North Park University

NORTH PARK UNIVERSITY

Studera i Chicago! Läs till amerikansk bachelor- eller masterexamen på vackert urbant campus i storstaden Chicago. Stipendier för studenter från Sverige!

Skolan

north park university logo

North Park University

North Park University är ett privat amerikanskt universitet med campus i hjärtat av den pulserande metropolen Chicago.

North Park University (NPU) grundades 1891 av svenska immigranter och är idag ett kosmopolitiskt universitet med ett urbant campus som ger studenterna tillgång till storstaden Chigagos rika utbud av kultur, affärsliv, aktiviteter, idrott och nöjen.

Som student på North Park kan du välja mellan över 120 olika program på universitetets sju högskolor och fakulteter. Du drar nytta av en gedigen läroplan som är utformad för att skapa nya och meningsfulla kopplingar mellan vetenskap, humaniora, ekonomi och konst.

North Park University erbjuder kandidat- och masterprogram inom bl.a ekonomi, marknadsföring, hälso- och idrottsvetenskap, psykologi, statsvetenskap och globala studier samt engineering.

north park university campus chicago Studera på North Park University

North Park University har omkring 3 000 studenter varav cirka 200 är internationella studenter från över 40 olika länder. Universitet kännetecknas av studier i små klasser med nära kontakt mellan studenter och lärare i klassisk amerikansk liberal arts tradition.

North Park är ett privat universitet med historisk anknytning till Sverige och Skandinavien. Idag är NPU en interkulturell institution fokuserad på mångfald med en kristen värdegrund där många svensk-amerikanska traditioner hålls vid liv.

NPU erbjuder skandinaviska studenter mycket förmånliga stipendier vilket gör NPU till ett utmärkt val för dig som vill ta en amerikansk kandidatexamen, bachelors degree. Studenter med skandinavisk gymnasieexamen har även möjlighet att tillgodoräkna sig gymnasiekurser och kan på så sätt slutföra examen på kortare tid.

Utbildning och undervisning är organiserad inom skolorna för

 • School of Education
 • College of Arts & Sciences
 • School of Music, Art, and Theatre
 • School of Nursing & Health Sciences
 • School of Business & Nonprofit Management
 • School of Professional Studies
 • Seminary

north park university campus chicago

North Park University campus

North Park Universitys campus i Chicago är känt för sina gröna och vackra omgivningar. Campus erbjuder toppmoderna faciliteter och ett livligt och aktivt studentliv. North Park erbjuder en mängd möjligheter till idrott och sport. På campus finns stora moderna idrottsanläggningar och fitnesscenter. Universitetets idrottslag Vikings tävlar i bland annat fotboll, golf, friidrott, volleyboll och tennis. På campus finns även studentbostäder.

NPU betonar staden Chicago som en värdefull resurs för lärande och erbjuder mängder av möjligheter till praktiska erfarenheter genom bl.a praktikplatser. Det urbana campuset gör att studenter enkelt kan resa med kollektivtrafik till praktikplatser i centrum eller i andra stadsdelar.

Mer om universitetet på North Park University webbsida här

Kursorten

studera i chicago north park universityStudera i Chicago

Med 2,7 miljoner invånare inom stadsgränsen och totalt 9,5 miljoner invånare i storstadsregionen är Chicago den tredje största staden i USA. Chicagos imponerande arkitektur och ikoniska skyline längs med Lake Michigan vittnar om en metropol i världsklass och staden attraherar nästan en halv miljard besökare varje år från hela världen.

Chicago är en pulserande smältdegel av kulturer och traditioner och erbjuder ett rikt utbud av kultur, musik, konst, nöjen, mat, sport, aktiviteter och sevärdheter.

Att studera i Chicago öppnar dörrarna till en mängd spännande karriärmöjligheter. Staden är ett livligt nav för innovation och entreprenörskap och hem för många Fortune 500-företag och start-ups. Du kommer att ha tillgång till praktikplatser, nätverksevenemang och värdefulla kontakter som kan kickstarta din yrkeskarriär.

Chicagos centrala läge erbjuder dessutom perfekta möjligheter för dig som vill utforska resten av USA. Du kan göra weekendresor till städer som New York och Los Angeles eller upptäcka den naturliga skönheten i närliggande destinationer som Stora Sjöarna (Great Lakes) eller fantastiska nationalparker.

Kurser

Utbildningar

Boende

Bo på campus i Chicago

North Park University erbjuder boende i studentbostäder på campus. Boendealternativen på campus inkluderar klassiska residence halls eller dorms samt boende i delade studentlägenheter och hus. Oavsett var du bor kommer du att dra nytta av säkerheten, gemenskapen och bekvämligheterna som erbjuds av universitetet. Internationella studenter är garanterade boende på campus det första året. Du kan givetvis även välja att hitta boende på egen hand utanför campus.

Mer information om olika boendemöjligheter hittar du på NPU webbsida här.

Läs mer om studentboende vid utlandsstudier här

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Alla avgifter betalas direkt till skolan. STUDIN hjälper dig helt kostnadsfritt!

Kandidat/Bachelor: 34 685 USD / läsår (10 685 USD/läsår efter stipendium)
Master: fr. 22 000 USD / läsår

Stipendier

Skandinaviska studenter som blir antagna genom STUDIN erhåller stipendier som reducerar terminsavgiften med 24 000 USD / läsår per år om man väljer att bo på campus. Studenter som väljer att bo på egen hand/ utanför campus erbjuds ett stipendium på 21 500 USD per läsår. Stipendierna gäller studier på kandidatnivå (undergraduate). North Park erbjuder även stipendier för studier på masternivå.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

North Park har 2 terminer med möjlighet att starta 2 gånger per läsår

Hösttermin: aug – dec
Vårtermin: jan – maj

Ansökningar tas emot och behandlas löpande. Du kan anmäla dig till starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C eller högre i Engelska 5 behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS eller TOEFL eller annat engelskatest.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för North Park University och hjälper kostnafdsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att klicka på Påbörja min ansökan här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av North Park University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig