California State University Long Beach

STUDERA I LOS ANGELES – CALIFORNIA STATE UNIVERSITY LONG BEACH

Studera på California State University Long Beach i Los Angeles Kalifornien. Fristående kurser 1-2 terminer, fantastiskt campus vid stränderna.

Plugga på universitet i Los Angeles. Här studerar du på ett av Kaliforniens största och främsta universitet med ett stort vackert campus vid de långa stränderna strax söder om Los Angeles.

Skolan

California State University Long Beach

California State University Long Beach – CSULB

CSU Long Beach ligger i södra Los Angeles i närheten av de långa härliga stränderna och är ett av Kaliforniens största och mest populära universitet med omkring 35 000 studenter.

Här studerar du på ett stort och framstående universitet med ett brett utbud av ämnen och kurser. Det vackra campusområdet är stort och välutvecklat och det klassiskt amerikanska studentlivet är mycket aktivt.

För dig som vill studera i USA en termin är CSU Long Beach ett utmärkt val. Här har du hög kvalitet på utbildning och undervisning i kombination med strandliv och surf i soliga Southern California.

california state university long beach

CSU Long Long Beach – upptäck en värld av möjligheter

Universitetet är ett av de största universiteten bland Kaliforniens statliga universitet, California State Universities.

Universitet har utsetts till ett av Americas Best Value Colleges och rankas som ett av de bästa universiteten i västra USA.

Det stora och moderna campuset ligger 10 minuter från de vita sandstränderna och det är inte långt till Los Angeles och Hollywood.

california state university long beach

Studera på universitet i Los Angeles

CSU Long Beach är perfekt för dig som vill studera fristående kurser på ett stort framstående amerikanskt universitet under  1 – 2 terminer.

Här kan du uppleva typiskt kaliforniskt studentliv samtidigt som du har nära till storstadslivet i Los Angeles.

Study abroad programmet som kallas Study @ the Beach är mycket populärt. Du studerar 1-2 terminer och kan fritt välja kurser ur universitetets breda kursutbud.

Om du studerar på universitet eller högskola har du möjlighet att tillgodoräkna dig kurserna i din examen.

Study abroad terminen är perfekt också för dig som vill prova på universitetsstudier inom olika ämnesområden efter gymnasiet.

california state university long beach

Varför välja California State University Long Beach

  • Stort utbud av kurser i alla ämnesområden
  • Välrenommerat amerikanskt universitet
  • Underbart campus med aktivt studentliv
  • Nära till de bästa stränderna i södra Los Angeles
california state university long beach

Skön studiemiljö på stort modernt campus nära Los Angeles

CSU Long Beach campus är nästan som en egen liten stad. Det stora moderna campusområdet inramas av grönskande parker och långa härliga sandstränder. Här finns konserthallar, konstmuseum, restauranger, bibliotek och forskningscenter, sportanläggningar med tennisbanor, fitnesscenter, pooler och ett flertal studentresidens.

Faciliteterna är i toppklass och på campus samsas modern arkitektur med vackra gröna ytor för att ge studenterna den allra bästa studiemiljön.

california state university long beach

Fartfyllt amerikanskt studentliv i Kalifornien

Som student på universitetet kommer du att uppleva verkligt amerikanskt studentliv med mycket fart och aktiviteter. Med runt 35 000 studenter på campus och med Los Angeles enorma utbud av nöjen, upplevelser och kultur nära inpå så är det alltid något på gång.

california state university long beach

Aktiviteter på CSU Long Beach campus

På campus anordnas mängder av aktiviteter, evenemang, konserter och fester under terminerna. Det finns ett stort antal olika studentklubbar och för dig som vill idrotta finns skollag i bl.a fotboll, simning, badminton, basket, amerikansk fotboll, tennis och volleyboll.

Video California State University Long Beach

Kursorten

Studera i Los Angeles, Kalifornien

Long Beach har ca 460 000 invånare och ligger vid kusten endast tre mil söder om Los Angeles centrum. Long Beach är en egen stad men räknas som en del av Los Angeles. Tunnelbana går direkt mellan Long Beach och downtown L.A.

Området är en mycket välmående del av Los Angeles. Här kan du njuta av ett avslappnat strandliv med över 340 soldagar om året samtidigt som du har nära till downtown Los Angeles, Hollywood eller Santa Monica och Venice Beach.

long-beach-los-angeles-alamito-beach

Stränder och upplevelser

En stor fördel med Los Angeles är det underbara soliga vädret och stränderna. Men det finns också mycket att se och uppleva i form av naturupplevelser och aktiviteter. En tur genom öknen till Las Vegas, vandringar eller bergsklättring i Joshua Tree National Park eller Big Bear Lake, närheten till världsattraktioner som Disneyland eller Universal Studios, hisnande naturupplevelser i San Gabrielbergen och spännande weekendresor till San Francisco, Grand Canyon och San Diego.

Kurser

Utbildningar California State University Long Beach

Fristående kurser, study abroad, 1 – 2 terminer

Du väljer fritt ur universitetets utbud av kurser och ämnen och sätter ihop ditt eget program.
Kurserna väljs på plats genom att du sitter med på föreläsningar och registrerar dig för de kurser du vill läsa.

Valbara kurser finner du här!

Om du studerar på en högskola i Sverige kan du tillgodoräkna dig kurserna i din svenska utbildning. Tala med studievägledaren på ditt universitet.

Kandidat/ Bachelor, 4 år

Du väljer att läsa mot en degree (examen) med en major på något av universitetets colleges/skolor.

Master, 1-2 år

För dig som har en kandidatexamen (samt gärna arbetslivserfarenhet) finns möjlighet att ansöka till ett av universitetets masterprogram. Ansökan till masterprogrammen bör göras i mycket god tid i förväg.

Mer information om utbildningar hittar du på CSU Long Beach website här

Boende

Studentboende på campus eller bo på egen hand

Universitetet har boende på campus i studentresidens. Du bör vara ute i god tid då campusboende är mycket populärt. Boendekostnad: cirka 5 500 – 6 000 USD / termin.

Det finns även fler alternativ till studentbostäder utanför campusområdet i studios eller delade lägenheter.

Vanligt är att studenter går samman och delar på en lägenhet eller ett hus tillsammans med andra studenter på skolan. Det är lätt att hitta boende i delat boende med andra studenter.

När du ansöker och blir antagen kommer du att erbjudas möjlighet att välja bo i studentboende på campus.

Vi hjälper dig med mer information om boende när du ansöker!

Priser & Datum

Terminsavgifter 2022

STUDIN är universitetets officiella representant i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt kostnadsfritt.
Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

Study abroad (12 units) 6 800 USD / termin (17 veckor)

Bachelor/Kandidat cirka 8 300 USD / termin
Master 8000-9000 USD / termin

Application Fee (study abroad): 200 USD samt universitetets obligatoriska hälsoförsäkring cirka 550 USD/ termin tillkommer.
Application Fee (Bachelor och Master) 55 USD samt universitetets obligatoriska hälsoförsäkring cirka 550 USD/ termin tillkommer.

CSN och finansiering

Studier vid CSU Long Beach berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna för uppehälle/boende, resa tur och retur samt terminsavgifter.

Terminsdatum

Skolan har 2 terminer, höst och vår, med möjlighet att starta både i januari och augusti.

Hösttermin augusti – december
Vårtermin januari – maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

ENGELSKA

Om du har VG / C eller mer i engelska A och B / 5 och 6 behöver du inte göra TOEFL eller IELTS test. Annars gäller resultat från TOEFL test med minst 550/213/80 eller IELTS med 5.5. Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkkursen berättigar till CSN.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är universitetets officiella representant och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan. Kontakta oss för rådgivning kring dina studier. Såhär fungerar ansökan med STUDIN.

Ansökan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till något av de universitet vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.