Santa Monica College

SANTA MONICA COLLEGE

Studera på Santa Monica College i Los Angeles, Kalifornien, USA. Läs 1-2 terminer fristående kurser eller till Certificate eller Associate Degree

Låga terminsavgifter, brett kursutbud, transfer till universitet. Santa Monica College är ett community college som är mycket populärt bland svenska studenter

Skolan

 

 

santa monica college

Santa Monica College

Santa Monica College (SMC) är med 30 000 studenter ett av Kaliforniens största colleges. SMC har ett underbart läge i stadsdelen Santa Monica i megastaden Los Angeles.

Kursutbudet är mycket brett och när du blir antagen på SMC har du möjlighet att välja fritt bland alla utbildningar, certifikat och kurser.

Santa Monica College har förhållandevis låga terminsavgifter, något som bidrar till populariteten.

Det stora campusområdet omfattar hela 38 tunnland av grönskande parker, skolbyggnader, datacenter, studentlounger, laboratorium, bibliotek, sportanläggningar, tennis, gym, pooler, bokhandel, konserthall och teater, caféer, restauranger.

santa monica college

Santa Monica College – ett community college i Los Angeles

Santa Monica College är ett 2 årigt community college där du kan studera till en Associate Degree för att, om du vill, transferera till ett universitet och läsa ytterligare 2 år till en Bachelor Degree. Santa Monica College har transferavtal med ett flertal amerikanska universitet bl.a UCLA och California State University.

Populärt bland svenska studenter är också att läsa fristående kurser, som study abroad, under 1-2 terminer eller välja att läsa mot något av Santa Monicas yrkesförberedande certifikat (1 år).

santa monica college

Internationella studenter på Santa Monica College

Santa Monica College är mycket populärt bland svenska och andra internationella studenter. Här studerar mer än 3000 internationella studenter och omkring 300 – 400 svenskar varje år.

Santa Monica College International Center hjälper dig som är internationell student med akademiska och andra ärenden. Det finns ett femtiotal olika studentföreningar, också flera särskilda föreningar för internationella studenter.

Som student på SMC har du Santa Monica Beach och den berömda Santa Monica Pier alldeles om hörnet, Venice Beach i närheten och hela Los Angeles fantastiska utbud och omgivningar runtomkring dig.

studera-i-los-angeles

Studera 1 termin eller till examen på Santa Monica College

När du blir antagen till Santa Monica College är du fri att välja att antingen läsa mot en examen (Associate Degree, cirka 2 år) eller mot ett yrkesförberedande certifikat (vanligtvis 1 år). Du kan också välja att ta fristående kurser i valfria ämnen.

Du lägger upp en utbildningsplan efter dina mål med en studievägledare på Santa Monica College under en Info Seminar Week cirka 1 månad innan terminsstart.

studera-i-los-angeles

Santa Monica Study abroad program

Santa Monica College Study abroad package program är program med förvalda kurser inom populära ämnesområden: Business, Marknadsföring, Fashion, Sport och Psykologi.

Programmen är perfekta för dig som vill studera 1-2 terminer och få ut det mesta av dina studier.

Med Study abroad package program har du förvalda garanterade kurser inom ämnesområdet.

Study abroad package program inom Business samt Sports & Nutrition kan förlängas med 1 termin och du får då ett Certificate.

Om du vill stanna kvar efter Study abroad terminen och studera vidare så kan du fortsätta mot en Associate Degree eller mot ett certificate.

Läs mer om study abroad programmen under kurser nedan.

Video Santa Monica College

Kurser

Utbildningar Santa Monica College

Santa Monica College har ett mycket brett kursutbud. Populära inriktningar och ämnesområden på Santa Monica College är

 • Business & Management
 • Marketing
 • Fashion & Fashion Design
 • Design: Graphic Design, Interior Design
 • IT & Computer Science
 • Media, Journalism, Broadcasting
 • Music, Dance, Theatre Arts, Film, Photography
 • Sports, Nutrition, Fitness
 • Cosmetology

Study Abroad Package Program, 1 termin

Santa Monica erbjuder 1-2 terminers specialutformade program med garanterade förvalda kurser i populära ämnesområden: business, fashion, sport/fitness och psychology. Dessa program gör att du kan få ut det mesta av din termin utomlands. Fördelarna med dessa program är bl.a:

 • du har förvalda garanterade kurser
 • du behöver inte vara på plats cirka 1 månad före kurstart 
 • du behöver inte göra Santa Monicas engelska och matematiktest, och inte ev extra kurser i engelska och matematik

Du som väljer Business – Marketing eller Sports & Nutrition har möjlighet att fortsätta en termin för ett Certificate inom området. Sports & Nutrition är utformat som en förberedelse för ACE Personal Trainer Certification Exam (för att kunna arbeta som personlig tränare i USA).

De credits / poäng du tar kan du använda om du bestämmer dig för att stanna kvar på Santa Monica och läsa mot en Associate degree eller ett transfer program mot studier på universitet i USA. Om du vill tillgodoräkna dig kurserna i ett pågående examensprogram hemma – tala med studievägledaren på din högskola.

Study abroad package – terminsprogram

 • Business & Marketing, terminsprogram
 • Fashion, terminsprogram
 • Sports and Nutrition, terminsprogram
 • Psychology, terminsprogram

Här kan du ladda ned Santa Monica College pdf om Study abroad package

Fristående kurser, Study abroad, 1-2 terminer

Du väljer fristående kurser under en eller två terminer. Terminen är normalt 17 veckor. För att kunna finansiera med studiestöd från CSN krävs minst 12 units per termin. Kurserna omfattar normalt 3 units dvs du väljer fyra kurser per termin. I samband med terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser. Observera att det inte finns någon garanti för att du får dina förstahandsval.

Studerar du vid ett svensk universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna vid SMC. Kontakta studievägledaren vid din institution för mer info.

Kursutbudet hittar du på SMC website här

Certificate, 1 – 1,5 år

Santa Monica College Certificate of Achievement är inriktade på att ge dig kompetenser och färdigheter som är yrkesförberedande inom en stor bredd av ämnen och branschområden.

Associate Degree, 2 – 2,5 år

Du väljer ett ämnesområde som major och sätter sedan ihop din kursplan med skolans studievägledare. Vissa kurser är obligatoriska, andra är electives / valfria. För en examen Associate Degree krävs oftast 60 units. Med full studietakt och förutsatt att du klarar alla kurser, samt inte behöver ta extra kurser inom exempelvis engelska eller matematik tar detta cirka 2 – 2,5 år.

Certificates & Associate Degrees på SMC website här

Kandidat/ Bachelor

Efter en Associate Degree på SMC kan du göra en transfer till ett universitet där du studerar ytterligare 2 år för en Bachelor Degree. SMC har transferavtal med ett flertal universitet bl.a UCLA. Alla universitet har olika antagningskrav, på SMC får du hjälp av studievägledare med kurser och alternativ.

1 års arbetsvisum OPT

När du har studerat minst 2 terminer (24 units) har du möjlighet att ansöka om OPT (Optional Practical Training). OPT ger dig rätt att arbeta under 1 år i USA inom de ämnesområden som du har studerat. Väl på plats på universitetet så kommer SMC:s vägledare att ge dig mer information om OPT och hur du går tillväga för att ansöka. Du kan inte ansöka om OPT i förväg utan måste först vara student vid SMC.

Om engelska och matematiktest på Santa Monica College

Alla villkorligt antagna till Santa Monica College gör ett självuppskattningstest (self assessment test) i engelska och matematik. I samband med inskrivningen på plats (enrollment) på Santa Monica College går du tillsammans med en studierådgivare igenom dina kursval samt målet med dina studier. Beroende på ditt mål kan du komma att behöva ta extra kurser i t.ex matematik, engelska och kurser i general education. De flesta svenska studenter behöver inte ta extra kurser i engelska, kurser i matematik kan krävas om du skall läsa inom STEM (Science, technology, engineering, mathematics). Kurser i General Education kan krävas för en Associate Degree.

OBS! Du som väljer study abroad package program behöver inte göra detta.

Boende

Boende Santa Monica

Santa Monica College har inget eget campusboende men alla nya studenter kan ansöka om boende i campusnära lägenheter under den första terminen.  Vanligast är att studenter går samman och delar på en lägenhet eller ett hus tillsammans med andra studenter på skolan, det är lätt att hitta boende i närheten av skolan.

Vanligt är att man bokar in sig på ett hostel under veckorna som Info Seminar Week pågår och på plats söker boende tillsammans med andra studenter man träffar under introduktionsveckorna.

Mer information om bostadsförmedlingar som hyr ut lägenheter till SMC:s studenter hittar du på:

• http://www.oakwood.com
• http://www.equityapartments.com
• http://www.livingatsantamonica.com
• http://www.solutionsinla.com
• http://www.433midvale.com
• http://www.usaish.com

Vi hjälper med mer information om boende när du ansöker eller under studievägledning. Kontakta oss gärna!

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är representant för Santa Monica College i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan. Alla terminsavgifter och andra avgifter betalas direkt till skolan.

SMC tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Undervisningsavgiften betalas per unit du läser: 370 USD per unit
4 440 USD / termin med 12 units (vanligast Study abroad)
5 550 USD / termin med 15 units (vanligast Certificate/Associate degree)

Tillkommande avgifter & kostnader:
SMC Health Fee:: USD 19 per termin
Student Associate Fee:: USD 19.50 per termin
Student ID Card:: USD 13 per termin
Health Insurance (obligatorisk) USD 942 per termin

Avgifter under ansökningsprocessen:
SMC har en ansökningsavgift / application fee på 75 USD
Avgift för Info Seminar 85 USD

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.
Alla avgifter betalar du direkt till skolan.

CSN & Finansiering

Studier vid Santa Monica College berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende under hela studietiden.
Du kan även låna för resa t.o.r och försäkring under studietiden.

Terminsdatum

Hösttermin augusti – december
Vårtermin:  februari – juni

Orientation och informationsseminarier kan ligga från 7-2 veckor före terminsstart utom för Study abroad package som har introduktion cirka 1 vecka innan startdatum.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasiebetyg.
Fullständiga avgångsbetyg / slutbetyg är inte nödvändigt för antagning.

Engelska

Lägst G / E i engelska A eller B / 5 eller 6. Alternativt resultat från TOEFL-test med minst 45/133/450 eller IELTS minst 5.5. Även Cambridgeexamen CAE/CPE med minst betyg C.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för Santa Monica College och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning, ansökan, visum och CSN ansökan. Kontakta oss för studierådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories