UCLA – University of California Los Angeles

UCLA – UNIVERSITY OF CALIFORNIA LOS ANGELES

Studera på UCLA – University of California Los Angeles. Läs till ett certifikat på ett av världens främsta universitet med världsberömt campus i Los Angeles

Skolan

UCLA Extension University of California

UCLA – University of California Los Angeles

Studera på UCLA i Los Angeles, Kalifornien. UCLA University of California Los Angeles är ett av världens mest välkända universitet och rankas som det främsta av USA:s publika, statliga universitet

Här studerar du på ett berömt campus, välkänt från film och TV, med topplärare och toppstudenter från hela världen.

ucla university of california los angeles

Populära möjligheter på ett av världens främsta universitet

Möjlighet finns att läsa till ett certifikat eller läsa fristående kurser i valfria ämnen under 1-2 terminer som study abroad.

Certifikatsprogrammen är mycket populära och har en praktisk yrkesrelaterad fokus. Efter ett fullgjort Certificate (9 mån) vid UCLA kan du ansöka om OPT, upp till 1 års betald praktik inom ditt ämnesområde.

Certificates finns inom ett 40 tal områden, populära certificates finns inom bl.a business, real estate (mäklare), marknadsföring, IT samt entertainment (acting, film, TV, kommunikation)

ucla extension

Studera på UCLA – University of California

University of California, Los Angeles (UCLA) är det största och mest renommerade av de 10 campus som ingår i University of California-systemet, där bl.a UC Berkeley, UC Irvine, UC San Diego och andra ingår.

UCLA är ett topprankat forskningsuniversitet med ett flertal nobelpristagare och världsledande forskare, företagsledare och artister bland tidigare studenter.

UCLA campus är beläget i Westwood, Los Angeles, en av de mest attraktiva delarna av Los Angeles nära Bel Air, Beverly Hills och Stilla havet. UCLA har ett stort vackert parkliknande campusområde med hundratals vackra byggnader i olika byggnadsstilar, fontäner och grönområden. Här finns fantastiska sport- och rekreationsanläggningar.

university of california ucla extension

UCLA Extension

UCLA Extension är en del av UCLA Division of Continuing Education. Med mer än 40 000 studenter på campus varje år är UCLA Extension ett av världens största institutioner för professionell vidareutbildning.

UCLA Extension erbjuder inga examensprogram (kandidat eller master), här kan du istället läsa en stor bredd av fristående universitetskurser och certifikatsprogram.

ucla extension university of california

Spetsa din kompetens på ett topprankat universitet

Kurserna och certifikaten på UCLA Extension är både för studenter och för yrkesverksamma som vill utöka sina kompetenser inom ett ämnesområde eller fält.

På UCLA Extension studerar omkring 3000 internationella studenter och yrkesverksamma varje år. Många yrkesverksamma som har universitetsexamen skriver in sig på programmen för att uppdatera och utöka sina kunskaper och kompetenser inom områden som t.ex teknik, IT, data, management och företagsekonomi, hälsovetenskaper och lärarutbildning.

ucla extension university of california los angeles

UCLA campus i Los Angeles

L.A. är den största staden i soliga Kalifornien. Här studerar du i kontrasternas stad, med vackra stränder, berg, och ökenlandskap. Rastlös trafik på de stora motorvägarna Här finns ett hektiskt liv och rörelse i affärsdistrikten och på de stora motorvägarna, men här finns också småstadens känsla av fridsamma stadsdelar och lugna gator.

Det varma, soliga klimatet året runt är perfekt för utomhussporter och rekreation, bl.a simning, surfing, golf, tennis, vandring och många andra aktiviteter.

ucla los angeles

Studera på campus i Los Angeles

L.A är känt för Hollywood och filmindustrin men storstaden är också ett nav för international business, mode, design och kultur. Här finns ett fantastiskt brett utbud av museer, konserthallar och levande teater.

Angelenos, som stadens invånare kallas, omfattar en mängd olika kulturer och traditioner: här finns stora grupper av armenier, kineser, iranier, japaner, koreaner, mexikaner, ryssar, thailändare och andra etniska grupper. Här finns ett rikt utbud av marknader och restauranger. L.A. är också en utgångspunkt för sightseeing och utflykter till San Diego, Santa Barbara, Las Vegas och Grand Canyon.

ucla los angeles

Westwood Village – Hometown of UCLA

Westwood är känt som “hometown of UCLA,” och är en av många stadsdelar i Los Angeles.

Westwood Village ligger vid södra ingången till UCLA-campus och har flera biografer, kaféer och restauranger, stormarknader, ett varuhus och en farmers’ market på torsdagar.

Åtminstone en gång i månaden rullar Fox Theatre ut den röda mattan för en filmpremiär, och filmstjärnor dyker upp från limousiner bland fotoblixtar, reportrar och entusiastiska folkmassor av fans och åskådare.

De flesta tar sig runt i Westwood Village till fots; tre stora bussföretag betjänar dock Westwood och UCLA och tar passagerare till och från alla delar av staden.

ucla university of los angeles

Studera till ett Certificate på UCLA

Certifikatprogram, som vissa universitet kallar ”diplomprogram”, består av en serie kurser relaterade till ett specialiserat område eller ämne som t.ex General Business Studies, Filmmaking, Marketing, Graphic Design, Project Management, Sustainability eller Journalism.

Certifikatprogrammen är inte examensprogram. Men många amerikaner som har kandidatexamen och masterexamen skriver in sig på ett certifikatprogram för att uppdatera sina kompetenser och kunna avancera i yrkeskarriären.

UCLA Extension erbjuder mer än 40 certifikatprogram som tillåter även internationella studenter att studera heltid i USA. Majoriteten av programmen faller inom 2 kategorier: Business & Management och Entertainment Studies.

universitet los angeles

Yrkesrelaterade Certificates inom en mängd områden

De populära General Business Studies programmen rör ämnesområden som “Introduction to International Business,” “Management Theory,” and “Business Economics,” och de låter dig specialisera dig inom områden som entreprenörskap, internationell handel och trading, marknadsföring eller Real Estate / fastighetsmäklare. UCLA erbjuder även separata program inom redovisning, finans, internationell handel och trade och marknadsföring.

Los Angeles är känt för Hollywood och underhållningsbranschen och UCLA Extension erbjuder en mängd olika program inom Acting, Cinematography, Directing, Music Business, Screenwriting for Film, TV och kommunikation.

Utöver program inom Business och Entertainment erbjuder UCLA ett brett utbud av andra program; bl.a Design Communication Arts, Interior Architectural Design, Applications Programming, Project Management, System Analysis, Sustainability, Journalism, Pre-Medical och General Science Studies.

ucla university of california los angeles

Varför läsa till ett Certificate på UCLA Extension

Studenter och yrkesverksamma skriver in sig på certifikatprogram av olika skäl. Många av de amerikanska deltagarna är yrkesverksamma som vill hålla sig uppdaterade inom sina områden och förbättra sina karriärsmöjligheter. Andra yrkesverksamma vill göra ett karriärbyte eller utforska ett nytt fält.

Internationella deltagare väljer ofta certifikatprogram som ett kostnadseffektivt alternativ till amerikanska masterprogram. Vissa internationella studenter vill bara ha upplevelsen av att bo i en världsstad som Los Angeles och studera på ett prestigefyllt universitet som UCLA.

studera på ucla los angeles

Lär dig av experter på UCLA Extension

Många universitetsprogram fokuserar på teori och ger inte studenterna en förståelse för den dagliga verkligheten inom vissa områden. Eftersom UCLA Extension certifikatprogram vanligtvis lärs ut av yrkesverksamma som är experter inom sina områden, erbjuder programmen en praktisk approach för varje studieområde.

Med möjlighet till internship/ praktik som en del av programmet och Optional Practical Training (OPT, betald praktik) i USA efter programmet så ökar dessutom chansen att hitta ett bra jobb när du kommer hem.

studera på ucla university of california

Internship & betald praktik i USA – CPT & OPT

Vid UCLA finns två sorters praktikmöjligheter för internationella studenter, praktikutbildning (CPT) och Optional Practical Training (OPT).
CPT är en praktikplats som är knuten till ditt certifikatprogram. Internship/praktikplatsen är en delkurs som ger dig arbetslivserfarenhet inom ditt område, medan du tar kurser och slutför ditt certifikatsprogram. För att kvalificera dig till CPT måste du vara inskriven i ett program som erbjuder praktikplatser, och du måste slutföra 9 månaders heltidsstudier i ditt program innan du kan delta i CPT.

Optional Practical Training (OPT) kan göras först efter att du har slutfört ett certifikatprogram som varar minst 9 månader. OPT tillåter dig att stanna kvar i USA i upp till 1 år med betald anställning i ett område som är relaterat till ditt certifikatsprogram. Om du vill delta i OPT måste du ansöka i början av din sista quarter.

Nästan alla svenska och skandinaviska studenter passar på att göra OPT och stannar kvar och jobbar efter genomfört certificate.

studera på ucla

Varför studera på UCLA Extension

 • Studera på ett av världens mest kända topprankade universitet
 • Spetsa ditt CV  med meriter från prestigefyllda UCLA
 • Prisvärd utbildning – Kostnadseffektivt alternativ till master i USA
 • Praktiskt & yrkesrelaterat
 • Stanna kvar och jobba i Los Angeles ett år efter programmet

Läs mer på UCLA Extension website här

ucla university of california

Kurser

Utbildningar UCLA Extension – University of California Los Angeles

Certifikatsprogram, 9-12 mån

Längden på certifikatsprogrammen varierar beroende på ämnesområde/certifikat. Vanligast är 3 quarters (3 st 12 veckorsterminer)
Programmen är praktiskt fokuserade. Kurserna ges på kvällstid och du studerar tillsammans med amerikanska studenter och andra internationella studenter från hela världen. Nedan anges de vanligaste programmen samt längd och aktuell undervisningsavgift.
För aktuell uppdaterad lista på valbara certifikat se UCLA Extension website här

Architecture & Interior Design

 • Interior Design, $18,000 6 quarters

Business, Management & Legal

 • Accounting, $9,250 3 quarters
 • Business Fundamentals, $9,035 3 quarters
 • Finance, $9,000 3 quarters
 • General Business Studies, $8,400 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in Advertising, $8,400 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in Entrepreneurship, $8,400 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in Human Resources Management, $8,400 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in International Trade and Commerce, $8,400 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in Leadership, $9,100 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in Marketing, $8,400 3 quarters
 • General Business Studies with Concentration in Real Estate, $8,400 3 quarters
 • Human Resources Management, $8,300 3 quarters
 • International Trade and Commerce, $8,300 3 quarters
 • International Trade and Commerce with Concentration in Financial Management, $8,300 3 quarters
 • International Trade and Commerce with Concentration in Global Business Management, $8,300 3 quarters
 • International Trade and Commerce with Concentration in Import/Export Operations, $8,300 3 quarters
 • Marketing, $5,400 2 quarters
 • Marketing with Concentration in Digital Marketing, $7,000 3 quarters
 • Paralegal Studies, $9,250 4 quarters
 • Personal Financial Planning, $8,375 3 quarters

Computer & Information Systems

 • Applications Programming, $8,550 3 quarters
 • Systems Analysis, $8,550 3 quarters

Design Communication Arts

 • Design Communication Arts, $15,250 6 quarters

Engineering

 • Construction Management, $10,650 3 quarters

Entertainment Studies

 • Acting, $9,150 4 quarters
 • Cinematography, $11,550 4 quarters
 • Film & TV Development, $9,150 4 quarters
 • Directing, $9,550 5 quarters
 • Entertainment Studies, $9,150 4 quarters
 • Film Scoring, $15,500 4 quarters
 • Independent Music Production, $6,950 3 quarters
 • Producing, $9,150 4 quarters
 • Business and Management of Entertainment, $6,950 3 quarters
 • Music Business, $7,750 4 quarters
 • Screenwriting Film and TV Comprehensive, $10,397 4 quarters

Humanities, Media & Social Sciences

 • Journalism, $5,500 3 quarters
 • Post-Baccalaureate Program in Classics, $11,495 3 quarters

Landscape Architecture, Horticulture & Gardening

 • Landscape Architecture, $32,100 12 quarters

Science & Mathematics

 • Pre-Medical and General Science Studies, $16,500 4 quarters

Sustainability & Public Policy

 • Sustainability, $4,050 2 quarters

Technical Management

 • Project Management, $7,575 2 quarters

Writers’ Program

 • Screenwriting Film and TV Comprehensive, $10,397 4 quarters

Lifestyle & Recreation

 • Fitness Instruction, $7,705 3 quarters

Study abroad / fristående kurser, 1 – 2 terminer

Fristående kurser Study Abroad på UCLA är utformat för internationella studenter som är inskrivna på en högskola eller ett universitet. Du får credits / högskolepoäng från UCLA som du kan överföra till din pågående utbildning. Du kan läsa kurser från antingen UCLA grundkurser på dagtid (bachelornivå) eller på UCLA Extension certifikatskurser (kvällstid). Du måste läsa minst 12 units. 

Du väljer kurser bland de kurser som erbjuds av UCLA Extension (se ovan) eller UCLA College of Letters and Sciences, bl.a:

Humanities
Comparative Literature, Foreign Languages, Linguistics, Musicology, Philosophy
Life Sciences
Biology, Cognitive Science, Ecology, Immunology, Microbiology, Psychology
Physical Sciences
Astronomy, Chemistry, Earth, Planetary & Space Sciences, Mathematics, Physics, Statistics
Social Sciences
Anthropology, Archaeology, Communication Studies, Economics, Management, Political Science, Sociology

Du är inte garanterad plats på dina kursval och kan inte göra sk. pre-enrollment utan får dina exakta kurser först på plats, ofta 2-3 veckor efter terminsstart. Dock finns ett brett antal kurser att välja på, så de flesta brukar kunna hitta kurser som passar.

Boende

Boende i Los Angeles, UCLA

Det finns ingen möjlighet att bo på UCLA campusboende. Boendet måste arrangeras på egen hand, off-campus. Många väljer att komma några veckor innan terminsstart för att söka boende. Det är inte rekommenderat att i förväg boka upp sig för ett längre boende under hela programtiden, utan att börja med boende för en quarter-termin, eftersom studenter ofta byter boende.

Boende i Los Angeles är dyrt, speciellt om du vill bo nära UCLA campus, men det finns även bra budgetalternativ. Beroende på om du delar bostad och lagar egen mat, varierar kostnaderna för boende och uppehälle vanligtvis mellan 1 500 och 2 500 USD per månad. Om du bor längre bort från UCLA-campus kan du hitta billigare boende. Bland svenska och skandinaviska studenter på UCLA är det vanligt att välja boende i Santa Monica vid havet som har mycket bra bussförbindelse med campus i Westwood.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Undervisningsavgifter Certificates

Undervisningsavgift: betalas per unit varje quarter och beror på vilka kurser som ingår i programmet

Se UCLA Extension website här för exakta avgifter per program

UCLA application fee: 100 USD – 300 USD (varierar beroende på program)
International Student Fee: 2000 USD
Express mail: 40 USD
First quarter Health Insurance: från 537 USD

Undervisningsavgifter Study abroad

Application Fee Study abroad 300 USD
Avgift Study abroad program: 4 850 USD / quarter
Dessutom betalas en undervisningsavgift per kurs du väljer, varje 4 unit kurs kostar mellan 600 – 1 600 USD (du läser minst 12 units)

För att kunna ansöka om CSN för studierna krävs att du läser minst 2 terminer, eftersom en quartertermin på UCLA är 12 veckor, vilket är för kort tid för att berättiga till CSN.

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

UCLA har quartersystem: läsåret är indelat i 4 st tremånaders terminer om 12 veckor vardera. För att kunna få lån och bidrag av CSN krävs att du läser minst 2 st quarters.

Observera att kurserna vid UCLA Extension ges kvällstid.

Möjlighet att starta finns 4 gånger per år: januari, mars, juni, september

Terminer

Höst: sep – dec
Vinter: jan – mars
Vår: mars – jun
Sommar: jun – sep

Kurserna och programmen är mycket populära och du bör ansöka god tid i förväg för att kunna bli erbjuden en studieplats. Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen. Det rekommenderas dock att du har en kandidatexamen eller flera års arbetslivserfarenhet efter gymnasiet. Ett fåtal program kräver att du har en kandidatutbildning. I samtliga fall måste du ha fullgjort motsvarande gymnasium i ditt hemland.

Programförutsättningar: I de flesta fall behöver du inte ha tagit kurser eller ha särskild kunskap eller erfarenhet av studier i det särskilda ämnesområdet i ett certifikatprogram. Till exempel behöver du inte ha studerat eller haft erfarenhet av marknadsföring för att studera till ett Certificate i Marketing.

För ansökan till Study abroad på UCLA krävs att du är inskriven på en högskola eller ett universitet.

Engelska

De flesta certifikatprogrammen kräver en minsta poäng på 83-87 TOEFL (iBT) eller ett lägsta poäng på 6.5 i IELTS.
För vissa program krävs TOEFL 100 (iBT) eller IELTS 7.0

För Study abroad krävs TOEFL 91 (iBT) eller 7.0 IELTS

Studievägledning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

ucla svensk student

 

 

” My program was well-designed, and I was able to connect with a unique group of working professionals. In addition, the program assignments were realistic and comparable with those that I have experienced on the job.

 

 

Henrik Andersson, Design Communication på UCLA Extension i Los Angeles.

 

 

 

Studin Stories

Intresserad av UCLA – University of California Los Angeles ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig