hons) Business Information Systems
 • BA (Hons) Business (Cloud Computing)
 • Bachelor of Business
 • Bachelor of Business in Accounting
 • Bachelor of Business in Information Technology
 • Bachelor of Business in Marketing
 • BA (Hons) Marketing
 • BA (Hons) Marketing (Digital Media & Cloud Computing)
 • BA (Hons) Marketing (Digital Media)
 • BA (Hons) Marketing (Event Management)
 • BA (Hons) Accounting & Finance – Full-time
 • BA (Hons) Social Science – Full-time
 • BA (Hons) Film – Full-time
 • BA (Hons) Financial Services – Full-time
 • BA (Hons) Psychology (PSI accredited) – Full-time
 • Bachelor of Laws (Hons) LL. B – Full-time
 • BA in Film & Media – Full-time
 • BA in Legal and Business Studies – Full-time
 • BA in Legal Studies – Full-time

Master, 1 år

Spetsa din kandidat med en masterexamen. Masterprogrammen, bl.a MBA, ger dig möjlighet att på 1 år specialisera dig och skaffa dig en modern internationell utbildning.

 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master of Business Administration (MBA) in Cloud Computing
 • Master of Business Administration (MBA) in Finance
 • Master of Business Administration (MBA) in Human Resource Management
 • Master of Business Administration (MBA) in Information Systems
 • Master of Business Administration (MBA) in Marketing
 • Master of Business Administration (MBA) in Project Management
 • Master of Science (MSc) Digital Marketing
 • Master of Science (MSc) International Accounting & Finance
 • Master of Science (MSc) Marketing
 • Master of Science (MSc) Marketing in Digital Media
 • Master of Science (MSc) Applied Psychology

Läs mer om alla program på DBS website här

Boende

Boende i Dublin, Irland

Dublin Business School har inget eget campusboende. Skolan har en utförlig och informativ Accommodation Guide för blivande studenter. Möjlighet finns att hyra rum i studentresidens, i delad lägenhet eller på egen hand.

Mer om boende i Dublin samt DBS Accommodation Guide finns på DBS website här.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

1 termin, 2 700 EURO
Certificate program (30 ECTS),  2 700 EURO
Certificate program (40 ECTS),  3 000 EURO
1 läsår (alla program utom master), 5 895 EURO

1 termin masterkurser,  4 000 EURO
Master / postgraduate program, 8 700 EURO

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Study abroad termin start varje termin (sep och feb)
Bachelor/kandidatprogram startar i september
Vissa kandidatprogram har start både i september och februari

Terminstider:

sep – dec
jan – maj

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasieexamen. Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg gymnasiet

Engelska

Du skall ha VG / C i engelska B/6 eller engelska test IELTS (6.0) eller motsvarande.
För vissa av masterprogrammen krävs IELTS (6.5)

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Dublin Business School i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.