Santa Monica College

SANTA MONICA COLLEGE

Studera på Santa Monica College i Los Angeles. Studera 1-2 terminer eller till examen. Låg terminsavgift, brett kursutbud, populärt bland svenska studenter

Skolan

 

 

santa monica college

Santa Monica College

Santa Monica College (SMC) är med 30 000 studenter ett av Kaliforniens största colleges. SMC har ett underbart läge i stadsdelen Santa Monica i megastaden Los Angeles. Kursutbudet är mycket brett och med en plats på colleget har du möjlighet att välja fritt bland alla utbildningar, certifikat och kurser.

Santa Monica College har förhållandevis låga terminsavgifter, något som bidar till populariteten. Det stora campusområdet omfattar hela 38 tunnland av grönskande parker, skolbyggnader, datacenter, studentlounger, laboratorium, bibliotek, sportanläggningar, tennis, gym, pooler, bokhandel, konserthall och teater, caféer, restauranger.

santa monica college

Santa Monica College – ett community college i Los Angeles

Santa Monica College är ett 2 årigt community college där du kan studera till en Associate Degree för att, om du vill, transferera till ett universitet och läsa ytterligare 2 år till en Bachelor Degree. Santa Monica College har transferavtal med ett flertal amerikanska universitet bl.a UCLA och California State University.

Populärt bland svenska studenter är också att läsa fristående kurser, som study abroad, under 1-2 terminer eller välja att läsa mot något av Santa Monicas yrkesförberedande certifikat (1 år).

santa monica college

Internationella studenter på Santa Monica College

Santa Monica College är mycket populärt bland svenska och andra internationella studenter. Här studerar mer än 3000 internationella studenter och omkring 300 – 400 svenskar varje år. Santa Monica College International Center hjälper dig som är internationell student med akademiska och andra ärenden. Det finns ett femtiotal olika studentföreningar, också flera särskilda föreningar för internationella studenter.

Som student på SMC har du Santa Monica Beach och den berömda Santa Monica Pier alldeles om hörnet, Venice Beach i närheten och hela Los Angeles fantastiska utbud och omgivningar runtomkring dig.

studera-i-los-angeles

Studera 1 termin eller till examen på Santa Monica College

När du blir antagen till Santa Monica College är du fri att välja att antingen läsa mot en examen (Associate Degree, cirka 2 år) eller mot ett yrkesförberedande certifikat (vanligtvis 1 år). Du kan också välja att ta fristående kurser i valfria ämnen.

Du lägger upp en utbildningsplan efter dina mål med en studievägledare på Santa Monica College under en Info Seminar Week cirka 1 månad innan terminsstart.

studera-i-los-angeles

Video Santa Monica College

 

Kurser

Utbildningar på Santa Monica College

Santa Monica College har ett mycket brett kursutbud. Populära inriktningar och ämnes omrpden på Santa Monica College är Business, Fashion Design, Graphic Design, Interior Design, Design Media, Broadcasting, IT & Computer Science, Journalism/Media, Music, Dance, Theatre Arts, Film, Photography.

Fristående kurser, Study abroad, 1-2 terminer

Du väljer fristående kurser under en eller två terminer. Terminen är normalt 16-17 veckor. För att kunna finansiera med studiestöd från CSN krävs minst 12 units per termin. Kurserna omfattar normalt 3 units dvs du väljer fyra kurser per termin. I samband med terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser. Observera att det inte finns någon garanti för att du får dina förstahandsval.

Studerar du vid ett svensk universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna vid SMC. Kontakta studievägledaren vid din institution för mer info.

Kursutbudet hittar du på SMC website här

Certificate, 1 – 1,5 år

Santa Monica College Certificate of Achievement är inriktade på att ge dig kompetenser och färdigheter som är yrkesförberedande inom en stor bredd av ämnen och branschområden.

