Santa Barbara City College

SANTA BARBARA CITY COLLEGE

Studera på Santa Barbara City College! SBCC är ett av USA:s mest populära community colleges. Stor bredd av kurser, låg terminsavgift, campus nära stranden

Hög undervisningskvalitet, fantastiskt klimat och närheten till Los Angeles storstadsliv lockar studenter från hela USA och världen.

Skolan

santa barbara city college bcc

Studera på Santa Barbara City College

Santa Barbara City College hamnar stadigt i topp på rankinglistor över community colleges i Kalifornien och USA. Det är också en av de mest populära skolorna bland svenska studenter i USA.

Här pluggar du i en vacker stad i soliga Kalifornien med campus nära stranden och med Los Angeles alldeles inpå.

Du kan läsa 1 – 2 terminer valfria kurser (study abroad), läsa till ett Certificate på 1 år eller rikta in dig mot en college examen på 2 år (Associate degree).

santa barbara city college

SBCC campus nära stranden i Kalifornien

Santa Barbara City College vackra campus har ett underbart läge nära stranden i Santa Barbara.

Här studerar omkring 19 000 studenter varav cirka 900 är internationella och många är svenskar.

santa barbara city college sbcc

Santa Barbara City College – ett populärt college med anor

Santa Barbara City College grundades redan 1911 och är mycket populärt bland både amerikanska och internationella studenter.

Standarden på undervisning och faciliteter är hög, samtidigt som terminsavgifterna är låga. All undervisning sker i små klasser.

På campus finns bibliotek, datasalar, lab, bokhandel, affärer, caféer, restauranger, studentlounger och gym. På campus finns också en olympisk arena från OS i L.A 1984.

På SBCC finns ett stort antal studentklubbar och för sportintresserade finns ett flertal skollag bl.a i tennis, volleyboll, golf, fotboll och löpning.

santa barbara city college

Att studera på ett community college i Kalifornien

Santa Barbara City College är ett 2 årigt community college där du kan läsa till en Associate Degree för att sedan (om du vill) transferera till ett universitet och läsa ytterligare 2 år för en Bachelor Degree.

Santa Barbara City College har transferavtal med ett flertal bra amerikanska universitet och direktavtal med University of Santa Barbara.

Du som inte vill läsa till examen har möjlighet att studera 1-2 terminer fristående kurser eller läsa 1 – 1,5 år till ett av collegets yrkesinriktade certifikat.

santa barbara city college

Varför studera på Santa Barbara City College

 • Ett av USA:s bästa community colleges – hög studentnöjdhet
 • Brett kursutbud med över 80 olika ämnen att välja mellan
 • Aktivt studentliv på campus
 • Campus nära stranden
 • Närheten till Los Angeles

santa barbara city college

Studera en termin eller en hel utbildning

På SBCC kan du läsa fristående kurser som sk study abroad under 1-2 terminer eller till ett Certificate (1 år) eller till en Associate Degree ( 2 år) inom bl.a:

 • Business
 • Marknadsföring
 • Management
 • Real Estate
 • Film, TV & Media
 • Grafisk Design & Fotografi
 • Inredningsdesign
 • Journalistik
 • Musik
 • Teater, Drama
 • Psykologi

sbcc campus

Kursorten

santa barbara city college sbcc

Studera i Santa Barbara

Santa Barbara är känt för fantastiska surfställen, vackra vyer och närheten till bergen. I denna livliga studentstad kan du uppleva nästan en sorts medelhavskänsla mitt i allt det kaliforniska.
Santa Barbara ligger bara en och en halv timma norr om Los Angeles så du har alltid nära till jättestadens puls.

santa barbara city college

Santa Barbara har ett stort utbud av kultur och nöjen

Santa Barbara ligger vackert vid Stilla havets kust med långa vita sandstränder, palmkantade gator och höga omgivande bergskedjor. Här finns ett mycket livligt studentliv men även ett rikt och spännande kulturliv inom musik, teater och film.
I downtown Santa Barbara finns många restauranger, caféer och barer.

Santa Barbara är perfekt för dig som gillar utomhussporter som surf, segling, cykling och trekking.

santa barbara city college student

Plugga i ett underbart klimat

Santa Barbara har ett milt och behagligt medelhavsklimat med sköna temperaturer året runt. Med mer än 300 soldagar om året och en temperatur som ligger omkring 20°C är det lätt att trivas i Santa Barbara.

santa barbara city college

Upptäck Los Angeles och Kalifornien

Som student i Santa Barbara har du nära till Los Angeles och allt vad denna världsmetropol har att erbjuda i form av sevärdheter, attraktioner, nöjen och kultur: Hollywood med Walk of Fame, Bel Air, Beverly Hills, Sunset Strip, Santa Monica, temaparker som Disneyland, Six Flags och Universal Studios, berömda gallerior och museum som Getty Center i Malibu…

Passa också på att upptäcka städer som San Fransisco i norr och San Diego i söder och hela den fantastiska Stillahavskusten med små vackra städer och underbara naturupplevelser.

 

Kurser

Utbildningar Santa Barbara City College

Study Abroad, fristående kurser, 1-2 terminer

Du väljer fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är normalt 16 veckor långa. För att kunna finansiera med studiestöd från CSN krävs minst 12 units per termin. Kurserna omfattar normalt 3 units dvs du väljer fyra kurser per termin. I samband med terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser. Observera att det inte finns någon garanti för att du alltid får dina förstahandsval.

Studerar du vid ett svensk universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna vid SBCC. Kontakta studievägledaren vid din institution för mer info.

Certificate, 1 – 1,5 år

Certificates är vanligtvis mer praktiskt yrkesinriktade program. Certifikatsprogram finns i en rad ämnesområden.

Associate Degree, 2 – 2,5 år

Amerikansk collegeexamen. Du väljer ett huvudämnesområde (major) och sätter sedan ihop din kursplan med collegets studievägledare, vissa ämnen är obligatoriska, beroende på inriktning och mål med examen. Vissa kurser innehåller en praktikperiod. 

Alla program och ämnesområden hittar du på SBCC websida här

Bachelor Degree

Efter en Associate Degree på SBCC kan du göra sk. transfer till ett universitet där du studerar ytterligare 2 år för att slutföra en amerikansk kandidatexamen, Bachelors Degree. SBCC har garanterade transferavtal med ett flertal universitet bl.a flertal av University of Californias campus. Alla universitet har olika antagningskrav, på SBCC får du hjälp med kurser och alternativ.

1 års arbetsvisum OPT

När du läst till en Associate Degree har du möjlighet att ansöka om OPT (Optional Practical Training). OPT ger dig rätt att arbeta under 1 år i USA inom de ämnesområden som du har studerat. SBCC:s vägledare att ge dig mer information om OPT och hur du går tillväga för att ansöka. Du kan inte ansöka om OPT i förväg utan måste först vara student vid SBCC.

Boende

Studentboende Santa Barbara

Eget boende

Santa Barbara City College har inget campusboende: samtliga studenter bor på studenthem eller hyr rum i delade lägenheter och hus i närheten av campus. SBCC har även en anslagstavla online där man annonserar efter boende eller rumskompisar.

Studenthem

Tropicana Gardens studenthem är beläget i Isla Vista strax norr om Santa Barbara. Tropicana Gardens har ett mycket fint studentboende med swimmingpool och restaurang.

Mer information om studenthemmet hittar du här

Delad lägenhet

Att bo i en delad lägenhet tillsammans med andra studenter är mycket populärt. Det finns lägenheter av olika standard, storlek och priser.

Värdfamilj

Boende hos en värdfamilj ger dig ett unikt tillfälle att komma in i den amerikanska livsstilen och samtidigt förbättra din engelska. Här bor du i enkel- eller dubbelrum med halvpension (fem dagar i veckan). Detta boende kan bokas genom SBCC.

Vi hjälper dig med mer information om boende i samband med studievägledning och ansökan.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är representant för Santa Barbara City College och hjälper helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Alla terminsavgifter och andra avgifter betalas direkt till skolan.

Terminsavgiften betalas per unit du läser per termin (12 – 15 units / termin):

International tuition: (319 USD/unit = 3 828 för 12 units)
Capital outlay fee: (18 USD/unit = 216 för 12 units)
Enrollment fee: 46 USD/unit = 552 för 12 units)
Mandatory health fee: 22 USD/termin
Mandatory transportation fee: 32 USD/termin
Student representation fee: 2 USD/termin
Student activity pass: 8 USD/termin
Mandatory health insurance: 810 USD/semester

Total SBCC undervisningsavgift, obligatoriska avgifter och obligatorisk försäkring per termin: 5 470 USD/ termin med 12 units

CSN & Finansiering

Studier vid Santa Barbara City College berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan ha lån och bidrag för uppehälle under studietiden samt även låna för terminsavgifter, resa och försäkring.

Terminsdatum

Vårtermin jan – maj
Hösttermin: aug – dec

Orientation week börjar 2-3 veckor före kursstart.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Lägst G/ E i engelska A eller B / 5 eller 6.

Om du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till CSN och påverkar inte dina studielån för högre studier. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för Santa Barbara City College och hjälper dig helt utan kostnad med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Santa Barbara City College ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig