Griffith College

Griffith College

Studera på Griffith College i Dublin! Hög undervisningskvalitet och internationellt studentliv i världsklass i hjärtat av Dublin!
Spännande program och kurser
Study abroad termin eller examen
Upplev Irlands magi och pulsen i Dublin

Skolan

griffith college logo

Griffith College

Griffith College är ett idealiskt val för dig vill uppleva allt som Dublin och den irländska kulturen har att erbjuda samtidigt som studerar i en härligt inspirerande och internationell miljö. Här kan du plugga kurser en termin eller satsa på att ta en examen.

 

Studera på Griffith College i Dublin

 • Internationellt känt och välrenommerat college i hjärtat av Dublin
 • Program och kurser med fokus på jobb och karriär
 • Livligt campus med studenter från hela världen
 • Mycket förmånliga kursavgifter, täcks helt av CSN
 • Utforska Dublins magi och Irlands rika kultur

griffith college dublin

Studera i Dublin på Griffith College

Griffith College är ett idealiskt val för dig som vill uppleva Dublin och allt som den irländska kulturen har att erbjuda samtidigt som studerar i en härligt inspirerande och internationell miljö. Här kan du välja mellan en mängd spännande kurser och program i bland annat business, konst, design, digital media, data och IT, musik och TV produktion och mera.

Griffith College har mycket förmånliga kursavgifter och du pluggar mitt i livliga och charmiga Dublin, en av Europas mest fängslande städer!

Du kan studera en termin eller läsa ett helt program till en examen (bachelor, master).

griffith college dublin

Plugga på Griffith College

Griffith College grundades 1974 och har sedan dess vuxit till att bli ett av Irlands mest respekterade och mångsidiga college. Akademisk excellens och elevcentrerad undervisning har gjort Griffith College till en populär skola för studenter från hela världen.

Griffith College har starka kopplingar till näringslivet och samarbetar med företag och branschexperter. Utbildningarna förbereder för arbetsmarknaden. Skolan har ett omfattande alumninätverk med många framstående namn som bland annat romanförfattarinnan Cecelia Ahern och affärsmän som Michael Cawley (Ryanair) och Paul Rellis (Microsoft).

 

Inspirerande studiemiljö

Atmosfären på campus är personlig och stimulerande. De branschkunniga lärarna erbjuder mycket stöd och uppmärksamhet till varje student. Det finns en mängd möjligheter till nätverkande och kontakter med tech-jättar och andra spännande företag som har sina huvudkontor i Dublin.

Aktivt studentliv

Campus sjuder av aktiviteter och socialt umgänge. Här finns en mängd möjligheter till sport och idrott utöver alla evenemang, utflykter och fester som arrangeras. På campus kommer du att träffa studenter från hela världen som kommit till Dublin för att plugga, få internationella erfarenheter och ha roligt.

Top up degree

Du som har en yh-examen eller studerat några år på högskola kan göra en top up degree på Griffith College i Dublin. Genom 1 års studier på skolan kan du erhålla en internationellt erkänd bachelor-examen.

Förmånliga kursavgifter

Griffith College har mycket förmånliga kursavgifter som täcks helt av studielån från CSN.

griffith college campus students

Campus i Dublin

Griffith College stora huvudcampus är centralt beläget i Dublin på ett sju hektar stort område vid St Stephen’s Green. De klassiska campusbyggnaderna är från 1800 talet men faciliteter och utrustning är toppmoderna. På campus finns studentbostäder, bibliotek, restaurang och träningsfaciliteter. Från campus når du innerstaden till fots på mindre än 20 minuter.

Griffith har även ett city campus i Dublins stadskärna, samt campus i Cork och Limerick, på dessa campus erbjuds endast några av skolans program, främst på postgraduate eller masternivå.

 

Kursorten

dublinStudera i Dublin, Irland

Välkommen till Dublin, Irlands pulserande huvudstad och en fantastiskt livlig studentstad fylld av både historia och modernitet. Med en befolkning där nästan en tredjedel är under 30 år, är Dublin en av Europas snabbast växande och mest ungdomliga städer och här väntar en värld full av av kultur, musik och nöjen.

Det pulserande kulturella livet, den levande musiken och det berömda publivet är en självklar del av den irländska identiteten. Utforska charmiga gator och gränder som vimlar av pubar och musikställen, dyk in i det rika kulturarvet och låt dig förtrollas av Dublins magi. Från det anrika Trinity Colleges berömda bibliotek, där intellektuella jättar som Burke, Becket, Swift och Wilde en gång hämtade inspiration, till det pulserande Temple Bar-området där Guinness serveras i en atmosfär av liv och glädje, kommer du att omges av vänliga människor och möjligheten till många minnesvärda möten.

Dublin har på senare år förvandlats till Europas Silicon Valley med de europeiska huvudkontoren för tech-jättar som Google, Meta och Amazon. Arbetsmarknaden är het, och för dig som önskar stanna kvar och arbeta i staden finns många möjligheter. Dublins fängslande atmosfär kommer att prägla din studietid och öppna dörrar för såväl personlig som professionell utveckling.

Kurser

Utbildningar

 

Boende

Studentboende i Dublin

Griffith College erbjuder har studentbostäder på huvudcampus i Dublin. Här bor över 600 studenter och det är gångavstånd till Dublins centrum. Du kan också välja att söka boende på egen hand i bland annat studentlägenheter, studentresidens och rum i delad lägenhet. Du får även hjälp kring boende efter att du har blivit antagen.
Du kan läsa mer på Griffith College webbsida här

 

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Study abroad: 3250 EUR per termin.
Bachelor:
Business och IT: 6000 EUR / läsår.
Law/Design/Media/Photography: 7000 EUR / läsår.
Film & TV: 8000 EUR / läsår.
Music, Animation: 9000 EUR / läsår.
Master Degree Från 9000 EUR beroende på program.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Griffith College har två terminer: sep – jan, feb – maj
Möjlighet att starta 2 gånger per år: sep och feb

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Du bör ha godkänd Engelska 5 och 6, alternativt TOEFL, IELTS test.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Griffith College i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Griffith College ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig