UCLA – University of California Los Angeles

UCLA EXTENSION – UNIVERSITY OF CALIFORNIA LOS ANGELES

Studera på UCLA – University of California Los Angeles. Läs till ett certifikat på ett av världens främsta universitet med världsberömt campus i Los Angeles

Skolan

UCLA Extension University of California

UCLA – University of California Los Angeles

UCLA – University of California Los Angeles är ett av världens mest välkända universitet och rankas som det främsta bland amerikanska offentliga, statliga universitet.

Det berömda campusområdet i Westwood Los Angeles är välkänt från filmer och UCLA attraherar akademiker, forskare och toppstudenter från hela världen.

UCLA är det största och mest renommerade av de 10 universitetscampus som ingår i University of California där UC Berkeley, UC Santa Barbara, UC San Diego och andra ingår.

UCLA är topprankat för forskning och har ett flertal nobelpristagare, kända företagsledare och artister bland tidigare studenter.

ucla university of california los angeles

UCLA Extension

UCLA Extension är den del av UCLA som bedriver professionell yrkesorienterad vidareutbildning. UCLA Extension är en världens största institutioner för vidareutbildning och har omkring 30 000 inskrivna studenter varje år.

UCLA Extension erbjuder inga akademiska examensprogram (kandidat eller master) utan kurser och yrkesinriktade certifikatsprogram (certificates) och annan slags kompetensutveckling.

Certifikatsprogrammen är riktade både till studenter och till yrkesverksamma som vill utöka sina kompetenser inom ett specifikt ämne eller branschområde.

UCLA Extension certificates erbjuds inom en mängd olika ämnesområden, ett 40 tal certificates är öppna för internationella studenter. UCLA Extension erbjuder också fristående kurser för internationella freemovers som inskrivna på högskola eller universitet i sitt hemland.

ucla extension

Spetsa din kompetens på ett topprankat universitet

UCLA Certificates är mycket populära då de har en praktisk yrkesrelaterad fokus och lärs ut av branschkunniga experter. Med filmindustrin i Hollywood alldeles inpå är de mest kända programmen inom Entertainment, Acting och framförallt Screenwriting (som är en av de största manusutbildningarna i världen). Andra populära program finns inom Real Estate, International Business, Trade & Finance, Digital Marketing bland annat.

Flera program erbjuder möjlighet till praktik under utbildningen och i många fall finns även möjlighet att ansöka om ett OPT  som innebär att du kan stanna kvar och jobba i USA under 1 år efter slutfört program.

Mer om möjligheter att jobba i USA genom OPT här!

ucla extension university of california los angeles

Varför läsa till ett Certificate på UCLA Extension

Studenter och yrkesverksamma skriver in sig på certifikatprogram av olika skäl. Många yrkesverksamma amerikaner med universitetsexamen skriver in sig på ett certifikatprogram för att uppdatera sina kompetenser och kunna avancera i yrkeskarriären. Andra vill byta yrkeskarriär eller utforska en ny bransch.

Internationella studenter väljer ofta programmen eftersom de innebär ett kostnadseffektivt alternativ till ett amerikanskt masterprogram. En del internationella studenter vill främst ha upplevelsen av att bo i en världsstad som Los Angeles och studera på ett prestigefyllt universitet som UCLA.

university of california ucla extension

Varför studera på UCLA Extension

 • Studera på ett av världens mest kända universitet
 • Spetsa ditt CV med meriter från prestigefyllda UCLA
 • Stanna kvar och jobba i Los Angeles ett år efter programmet

ucla university of los angeles

UCLA campus Los Angeles

UCLA är beläget i Westwood, en av de mest attraktiva delarna av Los Angeles, nära Bel Air, Beverly Hills och Stilla havet. UCLA har ett stort vackert parkliknande campusområde med hundratals vackra byggnader i olika byggnadsstilar, fontäner och grönområden. Här studerar omkring 30 000 studenter.

universitet los angeles

Westwood Village – Hometown of UCLA

Westwood kallas ibland “hometown of UCLA,” och är en av många stadsdelar i Los Angeles. Westwood Village ligger vid södra ingången till UCLA-campus, här finns flera biografer, caféer och restauranger, shopping malls och en farmers’ market på torsdagar. Åtminstone en gång i månaden rullar Fox Theatre ut den röda mattan för en filmpremiär och filmstjärnor dyker upp från limousiner bland fotoblixtar, reportrar och entusiastiska folkmassor av fans och åskådare.

De flesta tar sig runt i Westwood Village till fots; tre stora bussföretag betjänar dock Westwood och UCLA och tar passagerare till och från alla delar av staden.

ucla university of california

Kurser

Utbildningar UCLA Extension – University of California Los Angeles

Boende

Boende i Los Angeles, UCLA

Det finns ingen möjlighet att bo på UCLA campusboende. Boendet måste arrangeras på egen hand, off-campus. Många väljer att komma några veckor innan terminsstart för att söka boende. Det är inte rekommenderat att i förväg boka upp sig för ett längre boende under hela programtiden, utan att börja med boende för en quarter-termin, eftersom studenter ofta byter boende.

Boende i Los Angeles är dyrt, speciellt om du vill bo nära UCLA campus, men det finns även bra budgetalternativ. Beroende på om du delar bostad och lagar egen mat, varierar kostnaderna för boende och uppehälle vanligtvis mellan 1 500 och 2 500 USD per månad. Om du bor längre bort från UCLA-campus kan du hitta billigare boende.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Certificates:
UCLA application fee: 100 USD – 300 USD (varierar beroende på program)
Undervisningsavgiften består av 2 delar:

 • Program tuition fee varierar mellan certifikatsprogram cirka 2 650 USD /quarter.
 • International Program fee: First quarter: 3 850 USD, sedan 2 850 USD för varje följande quarter.

Kontakta STUDIN för exakta uppgifter.

Fristående kurser/  Study abroad:
UCLA application fee Study abroad 300 USD
Undervisningsavgiften består av 2 delar:

 • Program tuition fee (betalas per unit per kurs du väljer och varierar, varje 4 unit kurs kostar mellan 600 – 1 600 USD, du läser minst 12 units)
 • International Program fee: 4 500 USD. Denna avgift inkluderar sjukvårdsförsäkring.

För att kunna ansöka om CSN för studierna krävs att du läser minst 2 terminer, eftersom en quartertermin på UCLA är 12 veckor, vilket är för kort tid för att berättiga till CSN.

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

UCLA har quartersystem: läsåret är indelat i 4 st tremånaders terminer om 12 veckor vardera.
För att kunna få lån och bidrag av CSN krävs att du läser minst 2 st quarters.
Observera att kurserna vid UCLA Extension ges kvällstid.

Möjlighet att starta finns 4 gånger per år: januari, mars, juni, september

Terminer

Höst: sep – dec
Vinter: jan – mars
Vår: mars – jun
Sommar: jun – sep

Kurserna och programmen är mycket populära och du bör ansöka god tid i förväg för att kunna bli erbjuden en studieplats. Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen. Det rekommenderas dock att du har en kandidatexamen eller flera års arbetslivserfarenhet efter gymnasiet. Ett fåtal program kräver att du har en kandidatexamen. I samtliga fall måste du ha fullgjort motsvarande gymnasium i ditt hemland.

Programförutsättningar: I de flesta fall behöver du inte ha särskilda förkunskaper inom ämnesområdet.
För ansökan till Study abroad på UCLA krävs att du är inskriven på en högskola eller ett universitet.

Engelska

De flesta certifikatprogrammen kräver en minsta poäng på 83-87 TOEFL (iBT) eller ett lägsta poäng på 6.5 i IELTS.
För vissa program krävs TOEFL 100 (iBT) eller IELTS 7.0

För Study abroad krävs TOEFL 91 (iBT) eller 7.0 IELTS

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för UCLA Extension och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

ucla svensk student

 

 

” My program was well-designed, and I was able to connect with a unique group of working professionals. In addition, the program assignments were realistic and comparable with those that I have experienced on the job.

 

 

Henrik Andersson, Design Communication på UCLA Extension i Los Angeles.

 

 

 

Studin Stories

Intresserad av UCLA – University of California Los Angeles ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig