Santa Barbara City College

SANTA BARBARA CITY COLLEGE

Studera på Santa Barbara City College! Populära SBCC har ett brett urval av program och kurser och låga terminsavgifter. Campus nära stranden, det fantastiska klimatet och närheten till Los Angeles storstadsliv lockar många till studier på Santa Barbara City College.

Skolan

studera i kalifornien santa barbara city college logo

Studera på Santa Barbara City College

SBCC hamnar stadigt i topp på rankinglistor över community colleges i Kalifornien och USA. Det är en av de mest populära skolorna bland svenska studenter i USA. Här pluggar du i en vacker stad i soliga Kalifornien med campus nära stranden och med Los Angeles alldeles inpå.

studera på santa barbara city college usa

Campus nära stranden i Kalifornien

SBCC:s vackra campus har ett underbart läge nära stranden i Santa Barbara. Här studerar omkring 19 000 studenter varav cirka 900 är internationella och många är svenskar.

plugga college kalifornien santa barbara city college

Populärt college med anor

SBCC grundades redan 1911 och är mycket populärt bland både amerikanska och internationella studenter.

Standarden på utbildningar och faciliteter är hög, samtidigt som terminsavgifterna är låga. All undervisning sker i små klasser.

På campus finns bibliotek, datasalar, lab, bokhandel, affärer, caféer, restauranger, studentlounger och gym. På campus finns också en olympisk arena från OS i L.A 1984. På SBCC finns ett stort antal studentklubbar och för sportintresserade finns ett flertal skollag bl.a i tennis, volleyboll, golf, fotboll och löpning.

studera i santa barbara sbcc campus

Att studera på ett community college

SBCC är ett 2 årigt community college där du kan läsa till en Associate Degree för att sedan (om du vill) transferera till ett universitet och läsa ytterligare 2 år för en Bachelor Degree.

Santa Barbara City College har transferavtal med ett flertal bra amerikanska universitet och direktavtal med University of Santa Barbara.

community college usa santa barbara city college

Varför studera på SBCC

 • Ett av USA:s bästa community colleges – hög studentnöjdhet
 • Brett kursutbud med över 80 olika ämnen att välja mellan
 • Aktivt studentliv på campus
 • Campus nära stranden
 • Du studerar i sunny California med Los Angeles nära inpå

studera på college santa barbara city college kalifornien

Läs en termin eller en hel utbildning

På SBCC kan du läsa fristående kurser eller ett Certificate (1 år) eller till en Associate Degree ( 2 år) inom bl.a:

 • Business
 • Marknadsföring
 • Management
 • Real Estate
 • Film, TV & Media
 • Grafisk Design & Fotografi
 • Inredningsdesign
 • Journalistik
 • Musik
 • Teater, Drama
 • Psykologi

Kursorten

plugga i usa community college kalifornien

Studera i Santa Barbara

Santa Barbara är känt för fantastiska surfställen, vackra vyer och närheten till bergen. I denna livliga studentstad kan du uppleva nästan en sorts medelhavskänsla mitt i allt det kaliforniska.
Santa Barbara ligger bara en timme norr om Los Angeles så du har alltid nära till jättestadens puls.

plugga i usa santa barbara sbcc

Stort utbud av kultur och nöjen

Santa Barbara ligger vackert vid Stilla havets kust med långa vita sandstränder, palmkantade gator och höga omgivande bergskedjor. Här finns ett mycket livligt studentliv men även ett rikt och spännande kulturliv inom musik, teater och film.
I downtown Santa Barbara finns många restauranger, caféer och barer.

Santa Barbara är perfekt för dig som gillar utomhussporter som surf, segling, cykling och trekking.

studenter på santa barbara city college

Klimat

Santa Barbara har ett milt och behagligt medelhavsklimat med sköna temperaturer året runt. Med mer än 300 soldagar om året och en temperatur som ligger omkring 20°C är det lätt att trivas i Santa Barbara.

plugga i los angeles

Upptäck Los Angeles och Kalifornien

Som student i Santa Barbara har du nära till Los Angeles och allt vad denna världsmetropol har att erbjuda i form av sevärdheter, attraktioner, nöjen och kultur: Hollywood med Walk of Fame, Bel Air, Beverly Hills, Sunset Strip, Santa Monica, temaparker som Disneyland, Six Flags och Universal Studios, berömda gallerior och museum som Getty Center i Malibu…

Passa också på att upptäcka städer som San Fransisco i norr och San Diego i söder och hela den fantastiska Stillahavskusten med små vackra städer och underbara naturupplevelser.

Kurser

studenter campus santa barbara city college

Utbildningar på Santa Barbara City College

Study Abroad, fristående kurser, 1-2 terminer

Du väljer fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är normalt 16 veckor långa. För att kunna finansiera med studiestöd från CSN krävs minst 12 units per termin. Kurserna omfattar normalt 3 units dvs du väljer fyra kurser per termin. I samband med terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser. Observera att det inte finns någon garanti för att du får dina förstahandsval.

Kursutbudet hittar du på SBCC: website här

Studerar du vid ett svensk universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna vid SBCC. Kontakta studievägledaren vid din institution för mer info.

Certificate 1 år
Associate Degree 2 år

Du väljer ett ämnesområde som Major och sätter sedan ihop din kursplan med collegets studievägledare, vissa ämnen är obligatoriska. Vissa kurser innehåller en praktikperiod
Du läser 15 units per termin för en Associate Degree

Här på SBCC website finns hela kursutbudet

Bachelor Degree

Efter en Associate Degree på SBCC kan du göra en transfer till ett universitet där du studerar ytterligare 2 år för en Bachelors Degree. SBCC har garanterade transferavtal med ett flertal universitet bl.a 7 st University of California campus. Alla universitet har olika antagningskrav, på SBCC får du hjälp kurser och alternativ.

1 års arbetsvisum OPT

När du läst till en Associate Degree har du möjlighet att ansöka om OPT (Optional Practical Training). OPT ger dig rätt att arbeta under 1 år i USA inom de ämnesområden som du har studerat. Väl på plats på universitetet så kommer SBCC:s vägledare att ge dig mer information om OPT och hur du går tillväga för att ansöka. Du kan inte ansöka om OPT i förväg utan måste först vara student vid SBCC.

Video SBCC

Boende

Eget boende

Santa Barbara City College har inget campusboende utan samtliga studenter bor på studenthem eller i lägenhet i närheten av campus. SBCC har även en anslagstavla online där man annonserar efter boende eller rumskompisar. Det vanligaste är att studenterna bokar in sig på ett hostel under de första veckorna, väl på plats är det enkelt att finna bostad, och de flesta studenter går samman och delar på en lägenhet.

Studenthem

Tropicana Gardens studenthem är beläget i Isla Vista strax norr om Santa Barbara. Tropicana Gardens har ett mycket fint studentboende med swimmingpool och restaurang.

Mer information om studenthemmet hittar du här

Delad lägenhet

Att bo i en delad lägenhet tillsammans med andra studenter är mycket populärt. Det finns lägenheter av olika standard, storlek och priser. Du kan själv avgöra vilket som passar dig bäst.

Värdfamilj

Boende hos en värdfamilj ger dig ett unikt tillfälle att komma in i den amerikanska livsstilen och samtidigt förbättra din engelska. Här bor du i enkel- eller dubbelrum med halvpension (fem dagar i veckan). Detta boende bokas av SBCC.

Kontakta gärna oss för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

STUDIN är representant för Santa Barbara City College i Sverige och hjälper helt kostnadsfritt med ansökningsprocessen. Alla terminsavgifter betalas direkt till SBCC.

SBCC tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Fristående kurser / Study Abroad (12 units per termin)
ca 3684 USD / termin

Associate degree  (15 units per termin)
ca 4605 USD / termin

SBCC:s tillkommande avgifter:

SBCC obligatoriska försäkring: 655 USD /termin
SBCC obligatorisk Health Fee: 18 USD /termin
SBCC obligatorisk Transportation Fee: 30 USD /termin
Student Representation Fee: 1 USD /termin
Application Fee: 50 USD
Orientation Fee: 55 USD

Finansiering

Studier vid SBCC berättigar till studiemedel från CSN.

Terminsdatum 2017 / 2018

Hösttermin 2017: 22 augusti – 10 december
Vårtermin 2018: 17 januari – 13 maj

Orientation week börjar 2-3 veckor före kursstart.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Lägst G/ E i engelska A eller B / 5 eller 6.

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

Vi är representant för SBCC och hjälper dig helt utan kostnad med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Din ansökan måste sedan kompletteras med:

En kopia av giltigt pass
Avgångsbetyg från gymnasiet översatt till engelska
CSN:s intyg om studiefinansiering som kan laddas ned här

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Adrian på SBCCstudera usa santa barbara city college

”California, Santa Barbara… Det borde nästa räcka med att säga det för att man ska inse att studera utomlands är något alla borde göra.

Att studera utomlands är nog det bästa valet jag gjort i mitt liv, alla människor man träffar, vädret och alla olika kulturer du stöter på är otroligt lärorikt.

Så om du funderar på att studera utomlands. Tveka inte bara gör det! “

Adrian studerar valfria kurser / study abroad på Santa Barbara City College.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location