Santa Monica College

SANTA MONICA COLLEGE

Santa Monica College – med sitt läge i Los Angeles vid berömda Santa Monica Beach och många attraktiva kurser lockar Santa Monica en mängd studenter från hela världen.

Skolan

Santa Monica College är med sina 30 000 studenter en av de största högskolorna i Kalifornien. SMC har ett underbart läge i den trygga och tillbakalutade stadsdelen Santa Monica i megastaden Los Angeles. Kursutbudet är brett och colleget har mycket överkomliga terminsavgifter. Det stora campusområdet omfattar hela 38 tunnland av grönskande parker, skolbyggnader, datacenter, studentlounger, laboratorium, bibliotek, sportanläggningar, tennis, gym, pooler, bokhandel, konserthall och teater, caféer, restauranger,

Santa Monica College är ett 2 årigt community college där man studerar till en Associate Degree för att sedan eventuellt transferera till ett universitet och läsa ytterligare 2 år för en Bachelor Degree. Santa Monica College har transferavtal med ett flertal amerikanska universitet bl.a UCLA och California State University.

SMC är mycket engagerade i sina omkring 3000 internationella studenter och vid The International Center kan du få hjälp med både akademiska och andra ärenden. Det finns ett femtiotal olika studentföreningar, också flera särskilda föreningar för internationella studenter.

Som student på SMC har du Santa Monica Beach och den berömda Santa Monica Pier alldeles om hörnet, Venice Beach i närheten och hela Los Angeles fantastiska utbud och omgivningar runtomkring dig.

Kurser

Utbildningar på Santa Monica College

Santa Monica College har ett mycket brett kursutbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa fristående kurser som Study Abroad student eller att söka till en Associate Degree-program. Colleget har många populära inriktningar som Business, Fashion Design, Graphic Design, Interior Design, Design Media, Broadcasting, IT & Computer Science, Journalism/Media, Music, Dance, Theatre Arts, Film, Photography.

STUDY ABROAD 1-2 TERMINER

Du väljer fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är normalt 16 veckor långa. För att kunna finansiera med studiestöd från CSN krävs minst 12 units per termin. Kurserna omfattar normalt 3 units dvs du väljer fyra kurser per termin. I samband med terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser. Observera att det inte finns någon garanti för att du får dina förstahandsval.

Kursutbudet hittar du på SMC website här

Studerar du vid ett svensk universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna vid SMC. Kontakta studievägledaren vid din institution för mer info.

CERTIFICATE 1 – 1,5 ÅR
ASSOCIATE DEGREE 2 – 2,5 ÅR

Du väljer ett ämnesområde som Major och sätter sedan ihop din kursplan med collegets studievägledare, vissa ämnen är obligatoriska. Vid inskrivningen på plats på Santa Monica College gör du ett engelska- och matematiktest i samband med din orientation (gäller samtliga studenter).

Information om alla Certificates på SMC website

Information om alla Associate Degrees på SMC website

BACHELOR DEGREE

Efter en Associate Degree på SMC kan du göra en transfer till ett universitet där du studerar ytterligare 2 år för en Bachelors Degree. SMC har transferavtal med ett flertal universitet bl.a UCLA. Alla universitet har olika antagningskrav, på SMC får du hjälp av studievägledare med kurser och alternativ.

1 ÅRS ARBETSVISUM OPT

När du har studerat 2 terminer så har du rätt att ansöka om OPT (Optional Practical Training). OPT ger dig rätt att arbeta under 1 år i USA inom de ämnesområden som du har studerat. Väl på plats på universitetet så kommer SMC:s vägledare att ge dig mer information om OPT och hur du går tillväga för att ansöka. Du kan inte ansöka om OPT i förväg utan måste först vara student vid SMC.

Boende

Eget boende

Santa Monica College erbjuder inget eget campusboende men alla nya studenter kan ansöka om boende i campusnära lägenheter under den första terminen.  Vanligast är att studenter går samman och delar på en lägenhet eller ett hus tillsammans med andra studenter på skolan, det är lätt att hitta boende i närheten av skolan. Mer information om bostadsförmedlingar som hyr ut lägenheter till SMC:s studenter hittar du på

• http://www.oakwood.com
• http://www.equityapartments.com
• http://www.livingatsantamonica.com
• http://www.solutionsinla.com
• http://www.433midvale.com
• http://www.usaish.com

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017 – 2018

Vi är representant för Santa Monica College i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen. Alla terminsavgifter betalas direkt till SMC.

SMC tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

KURSAVGIFTER 2017

Study Abroad – 12 units per termin
12 units ca 3900 USD
Tillkommande obligatoriska avgifter ca 600 USD (bland annat Health Fee, Student Associate fee, Student ID Card och obligatorisk försäkring)

Associate degree – 15 units per termin
15 units ca 4875 USD
Tillkommande obligatoriska avgifter ca 600 USD (bland annat Health Fee, Student Associate fee, Student ID Card och obligatorisk försäkring)

Övriga avgifter
SMC tar ut en ansökningsavgift på 75 USD samt en avgift för informationsseminarium på 85 USD

FINANSIERING

Studier vid SMC berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM 2017 – 2018

Hösttermin augusti – december
Vårtermin:  februari – juni

Orientation och seminarier börjar 3-4 veckor före terminsstart.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet med lägst G / E i engelska A eller B / 5 eller 6. Alternativt resultat från TOEFL-test med minst 45/133/450 eller IELTS minst 5.5. Även Cambridgeexamen CAE/CPE med minst betyg C.

ENGELSKA

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Vill du göra det i Los Angeles så kan du göra det på CEL i Santa Monica. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är representant för SMC och hjälper dig med kostnadsfritt hela ansökningsprocessen. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina studier!

Kontakta oss också om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar.

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Ansökningsblankett hittar du här
Kopia av giltigt pass.
Avgångsbetyg från gymnasiet på svenska samt översatt till engelska
Essay/Personligt brev

Dessutom:

Bank letter (minst 40.000-50.000) SEK om du söker fullt studiestöd)

Kontakta oss för mer info!

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Du kan skicka ansökningshandlingar per e-post som pdf till:
university@studin.se
eller med vanlig post till:
STUDIN – STUDY INTERNATIONAL
Storgatan 25
411 24 Göteborg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location