Edith Cowan University

STUDERA I AUSTRALIEN – EDITH COWAN UNIVERSITY

Studera på Edith Cowan University i Perth Australien. Fristående kurser 1-2 terminer, kandidat & master. Prisbelönade utbildningar på modernt toppuniversitet

Edith Cowan University är ett av Western Australias mest populära universitet. Fem stjärnor i The Good University Guide och attraktiva innovativa utbildningar som under årens lopp vunnit ett flertal olika priser är några av anledningarna.

Skolan

studera australien perth edith cowan

Edith Cowan University

Edith Cowan University är ett ungt universitet som etablerades 1991 och snabbt utvecklats till ett modernt universitet med fokus på både forskning och kvalitetsundervisning. Edith Cowan University campus och faciliteter är i världsklass och utbildningarna är innovativa och eftertraktade.

Perth är Australiens fjärde största stad och ligger i Western Australia. Perth har under senare åren varit en booming city med kraftig tillväxt. I Perth finns ett flertal universitet och studentlivet är mycket aktivt och livligt. Här studerar du i fantastiskt klimat omgiven av fantastiska sandstränder och storslagen natur.

studera australien edith cowan university

Eftertraktade utbildningar och hög standard på Edith Cowan University

På Edith Cowan University utrustas du med kompetenser och praktiska färdigheter inom ditt ämnesområde. Edith Cowan University är kända för prisbelönta anläggningar och ligger i framkant med innovativa utbildningslösningar.

Studiemiljön på Edith Cowan University är stödjande, du har nära kontakt med dina lärare. Du får akademisk support och universitetets karriärrådgivare hjälper dig att maximera dina studier och dina framtidsplaner.

Edith Cowan University rankas år efter högt på listor över både undervisningskvalitet och studentnöjdhet och räknas även som ett av toppuniversiteten bland moderna nya universitet i världen.

The Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA) som är Edith Cowan University skola för scenkonst (dans, skådespel, drama, musik, koreografi) räknas som en av världens främsta.

studera australien edith cowan university

Populära utbildningar på Edith Cowan i Perth

Edith Cowan University har en stor bredd av program inom ett flertal ämnesområden som bl.a:

 • Event, Turism, Hotell
 • Kommunikation, Media, Design
 • Psykologi, Nursing
 • Sport och Hälsa
 • Företagsekonomi, Business Management och marknadsföring
 • Engineering och IT

Samt unika och moderna eftertraktade säkerhetsutbildningar och utbildningar inom flygindustrin som t.ex:

 • Security
 • Counter Terrorism Security
 • Cyber Security
 • Aviation

edith cowan university perth

Flexibla studiemöjligheter på Edith Cowan University

Du kan välja att läsa fristående kurser 1-2 terminer eller ett program mot en examen: kandidat eller master. Edith Cowan har ett nära samarbete med näringsliv och branscher, vilket garanterar dig en utbildning som är up-to-date och konkurrenskraftig. Praktik ingår ofta som en del av utbildningen.

Omkring 30 000 studenter studerar varje år vid något av universitetets olika campus, varav 6 000 är internationella från över 100 olika länder.

Utbildningarna håller hög akademisk standard och lärarna har ett stort engagemang i varje enskild student. Undervisningen bedrivs i små klasser, du får mycket individuell handledning.

En examen från ECU har ett högt anseende och ger dig karriärmöjligheter över hela världen.

edith cowan university perth

Diploma på Edith Cowan College

Om du inte har kvalifikationer (låga eller ofullständiga gymnasiebetyg) för att bli antagen till Edith Cowan University har du möjlighet att läsa till ett Diploma på Edith Cowan College. Edith Cowan College är en fristående skola på ECU campus.