Information om Certificates på SMC website

Associate Degree, 2 – 2,5 år

Du väljer ett ämnesområde som Major och sätter sedan ihop din kursplan med collegets studievägledare, vissa ämnen är obligatoriska. Vid inskrivningen på plats på Santa Monica College gör du ett engelska- och matematiktest i samband med din orientation (gäller samtliga studenter).
För en examen Associate Degree krävs oftast 60 units. Med ful studietakt och förutsatt att du klarar alla kurser, samt inte behöver ta extra kurser inom exempelvis engelska eller matematik tar detta cirka 2 – 2,5 år.

Information om alla Associate Degrees på SMC website

Kandidat/ Bachelor

Efter en Associate Degree på SMC kan du göra en transfer till ett universitet där du studerar ytterligare 2 år för en Bachelor Degree. SMC har transferavtal med ett flertal universitet bl.a UCLA. Alla universitet har olika antagningskrav, på SMC får du hjälp av studievägledare med kurser och alternativ.

1 års arbetsvisum OPT

När du har studerat minst 2 terminer så har du möjlighet att ansöka om OPT (Optional Practical Training). OPT ger dig rätt att arbeta under 1 år i USA inom de ämnesområden som du har studerat. Väl på plats på universitetet så kommer SMC:s vägledare att ge dig mer information om OPT och hur du går tillväga för att ansöka. Du kan inte ansöka om OPT i förväg utan måste först vara student vid SMC.

Boende

Boende Santa Monica

Santa Monica College har inget eget campusboende men alla nya studenter kan ansöka om boende i campusnära lägenheter under den första terminen.  Vanligast är att studenter går samman och delar på en lägenhet eller ett hus tillsammans med andra studenter på skolan, det är lätt att hitta boende i närheten av skolan.

Vanligt är att man bokar in sig på ett hostel under veckorna som Info Seminar Week pågår och på plats söker boende tillsammans med andra studenter man träffar under introduktionsveckorna.

Mer information om bostadsförmedlingar som hyr ut lägenheter till SMC:s studenter hittar du på:

• http://www.oakwood.com
• http://www.equityapartments.com
• http://www.livingatsantamonica.com
• http://www.solutionsinla.com
• http://www.433midvale.com
• http://www.usaish.com

Vi hjälper med mer information om boende när du ansöker eller under studievägledning. Kontakta oss gärna!

Priser & Datum

Terminsavgifter 2018 – 2019

STUDIN är representant för Santa Monica College i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan. Alla terminsavgifter och andra avgifter betalas direkt till skolan.

SMC tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Kursavgifter

Study Abroad – 12 units per termin
12 units ca 3900 USD
Tillkommande obligatoriska avgifter ca 600 USD (bland annat Health Fee, Student Associate fee, Student ID Card och obligatorisk försäkring)

Associate degree – 15 units per termin
15 units ca 4875 USD
Tillkommande obligatoriska avgifter ca 600 USD (bland annat Health Fee, Student Associate fee, Student ID Card och obligatorisk försäkring)

Övriga avgifter
SMC tar ut en ansökningsavgift på 75 USD samt en avgift för informationsseminarium på 85 USD

Finansiering

Studier vid Santa Monica College berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna för studieavgifterna och uppehälle/boende under hela studietiden. Du kan även låna för resa t.o.r och försäkring under studietiden.

Terminsdatum

Hösttermin augusti – december
Vårtermin:  februari – juni

Orientation och informationsseminarier börjar cirka 3-4 veckor före terminsstart.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet med lägst G / E i engelska A eller B / 5 eller 6. Alternativt resultat från TOEFL-test med minst 45/133/450 eller IELTS minst 5.5. Även Cambridgeexamen CAE/CPE med minst betyg C.

Engelska

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Vill du göra det i Los Angeles så kan du göra det på CEL i Santa Monica. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Språkkurserna kan finansieras med CSN och påverkar inte dina studielån för högre studier.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för SMC och hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen. Kontakta oss för studierådgivning kring dina studier!

Kontakta oss också om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location