Edinburgh College

EDINBURGH COLLEGE

Studera i Skottland på Edinburgh College. Yh utbildning på högskola i Edinburgh. Genväg till brittisk kandidatexamen. Upplev Edinburgh & Skottland som student!

Skolan

Edinburgh College – Studera i Skottland

Edinburgh College är Skottlands ledande statliga högskola och ett av Storbritanniens största college. Här studerar du i en av världens mest förtjusande städer tillsammans med studenter från över 128 länder. 

Edinburgh College erbjuder korta (1-2 åriga) praktiskt yrkesorienterade program inom Business, Hospitality, Engineering, Data & IT, Design, Media, Performing Arts, Hälsa, Sport, Turism.

Många program på Edinburgh College kan liknas vid YH utbildningar men räknas samtidigt som de första åren på universitet vilket ger dig möjligheten att studera vidare till en brittisk kandidatexamen genom att göra en sk top-up degree. Terminsavgifterna är dessutom avsevärt lägre än på brittiska universitet.

studera i skottland

Studera i Skottland på Edinburgh College

Utbildningsanläggningar i världsklass och flexibla utbildningsalternativ lockar studenter från Storbritannien och hela världen till Edinburgh College.

Edinburgh College är erkänt för hög kvalitet på undervisning och har fått högsta möjliga betyg av Education Scotland som granskar utbildning i Skottland.

96% av studenterna går vidare till universitet eller anställning vilket gör Edinburgh College till ett toppval för många internationella studenter.

studera i skottland edinburgh

Studera på Skottlands ledande college

Edinburgh College är ett av Storbritanniens största college och har cirka 26 000 studenter, varav omkring 4 000 är internationella studenter. Programmen är utformade i nära samarbete med näringsliv och branschorgan. Du får en relevant utbildning som är up-to-date och möter behoven på en framtida arbetsmarknad.

Möjlighet till praktik och internships erbjuds under utbildningen och collegets nära anknytning till arbetsgivare och universitet ger dig förutsättningar till jobb eller vidare studier.   

studera skottland edinburgh college

Välutvecklade campus med alla faciliteter

Edinburgh College har fyra campus i Edinburgh: Granton Campus, Sighthill Campus, Milton Road Campus och Midlothian Campus.

På campus finns bibliotek, computer rooms, restauranger, caféer, sport och gymfaciliteter. De modernt utrustade anläggningarna har alla faciliteter för respektive studieområde; här finns bl.a film studios, music performance centreenterprise centre, tekniska lab och teknologiska simulatorer för studenter inom t.ex engineering.

studera skottland edinburgh college

Stöd & support under utbildningen

På Edinburgh College finns en Career Coach som hjälper studenter med yrkesrådgivning och karriärval samt JobZone som hjälper studenter med deltids-, kvälls- eller helgarbete vid sidan av studierna.

På colleget finns även en rad andra stödtjänster för studenternas välbefinnande, som t.ex Learning Support och English Language Support för studenter som behöver hjälp med engelskan. 

studera i skottland edinburgh

Varför studera på Edinburgh College

 • Korta 1-2 åriga yh-utbildningar på universitetsnivå
 • Praktiskt yrkesorienterat samtidigt som du får akademiska kvalifikationer
 • Bra terminsavgifter, prisvärd genväg till brittisk kandidatexamen
 • Upplev Edinburgh som studentstad

Mer på Edinburgh College webbsida här

Kurser

Utbildningar

Kursorten

Edinburgh som studentstad 

Edinburgh är Skottlands huvudstad och en historisk stad rik på kultur och världsberömd för akademisk tradition och vetenskapliga framsteg. I Edinburgh kan du hitta allt: här finns det världsberömda Edinburgh Castle och historiska kullerstensgator, fantastisk arkitektur, vackra parker, toppmoderna idrottsarenor, berömda museer, gallerier och teatrar och en mycket livlig kulturell och social scen.  

Staden är viktig som studentstad med ett pulserande studentliv. Utöver Edinburgh College finns fyra universitet i Edinburgh med en stor andel studenter från hela världen. Banden mellan Skottland och Skandinavien är starka och här finns många svenska studenter.

Eftersom Edinburgh är en internationell studentstad är prisvärt boende enkelt att hitta. Stadens kompakta storlek gör också att du som student kan ta dig runt enkelt och billigt.

studera i skottland

Upplev Skottland som student

Edinburgh är känd som ”City of Festivals” och året runt pågår viktiga internationella kulturevenemang, film- och musikfestivaler i staden. Den mest kända, Edinburgh Fringe Festival, i augusti varje år, är världens största kultur-, scenkonst- och dansfestival som lockar tiotusentals människor från hela världen.  

För dig som är intresserad av vackra landskap och naturupplevelser är det inte långt till fantastiska stränder och storslagna kustlandskap eller utflykter till de skotska högländerna. 

studera i skottland

Boende

Studentbostäder Edinburgh

Det finns många olika boendealternativ i Edinburgh. Edinburgh College har egna studentbostäder på campus på Milton Road och Granton campus. Det finns även privata studenthem i Edinburgh som riktar sig till studenter vid alla stadens olika universitet och college. De flesta har ett bra centralt läge med bussförbindelser till college. Du kan också hyra i rum i lägenhet som delas med andra studenter eller välja att bo i värdfamilj under en tid. Edinburgh College hjälper internationella studenter med olika slags boendealternativ.

Läs mer om studentboende i Edinburgh här

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Alla HNC & HND 7 700 GBP / läsår​

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i augusti varje år
Vissa HNC/HND startar även i januari
Språkkurser startar året om.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest.
Annars krävs IELTS 5.5 eller motsvarande engelskatest.

Studievägledning

STUDIN är representant för Edinburgh College och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Vi håller direktkontakt med Edinburgh College genom hela din ansökan
Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Edinburgh College ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig