FITNESS & PT UTBILDNING AUSTRALIEN

STUDERA EN PT UTILDNING OCH FITNESS I AUSTRALIEN

Studera till PT utomlands. På TAFE i Australien kan du utbilda dig till personlig tränare och fitness instruktör. Här får du en fitnessutbildning och en utbildning inom sport och friskvård som är i världsklass och ger dig unika förutsättningar för en karriär i en växande framtidsbransch!

 

Skolan

pt utbildning i australien - tafe queensland logo

Satsa på en karriär inom fitness och friskvård

Fitness, friskvård, hälsa och sport är kraftigt växande branscher med ett stadigt ökande behov av kvalificerad och välutbildad personal.

Vill du satsa på en karriär inom fitness och friskvårdsindustrin så är en utbildning i Sports Development på TAFE i Australien ett mycket bra val.

Australien är ett av de länder i världen som kommit längst inom hälso- och friskvård och när det gäller utbildningar inom sport och fitness så ligger man i absolut framkant.

fitnessutbildning personlig tränare australien tafe

En heltäckande fitnessutbildning

På 1 år kan du läsa till ett Diploma i Sports Development med inriktning mot fitness.
Utbildningen är internationellt erkänd och högt värderad inom friskvårdsbranschen.
Utbildningen kvalificerar dig för en PT-licens så att du kan arbeta som personlig tränare, instruktör eller idrottsledare.

pt utbildning utomlands tafe australien

Kvalificerad och bred utbildning

Här lär du dig alla aspekter av fitnessindustrin, något som gör utbildningen unik och utan motsvarighet i Sverige.
Utöver specialistkunskaper inom fitness får du förutsättningar och kompetenser för att kunna sköta operativ drift och ledning av företag inom branschen.
Perfekt för dig som kanske vill arbeta som manager på ett gym eller sportklubb, eller med ett eget företag.

pt utbildning utomlands

Hjälp människor till ett friskare liv!

Med en utbildning i Sports Development Fitness får du avancerad kompetens inom bl.a anatomi, fysiologi, rehab, träningslära och näringslära. Du lär dig även att förebygga och hantera träningsrelaterade skador.

Du lär dig planera, genomföra och följa upp träningsprogram och arbeta tillsammans med kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal.

Du studerar på heltid 30 timmar i veckan och i utbildningen ingår många praktiska moment.

utbilda sig till personlig tränare utomlands tafe australien

Spetsa din utbildning med surf eller golf!

Vill du ha en riktigt unik utbildning så kan du spetsa utbildningen med specialistkompetenser inom surfing eller golf!
Utbildningarna bedrivs i samarbete med en professionell surfskola och ett golfcenter.
Du utbildas till personlig tränare/instruktör med unika specialistkunskaper inom surfing eller golf.
En stor del av undervisningen sker på surfbrädan eller golfbanan!

plugga till personlig tränare i queensland australien

Världen som arbetsfält i en expanderande bransch

Efter avslutade studier är möjligheterna till arbete många. Du kan arbeta som personlig tränare, idrottsinstruktör eller idrottsledare. Du kan arbeta med drift, utveckling och management inom sportklubbar, gym etc.

I den expanderande friskvårdsindustrin finns ständigt nya yrkesinriktningar och med en internationellt erkänd utbildning har du dessutom hela världen som arbetsfält.

utbildning fitness och personal trainer

Varför studera fitness på TAFE

 • Internationellt erkänd och väl ansedd utbildning inom fitness
 • Mycket bred och heltäckande PT – utbildning
 • En utbildning i världsklass till ett förmånligt pris
 • Det fantastiska livet i soliga Australien
 • Du kan finansiera hela utbildningen och uppehälle med CSN

läsa en pt utbildning i australien

TAFE Queensland

Yrkeshögskolorna TAFE (Technical and Further Education) finns i hela Australien och är statliga, publika colleges som bedriver yrkesförberedande högre utbildning.

Utbildningen i Sport Development ges på TAFE Queensland Eastcoast.
Du kan välja mellan att studera på campus i centrala Brisbane, i Mooloolaba på The Sunshine Coast (en timma norr om Brisbane) eller på det nya campuset i Gold Coast vid Surfers Paradise söder om Brisbane.

studera i australien tafe plugga i australien

Campus i Brisbane

Brisbane campus ligger mitt i centrala Brisbane på South Bank. Campus är livligt, stort och modernt med det senaste inom utrustning och teknik. På campus finns restaurang, café, bistro och ett stort bibliotek. Här finns även en idrottshall, spa och ett modernt fullt utrustat gym där en stor del av den praktiska utbildningen är förlagd. South Bank är ett parkområde vid Brisbane River i centrala Brisbane. Här finns caféer, barer, restauranger och gallerier och en anlagd badstrand och lagun.

Campus vid stranden, Mooloolaba, Sunshine Coast

I Mooloolaba studerar du bara några minuter från de vita stränderna. Sköna strandcaféer, surf, nattliv och bra shopping finns alldeles i närheten.

Campus är modernt och välutrustat. Här finns studielounger och bibliotek och ett mycket modernt och välutrustat fitnesscenter där en stor del av undervisningen bedrivs. På campus finns ett Study Support Centre där du får hjälp under studietiden.

Inriktningarna mot Golf och Surfing ges bara på campus i Mooloolaba.

Campus Goldcoast

TAFE campus på Gold Coast ligger vid Australia Fair shopping centre i Southport norr om Surfers Paradise. Campus är helt nyrenoverat och faciliteterna är på toppnivå.

Läs mer på TAFE Queensland website

Kursorten

plugga australien sunshine coast

Studera i Australien

Australien lockar ständigt allt fler studenter från hela världen. Australiens college och universitet har ett mycket gott renommé med en utbildningsstandard som ligger på toppnivå i världsrankningen.

Australiens sköna klimat, den tillbakalutade livsstilen och landets öppna gästvänlighet bidrar också till populariteten.

plugga i australien på sunshine coast och brisbane

Studera på Sunshine Coast

Sunshine Coast, på Australiens östkust, är ett mycket omtyckt område med fantastiska stränder, charmiga semesterorter och en avslappnad atmosfär. Härliga surf- och badstränder ligger utmed hela kusten och området präglas av vacker natur och ett rikt djurliv.

Sunshine Coast har i genomsnitt 300 soldagar per år och en temperatur på mellan 18 och 30 grader året om. Sunshine Coast ligger en timme norr om Brisbane, huvudstaden i delstaten Queensland. Brisbane är en pulserande storstad med ett rikt utbud av kultur och nöjen.

Studera i Brisbane

Brisbane är Australiens tredje största stad (1,8 miljoner invånare) och huvudstad i delstaten Queensland. Trots att Brisbane är en storstad med storstadens utbud av kultur, nöjen, shopping, så är atmosfären här skönt avslappnad.

Brisbane är en ung och mångkulturell stad med många inflyttade från Europa och Asien. Här finns ett livligt studentliv och flera stora universitet och högskolor. Klimatet är subtropiskt och mycket behagligt året om. Antalet soldagar är omkring 300 om året. Längs med Brisbane River som rinner genom staden ligger grönskande parker, botaniska trädgårdar och anlagda stränder. Som student i Brisbane har du nära till både fantastiska regnskogar och långa vita stränder.

studera i Gold Coast Australien

Studera i Gold Coast

Gold Coast är en expanderade kuststad som sträcker sig fem mil längs med de gyllene stränderna söder om Brisbane. Gold Coast har snabbt blivit en av Australiens mest populära turistdestinationer och har nu omkring 500 000 invånare. Gold Coasts berömda gyllene stränder med bl.a Surfers Paradise attraherar ungdomar och studenter från Australien och hela världen och här ligger flera universitet och skolor. Det soliga subtropiska klimatet, surfstränder, kanaler och vattensystem, skyskrapor, temaparker, ett mycket hett nattliv och den tropiska regnskogen i inlandet lockar unga studenter och turister från hela världen.
Du som väljer att studera i Gold Coast har tillgång till ett uteliv som pågår dygnet runt längs med de fantastiska stränderna.

Video – Natalie från Sverige på TAFE Queensland

Kurser

Utbildningar TAFE Queensland

Diploma of Sports Development (Fitness)

Du utbildas för en karriär inom idrottshälsa som specialiserad personlig tränare. Du lär dig avancerad anatomi och fysiologi, rehab, förebyggande och hantering av idrottsskador, näringslära m.m Utbildningen är erkänd i Australien och bland professionella vårdförbund i Nya Zeeland, Kanada, Storbritannien och Nordeuropa. Kursinnehåll är bl.a:

 • Nutrition for athletes
 • Principles of sports psychology
 • Instructing exercise programs
 • Instructing personal training programs
 • Providing nutrition advice to clients
 • Planning and managing small business operations
 • Developing strength and conditioning programs
 • Collaborating with medical and allied health professionals in a fitness context

Diploma of Sport Development (Fitness), Surfing

Utbildningen bedrivs i samarbete med Robbie Sherwell’s XL Surfing Academy. Du studerar grundutbildningen men spetsar med specialistinriktning mot surfing. Undervisningen leds av en tränare med tidigare världsranking topp 10. Utbildningen är erkänd i Australien och bland professionella vårdförbund i Nya Zeeland, Kanada, Storbritannien och Nordeuropa. Kursinnehåll är bl.a:

 • PT – Instructing personal training programs
 • Introduction to the sport of surfing
 • Surf awareness & etiquette
 • Surf skill development
 • Core strength and flexibility and surf survival
 • Surfing equipment and events
 • Nutrition for athletes
 • Principles of sports psychology
 • Collaborating with medical and allied health professionals
 • Motivation to positively influence exercise behaviour
 • Developing and instructing exercise programs and strength and conditioning programs
 • Incorporating exercise science principles into fitness programming
 • Providing nutrition advice to clients
 • Planning and managing small business operations

Diploma of Sport Development, Golf

Utbildningen bedrivs i samarbete med Queensland Golf Performance Centre. Du studerar grundutbildningen men spetsar med specialistinriktning mot golf. Utbildningen är erkänd i Australien och bland professionella vårdförbund i Nya Zeeland, Kanada, Storbritannien och Nordeuropa. Kursinnehåll är bl.a:

 • PT – Instructing personal training programs
 • The game, shots and theory of golf
 • Course management & scoring
 • Human physics of golf
 • Psychology of golf
 • Golf coaching
 • Golfing equipment
 • Nutrition for athletes and providing nutrition advice to clients
 • Principles of sports psychology
 • Collaborating with medical and allied health professionals
 • Motivation to positively influence exercise behaviour
 • Promoting functional movement capacity
 • Incorporating exercise science principles into fitness programming
 • Planning and managing small business operations

Läs mer om utbildningarna på TAFE Queensland website

Boende

Studentboende Australien

Det finns inget boende på campus men skolan har en boendeservice och du får hjälp med boende när du har blivit antagen.

Det är lätt att hitta boende i området när du är på plats. Ett flertal boendealternativ finns att välja mellan: du kan bo i delad lägenhet, egen lägenhet eller som inneboende/ i värdfamilj. Det vanligaste är att studenter delar lägenhet eller hus och i området bor många studenter som studerar på University of The Sunshine Coast.

Du bör räkna med en boendekostnad på cirka 90 – 150 AUD i veckan.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

Vi är officiell representant för TAFE i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.
Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

Diploma of Sports Development, 1 år: 15 900 AUD
Diploma of Sports Development Golf/Surfing, 1 år: 22 500 AUD

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för hela kursavgiften samt för flygresa t o r samt försäkring.

Startdatum 2017/2018

Program börjar i januari och juli varje år.

TAFE har löpande antagning. Du bör därför ansöka så snart du bestämt dig för att studera. 

 

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har G / E eller mer i engelska A / 5 behöver du inte göra TOEFL eller IELTS test.

Annars kan du göra ett TOEFL-test med minst 530/197/71 eller en IELTS-examen med minst 5,5 (minst 5,0 på samtliga delar).

Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på någon av de språkskolor vi samarbetar med.

Språkstudierna berättigar till CSN och påverkar vanligtvis inte dina lån för högre studier. Kontakta oss så hjälper vi dig med engelskan om du vill studera Sports Development på TAFE.

Ansökan

Studievägledning

Vi är officiell representant för TAFE och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad.
Kontakta oss för kostnadsfri studierådgivning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Din ansökan måste sedan kompletteras med:

En kopia av giltigt pass
Avgångsbetyg från gymnasiet översatt till engelska
CSN:s intyg om studiefinansiering som kan laddas ned här

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

 

Studentrecension

 Hasret på TAFE i Sunshine Coastfitness pt utbildning tafe queensland australien

”Att komma och studera fitness i Sunshine coast där solen skiner varje dag är något av det bästa jag gjort. Stranden, nya vännerna och våra fantastiska lärare som är så duktiga, gör livet här underbart!
Finns så mycket natur att se och storstad 45 min ifrån. Kan inte bli bättre. Jag mår super bra och ångrar inte en sekund!”

 

Hasret studerar Diploma in Fitness på TAFE Queensland campus Sunshine Coast

 

 

 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location