De 1 åriga förberedande diplomutbildningarna fungerar som en sk. pathway eller foundation year (basår). Diplomutbildningen ger dig garanterad antagning på andra året (år 2) på en kandidatutbildning / program.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

studera australien edith cowan university

Edith Cowan University campus

ECU har flera campus med vackra lägen i och omkring Perth. Campus är mycket moderna och alla faciliteter är på toppnivå. Campus består av modernt designade skolbyggnader och grönskande parker. Studierna bedrivs i topputrustade klassrum och som student har du tillgång till sportfaciliteter, studentbostäder, studentlounger, datasalar och lab, caféer, restauranger, bokhandel, bibliotek, hälsovård, utomhusbiograf, samt alla övriga faciliteter som man kan förvänta sig av ett universitet i toppklass.

edith cowan university

Aktivt studentliv på Edith Cowan University i Australien

Vid sidan av studierna väntar ett aktivt och fartfyllt fritids- och studentliv i West Australia. Studentlivet på Edith Cowan University är aktivt och här finns ett stort antal olika studentklubbar och ett stort utbud av idrotts- och sportaktiviteter. Aktiviteter, utflykter och fester arrangeras under hela läsåret.

studera i australien perth

Joondalup campus

Joondalup campus är beläget i de norra delarna av Perth, där även studenterna vid Western Australian Police Academy studerar. Tunnelbanesystemet är väl utbyggt, så var du än studerar i Perth tar du dig med lätthet runt till övriga delar av staden och dess omgivningar.

edith cowan university

Mont Lawley campus

Mont Lawley campus är beläget endast några minuter från centrala Perth och här bedrivs några av Australiens mest framstående utbildningar inom teater och scenkonst.

edith cowan university

South West Campus

South West är det största universitetsområdet utanför Perth och ligger cirka två timmars bilresa söder om Perth.
Här bedrivs, i samarbete med St. John Hospital, utbildningarna inom hälso och sjukvård.

Kursorten

studera-i-australien-perth

Studera i Perth, Australien

Indiska oceanens turkosblå vatten och vita korallrev. Spikraka vägar mot storslagna vidder och öknar i öster, glittrande floder…Och en modern expansiv storstad som växt snabbt i och med mineralutvinning och gruvindustrin. Perth är Australiens fjärde största och den enda viktiga staden på Australiens långa vilda västra kust.

studera-i-perth-australien-ecu

Perth – West Australias moderna huvudstad

Perth är Western Australias huvudstad och ligger vackert vid floden Swan River som mynnar ut i Indiska oceanen.

West Australia, som också kallas Australiens vänligaste delstat, är lika stort som halva Europa men här bor bara drygt två miljoner, varav mer än häften är bosatta i Perth.
Huvudstaden Perth med sina drygt 1,4 miljoner invånare är också västra Australiens pulserande centrum. Perth har storstadens utbud av kultur, nöjen, shopping, restauranger, barliv och caféer. Här finns, som i hela Australien, ett mycket aktivt strandliv på alla vackra beaches som omger Perth.

Perth som studentstad

Perth är sedan 1911 en av Australiens främsta studentstäder, över 100 000 studenter studerar årligen på universitetens campus.

Studentlivet är intensivt och friluftsaktiviteterna är många: segling, surfing, snorkling och dykning vid Australiens näst längsta korallrev Ningaloo, simturer med delfiner, vildmarksliv i en närmast outforskad vildmark, trekking i nationalparker. Perth har också ett pulserande nattliv.

Perth har ett behagligt klimat med en medeltemperatur på 25 grader sommartid och 18 grader vintertid.

Kurser

Utbildningar Edith Cowan University

Mer än 300 olika kurser och program av hög akademisk standard inom ett stort antal ämnesområden. Ett flertal olika examina och diplom finns inom de flesta ämnesområden.

Fristående kurser, study abroad, 1-2 terminer

Du väljer fristående kurser under 1-2 terminer. Du väljer fritt ur skolans kursutbud och sammanställer ditt eget kursprogram. Du kan välja antingen 3 eller 4 units per termin. 
Studerar du vid ett svenskt universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna vid ECU. Tala med studievägledaren vid din högskola/universitet om vilka kurser du bör välja.

Associate Degree, 2 år

Möjlighet att läsa till en Associate degree på Edith Cowan University finns inom ett begränsat ämnesområden. Du studerar vanligtvis 2 år fulltid för en Associate degree.

Kandidat / Bachelor Degree, 3 år

Kandidatutbildningarna är vanligtvis 3 år (6 terminer). Möjlighet finns att läsa till en Double degree på 4 år inom flertal områden.

Master, 1 år

För dig som har en kandidat eller motsvarande. Masterprogrammen innebär vanligvis 1 år studier på heltid.

Diploma, 1 år

Diplomprogrammen på Edith Cowan College är vanligtvis på 1 år. Efter diplomutbildningen kan du gå in direkt på år 2 på ett kandidatprogram / Bachelor degree.
Diplom finns inom:

 • Business
 • Communications and Creative Industries
 • Hotel Management
 • Science (Computing/IT)
 • Science (Engineering Studies)
 • Science (Health Studies)

Ämnesområden Edith Cowan University

 • Event, Sport and Recreation Management
 • Hospitality and Tourism Management
 • International Hotel and Resort Management
 • Counter Terrorism Security and Intelligence
 • Cyber Security & Security, Computing
 • Communications, Art, Media & Journalism
 • Creative Industries, Design, Film & Music
 • Exercise, Health and Sports Science
 • Exercise Science and Rehabilitation
 • Sports Science and Football
 • Psychology & Social Science
 • Engineering & Technology
 • Medical & Paramedical Sciences
 • Nursing & Teacher Education

Alla kurser och program hittar du på Edith Cowan University webbsida här.

Boende

Campusboende

Edith Cowan University har mycket fina studenthem som är belägna på campusområdena. Du bor i moderna enkelrum där du delar kök med 4-5 andra studenter. Kontakta oss om du vill veta mer om campusboende.

Boende på egen hand

Många studenter väljer att dela lägenhet eller hus tillsammans med andra studenter utanför campus och bokar därför in sig den första tiden på ett hostel medan de letar boende.
ECU International Office kommer att på plats visa dig olika boendealternativ.

 

Priser & Datum

Terminsavgifter

Alla avgifter betalas direkt till universitetet.

Fristående kurs / Study abroad:
3 kurser (45 credit points) 5,025 AUD /  per termin
4 kurser (60 credit points) 6,700 AUD /  per termin

Bachelor / kandidat: Från 13 500 AUD / termin (beroende på utbildning)
Master: 11 900 AUD (beroende på utbildning)

Kontakta oss för att få exakta terminsavgifter för ett specifikt program.

STIPENDIER

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

Just nu 20% rabatt på undervisningsavgiften under hela utbildningstiden när du ansöker genom STUDIN!
Stipendiet gäller alla program och kurser på grundnivå (undergraduate):
study abroad termin, associate degree, kandidat/bachelor…

Du kan även få exklusiv rabatt (50%) på universitetets campusboende vid Mont Lawley campus.

Kontakta oss för mer information om stipendiemöjligheterna.

CSN & FINANSIERING

Studier vid ECU berättigar till studiemedel från CSN.
Som student med studentvisum i Australien har du även möjlighet att arbeta upp till 20 timmar per vecka under terminerna och på heltid under studielov.

Terminsdatum

Startmöjlighet 2 gånger om året.

Termin 1: februari – juni
Termin 2: juli – november

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga gymnasiebetyg.

Engelska

Om du har VG / C eller mer i engelska A och B / 5 och 6 behöver du inte göra språktest. Alternativt resultat från TOEFL-test på minst 70 (minst 17 i varje delprov)/550 eller en IELTS-examen med minst 6.0.

Om du inte har VG/C i engelska kan du läsa en förberedande kurs i engelska. Kontakta oss så hjälper vi dig. Språkstudierna berättigar till CSN och påverkar normalt inte dina CSN lån för högre studier.

För utbildningar på Postgraduatenivå måste du göra ett IELTS- eller TOEFL-test. Kontakta oss för mer information.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

STUDIN är officiell representant för Edith Cowan University i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med studievägledning och ansökan.

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då omgående och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Därför skall du ansöka med STUDIN - Skolans vitsord

studera perth australien

 

Going to study overseas is a major decision in life, with preparation and paperwork. Edith Cowan University has been working with STUDIN for many years, and we feel that Swedish students who enroll through STUDIN are well-briefed, properly prepared and ready to kick of their Australian experience from day one. With nearly 30 years’ experience, STUDIN not only knows the study options around the world, they also have a full understanding of students’ needs.

 

Marko Remes, International Account Manager – Edith Cowan University

 

 

Studin Stories

Intresserad av Edith Cowan University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig