Florence Institute of Design

FLORENCE INSTITUTE OF DESIGN

Studera grafisk design, inredningsdesign och möbeldesign i Italien på Florence Institute of Design! Här studerar du design i designens hemland Italien och dessutom i en av världens vackraste städer. På skolan finns utbildningar inom grafisk design, inredningsdesign, möbeldesign och arkitektur på både Diploma, Undergraduate- och Mastersnivå. Utbildningarna omfattar 1-3 års studier och undervisningen hålls på engelska.

Skolan

logo-florence-institute-of-designFIDI har ett fantastiskt läge mitt i hjärtat av Florens. Skolan ligger i ett av stadens kulturminnesmärkta palats, en inspirerande miljö för kreativa studier. Skolans faciliteter är i toppklass och all undervisning bedrivs med stöd av det senaste inom teknik och forskning.

All undervisning sker på engelska och hit kommer studenter från hela världen för att studera italiensk design.

Kurserna bygger på en kombination av tradition, teori och det senaste inom grafisk design. Du lär dig grunderna i design, modern teknologi, innovation och designtraditioner.

I området kring skolan ligger mängder av caféer, barer och restauranger och dessutom finns hela Florens enorma utbud runt hörnet.

Kursorten

florence-city

Florens

Staden finns där som en organisk del av Toscanas mjukt böljande landskap. Gränderna, konstverken, de vackra byggnaderna, piazzorna, de magnifika palatsen. Allt är så vackert att det är lätt att som författaren Stendhal drabbas av yrsel då man ser all denna florentinska skönhet. I Florens har allt en estetisk utgångspunkt. Det gäller inte bara arkitektur, skulptur och målad konst utan varenda liten detalj, trappor, dörrar och dörrklappor har liksom stadsplanen i sin helhet tillkommit för att bidra till den nästan översinnliga skönhetsupplevelsen.

ELEGANS OCH ENKELHET

Florens är en lika positiv och levande stad idag som den var för 700 år sedan. Gatu- och cafélivet är intensivt och restaurangerna många. Här finns ett omfattande utbud av fritidsaktiviteter att välja mellan: konstgallerier, muséer, teater, sevärdheter, marknader, konserter, caféer, restauranger, nattklubbar, barer, discon, biografer och ett lika stort utbud av olika sportaktiviteter. Florens präglas av en speciell blandning av lantlig enkelhet och extrem elegans. En elegans som också märks i florentinarnas sätt att klä sig, kanske en följd av att växa upp i en av världens vackraste städer.

STUDENTSTAD

Florens är också hemvist åt en mängd olika universitet och designhögskolor och studentlivet i vackra Florens liknar ingenting annat – vi garanterar att det blir ett minne för livet! Florens har ca 800 000 invånare.

Kurser

fidi-florence-institute-design

Utbildningar vid FIDI

Designskolans yrkesutbildningar hålls på engelska och du har möjlighet att studera ett år i taget, för att sedan bestämma om du vill fortsätta utbildningen på nästa nivå. Du studerar både grundläggande teoretiska ämnen och arbetar praktiskt med olika designprojekt. Studierna kombi- neras med intressanta field trips till bland annat gallerier, kyrkor, museum och till världsberömda designutställningar som Salone Internazionale del Mobile i Milano och Cersaie i Bologna.

 GRAFISK DESIGN 1-3 ÅR

Akademiska kurser i Graphic Design 1-3 år
Bachelor Degree Graphic Design 3 år
Master of Graphic Design 1 år (för dig som har en kandidat i Grafisk Design eller motsvarande)

INREDNINGSDESIGN 1-3 ÅR

Kurser i Interior Design 1-3 år
Bachelor Degree Interior Design 3 år
Master of Interior Design 1 år (för dig som har en kandidat i inredningsdesign eller motsvarande)

MÖBELDESIGN 1-3 ÅR

Master of Furniture Design 1 år

 STUDY ABROAD TERMIN

Om du just nu studerar design, inredningsdesign, industriell design, arkitektur eller grafisk design vid en akademisk institution kan du förlägga en termin av dina studier vid Florence Institute of Design och få dina studier tillgodoräknande i din utbildning. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Läs mer om skolan och utbildningarna på FIDI:s website här

Boende

Eget boende

Florence Institute of Design har inget studentboende. I Florens finns det dock ett mycket stort utbud av olika boendealternativ. Du kan bo i studenthem, delad lägenhet, egen studio eller i rum hos familjer.
Många bokar sitt boende via nätet före kursstart med hjälp av de länkar som skolan rekommenderar. En annan variant är att bo på ett pensionat eller hotell någon vecka före kursstart medan du söker lämpligt boende.

Ungefärliga priser boende:

Delad lägenhet från 450 Euro per månad
Egen lägenhet från 700 Euro per månad
Studenthem (2 personer per rum) från 400 Euro per månad

Priser & Datum

Terminsavgifter 2016

Vi är skolans officiella representant i Sverige och hjälper med hela ansökningsprocessen helt kostnadsfritt.
Terminsavgifterna betalas direkt till skolan.

FIDI tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

KURSAVGIFTER 2016

Diploma:  6 210 Euro per år + 780 Euro i Enrollment Fee
Bachelor:  6 990 – 8 990 Euro per år
Master: 6 990 – 8 990 Euro per år
Sommarkurser: 1000 Euro + 350 i Enrollment Fee

FINANSIERING

Studier vid Florence Institute of Design berättigar till studiemedel från CSN.

Terminsdatum 2016/2017

Vårtermin: 18 jan
Hösttermin: 5 sep
Vårtermin 2017: 16 jan

4 veckors sommarkurser finns under juni och juli

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Om du tidigare har studerat design kan du eventuellt tillgodoräkna dig detta.

För masterprogram skall du bifoga intyg på tidigare genomförd designutbildning samt 3 arbetsprover. Kontakta oss för mer information om vilka arbetsprover som behövs.

ENGELSKA

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är skolan officiella representant och hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen. Kontakta oss för rådgivning kring dina studier.

Kontakta oss också om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Skolans ansökningsblankett 
Slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska
Eller betyg/utdrag från tidigare genomförd designutbildning, även detta översatt till engelska.
Eventuella arbetsprover, kontakta oss för mer information om portfolio
Skolans anmälningsavgift, information om hur du betalar anmälningsavgiften finns på ansökningsblanketten

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Du kan skicka ansökningshandlingar per e-post som pdf till:
university@studin.se
eller med vanlig post till:
STUDIN – STUDY INTERNATIONAL
Storgatan 25
411 24 Göteborg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location