Murdoch University

MURDOCH UNIVERSITY

Internationellt universitet, stort vackert campus i Perth, Australien. Attraktivt terminsprogram med fristående kurser. Stipendier för kandidatexamen & master

Skolan

murdoch university australia logo

Murdoch University

Murdoch University är ett australiensiskt universitet i soliga Perth i västra Australien. Här studerar du på ett stort vackert campus tillsammans med studenter från hela världen.

Murdoch University är idealiskt för dig som vill studera i Australien 1-2 terminer som study abroad eller freemover student. Universitet erbjuder en rad attraktiva terminsprogram i spännande ämnesområden och anordnar utflykter och sociala aktiviter för internationella studenter.

Murdoch University erbjuder även kandidatprogram och masterexamen med särskilda stipendier i en stor bredd av ämnesområden.

murdoch university australia

Studera på Murdoch University

Murdoch University grundades 1973 och är ett offentligt universitet i Perth, i delstaten Western Australia. Murdoch University är erkänt för stark forskning samt den höga graden av internationalisering. Universitetet har vunnit ett flertal utmärkelser för hög undervisningskvalitet, utmärkta faciliteter och läroresurser, anställningsbarhet, kompetensutveckling och studentnöjdhet.

Murdoch University har en utpräglat internationell profil och en stor andel studenter och lärare kommer från olika länder runt hela världen. Murdoch har även två satellitcampus, ett i Dubai och ett i Singapore, och samarbetar med över 50 olika universitet i hela världen.

På universitetet studerar idag omkring 25 000 studenter varav omkring 40 % är internationella från över 90 olika länder.

Murdoch är ett forskningsuniversitet, stark forskning bedrivs inom bl.a fysikalisk kemi, miljövetenskap och miljöledning, zoologi, jordbruksbioteknik, klinisk vetenskap och medicinsk mikrobiologi.

Undervisning på Murdoch kännetecknas av ett tvärvetenskapligt och holistiskt perpektiv samt arbetsintegrerat lärande för att utrusta studenter med färdigheter och självförtroende för framtida arbetsliv och yrkeskarriär.

murdoch university australiaAttraktiva program

Murdoch University erbjuder mer än 250 olika program på kandidat, master och doktorandnivå inom business, creative arts, media och kommunikation, IT, engineering och teknik, hälsovetenskaper, juridik och kriminologi, naturvetenskaper, humaniora och samhällsvetenskap och pedagogik.

Murdoch erbjuder även mycket attraktiva program för internationella studenter som vill läsa 1-2 terminer i Australien, du kan studera fristående kurser i valfria ämnen eller läsa ett certifikatsprogram på 1 termin.

Forskning och utbildning på Murdoch University bedrivs inom de nio olika skolorna för

 • School of Arts
 • School of Business and Governance
 • School of Education
 • School of Engineering and Information Technology
 • School of Health Professions
 • School of Law
 • School of Psychology and Exercise Science
 • School of Public Policy and International Affairs
 • School of Veterinary and Life Sciences

murdoch university australia

Murdoch University campus i Perth

Huvudcampus i Perth är beläget bara 15 km från Perth downtown och är ett av de största urbana campusområdena i Australien. Här finns allt allt man kan förvänta sig av ett universitet i världsklass. Universitetsbyggnaderna, med moderna innovativa faciliteter, är omgivna av naturliga landskap fyllda av ett unikt rikt djurliv.

På campus finns student centre, bibliotek, bokhandel, flera matställen och food trucks, studentpub, sports and recreation centre samt studentbostäder. På campus finns också Nexus Theatre, som fungerar som en plats för evenemang, workshops och föreställningar. Bush Court är en gräsplan i centrum av campus där evenemang och aktiviteter arrangeras varje vecka, en bekväm plats för att att koppla av eller träffa vänner mellan lektionerna.

Större delen av den södra delen av campus består av hagar med boskap, en farm och anläggningar för förnybar energi. Här ligger även Murdoch University’s veterinärskola med dess unika djurbestånd.

Övriga campus

Murdoch University har även ett campus i Rockingham och ett i Mandurah söder om Perth. Universitetet har två internationella satellitcampus, ett i Dubai och ett i Singapore.
Läs mer om Murdoch University Dubai här

study abroad murdoch university

Studentliv och aktiviteter

Studentföreningen håller event och arrangerar aktiviteter under hela läsåret. På campus finns även studentbostäder, hälsocenter, karriärs- och jobbservice, samt sport och idrottsanläggningar. Universitetet har flera idrottslag bl.a i tennis, netball, fotboll, basket, volleyboll och badminton.

Campus är också värd för en fungerande farm och en veterinärskola samt hem för en mängd olika vilda djur. Så medan du går från en föreläsning för att dina träffa vänner på Bush Court och kolla in livemusik eller äta lunch, håll utkik efter quendas som rusar omkring eller rödstjärtade svarta kakaduor som flyger ovanför.

Mer om universitet på Murdoch University webbsida här

Kurser

Utbildningar

Boende

Bo på campus i Perth

Murdoch University Village på campus är en levande gemenskap med mer än 800 studenter. Här finns ett brett utbud av olika slags studentlägenheter samt även rekreationsfaciliteter, bl.a en beachvolleybollplan, pool, studielounger och en studentlounge.

Du kan även välja att bo på egen hand utanför campus, vanligast är att bo i lägenhet eller hus som delas med andra studenter (shared houses). Du får hjälp av universitetet med alternativ på olika slags boenden.

Mer om studentboende på Murdoch University webbsida här

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Fristående kurser / study abroad: 8 500 AUD / (3 eller 4 units).
Avgifter för övriga program varierar beroende på inriktning kontakta STUDIN för exakta avgifter

Stipendier

Welcome Back International Scholarship – 20% reducerad terminsavgift

Murdoch välkomnar internationella studenter tillbaka med ett stipendium som reducerar terminsavgiften med 20 % under hela programmets längd. Gäller alla program på kandidat- och postgrad nivå. Stipendiet gäller alla starter fram till och med 2024.
Kontakta STUDIN för mer information om stipendiet.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Läsåret är indelat i 2 huvudterminer med möjlighet att starta varje termin:
Semester 1: startar mitten av feb
Semester 2: startar slutet av juli
För vissa kurser är läsåret indelat i tre terminer (trimesters) med start i jan, maj och aug

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest.
Annars krävs IELTS, TOEFL eller motsvarande engelskatest.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Murdoch University och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Murdoch University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig