FIDI – Florence Institute of Design

FIDI – FLORENCE INSTITUTE OF DESIGN

Studera design i Italien. Grafisk design & inredningsdesign i Florens på FIDI Florence Institute of Design. Internationell designutbildning. Diplom & Kandidat

Skolan

FIDI Florence Institute of Design

Studera design i Florens Italien – FIDI Florence Institute of Design

Studera inredningsdesign, interior design, möbeldesign och grafisk design på designskola i Italien.

FIDI – Florence Institute of Design är en internationell designskola med program helt på engelska.

Institutet är specialiserat på program i grafisk design, arkitektur, möbeldesign och inredningsdesign för studenter från Europa och hela världen.

Du förbereds för en yrkeskarriär inom design genom skolans specialiserade diplom, kandidat- och masterprogram.

florence institute of design

Studera design i Florens

FIDI ligger elegant i centrala Florens, i ett av stadens kulturminnesmärkta palats, en inspirerande miljö för kreativa studier. Till skolan och till Florens kommer studenter från hela världen.

Som student på skolan är du omgiven av Florens rika kulturarv, sevärdheter, arkitektur, konstskatter. Du studerar design i en av världens vackraste städer.

FIDI Florence Institute of Design

Internationell designskola i italiensk designtradition

Skolans designutbildningar har utformats speciellt för att ge en detaljerad förståelse för Italiens rika designkultur. Programmen ger dig grunderna inom design och inredning genom att kombinera modern teknologi med uppfinningsrika traditioner.

Programmen i grafisk design kombinerar tradition och teori och som student arbetar du med innovativa designlösningar på de problem som är vanligt förekommande i dagens moderna samhälle.

FIDIs kandidatexamen ges i samarbete med University of Chester.

studera inredning italien

Studera design i Florens

FIDI ligger i hjärtat av Florens, Italien. Florens rika arv av renässans, italiensk design och konst, gör staden till en idealisk plats för designstudenter. Du studerar i ett historiskt palats i ett av stadens livliga delar.

Interiören har förvandlats till en internationell skola med elegant inredning och rymlig design. Den raffinerade atmosfären skapar en inspirerande miljö som är idealiskt för kreativt tänkande. De stora klassrummen är välutrustade med videoprojektorer och datorer.

florence institute of design

Teori och praktik

Undervisningen bygger på föreläsningar, presentationer och desk critiques där du diskuterar dina designarbeten med din handledare. Föreläsningarna täcker en rad designämnen, teknik och teori.

Dina projekt presenteras, diskuteras och bedöms löpande och du utvecklar en gedigen portfolio med arbetsprover inför din framtida yrkeskarriär.

studera design italien florens
Kvalificerad undervisning och många studiebesök

FIDI har ett respekterat rykte för dynamiska undervisningsformer, motiverande kursmaterial och interaktivt lärande. De kvalificerade lärarna är både internationella och italienska.

Studieresor och studiebesök är en integrerad del av läroplanen. Inredningsstudenter besöker bl.a den internationella möbelmässan i Milano, Salone Internazionale del Mobile. Som student måste du vara beredd att delta i alla inplanerade studiebesök bör budgetera ytterligare 150 Euro per termin för olika resor och biljettkostnader.

design skola italien fidiFlexibla designutbildningar

På FIDI har du möjlighet att studera ett år i taget genom att genomföra skolans diplomutbildningar. Första året leder till Diploma, andra året till Advanced Diploma och det tredje året till en kandidatexamen, Bachelor Degree. Om du har studerat design tidigare kan du ha möjlighet att tillgodoräkna dig studierna och påbörja år 2 eller 3 direkt.

studera design italien fidiLär dig italienska

Som student erbjuds du även möjlighet att ta del av språkkurser i italienska på skolan. Kurserna fokuserar huvudsakligen på enklare konversation med teman som rör socialt liv, resor och affärssituationer. Språkkurser på avancerad nivå tar upp teman som rör arbete och business generellt.

Läs mer om skolan på FIDI websida här 

Video FIDI – Florence Institute of Design

Kurser

Utbildningar FIDI

Grafisk Design / Graphic Design

 • Diplom, 1 år
 • Advanced Diploma, 2 år
 • Kandidat / Bachelor, 3 år (ackrediteras av University of Chester)
 • Master, 1 år

En teoretisk och praktisk utbildning som ger yrkeskompetens, teoretisk grund och en bred allmän kunskapsbas. Dina konstnärliga förmågor utvecklas och mognar och du stärker dina tekniska färdigheter. Tonvikten ligger på att lära dig begrepp och färdigheter för att kunna skapa datorbaserad grafik, webbdesign och illustrationer. Du lär dig arbeta med den programvara som är standard i branschen. Verktygen inkluderar grafisk programvara som Adobe PhotoShop, Flash, Illustrator, Indesign, After Effects och andra applikationer.

Programmens huvudfokus är kurserna i Studio Design. Viktiga teman som teori, print/tryckteknik, layout och färg adresseras genom ett flertal projekt varje termin.

Du förvärvar den designutbildning och den portfolio som krävs för att du skall kunna arbeta inom grafisk design på designföretag, reklamstudior eller marknadsföringsföretag.

Interior Design / Inredningsdesign

 • Diploma, 1 år
 • Advanced Diploma, 1 år
 • Kandidat / Bachelor, 3 år (ackrediteras av University of Chester)
 • Master, 1 år

Programmen inom inredningsdesign fokuserar på tekniken och designprocessen inom italiensk inredningsdesign. Du får grundläggande färdigheter och kunskap inom alla områden av möbeldesign, Interior Decoration och inredningsdesign: programmen integrerar utforskandet av varje designkoncept. Form och funktionalitet är aspekter som studeras i Studio Design kurserna. Du skapar virtuella 3D-modeller av interiörer, möbler och miljöer för att ytterligare undersöka visuella aspekter och presentationskvaliteter.

Programmen i Interior Design inkluderar undervisning i AutoCAD, 3d Studio Max, SketchUp och VRAY, den programvara som är standard i branschen, både i Italien och internationellt. Huvudfokus i programmet är kursen i Studio Design. Teman som planering av ytor och utrymmen, möbeldesign, inredning, texturer, färg- och ljussättning behandlas under programmet.

Genom utbildningen får du den träning och den portfolio med arbetsprover som krävs för att kunna arbeta med inredningsdesign, på ett inredningsföretag, en inredningstudio, inredningsarkitektbyrå eller möbeldesignföretag. 

Furniture Design / Möbeldesign

 • Master, 1 år

Study abroad

Om du studerar inom design vid en högskola kan du förlägga en termin av dina studier vid FIDI Florence Institute of Design och få dina studier tillgodoräknande i din utbildning. Hör av dig till oss så berättar vi mer. 

Sommarkurser / Short Courses

Möbeldesign, 4 veckor
Arkitektur, 4 veckor
Grafisk Design, 4 veckor
Digital Illustration, 4 veckor

Skolans korta sommarkurser berättigar inte till CSN.

Boende

Studentboende i Florens

Florence Institute of Design har inget eget studentboende, men en boendeservice som hjälper med bostadsalternativ när du är antagen till en utbildning. I Florens finns det ett mycket stort utbud av olika boendealternativ. Du kan bo i studenthem, delad lägenhet, egen studio eller i rum hos familjer.

Ungefärliga priser boende:

Delad lägenhet från 450 Euro/ månad + cirka 50 Euro i extra avgifter
Egen lägenhet från 700 Euro / månad + cirka 50 Euro i extra avgifter

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Avgifterna betalas direkt till skolan.
Studin hjälper dig helt gratis med information, studievägledning, ansökan

Diploma: 8 900 EUR / läsår (30 veckor)
Advanced Diploma (år 2): 9 490 EURO/ läsår (30 veckor)
Bachelor: 10 500 EUR / läsår
Master:  8 900 EUR
Dual master Furniture & Interior (1,5 år) : 11 960 EURO

Stipendier

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
 Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Terminsdatum

Skolan har två terminer, med möjlighet att starta 2 gånger per år.
Läsåret är 30 veckor.

Höst: september
Vår: januari

En orienteringsvecka hålls före kurstart.

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg gymnasiet.

Engelska

Om du har VG/C eller mer i engelska A och B /5 och 6 behöver du inte göra IELTS.
Annars krävs IELTS med minst 6.5

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

 

Intresserad av FIDI – Florence Institute of Design ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig