AUB – Arts University Bournemouth

AUB – ARTS UNIVERSITY BOURNEMOUTH

Studera på AUB – Arts University Bournemouth – yrkesutbildning inom design, konst, film, skådespel, dans & scenkonst. Studera 1 termin eller till examen

Skolan

arts university bournemouth aub logo

Arts University Bournemouth – AUB

Studera på Arts University Bournemouth – AUB –  i England. AUB är ett av Storbritanniens ledande specialistuniversitet för utbildningar inom konst, design och scenkonst.

AUB utbildar dig för en yrkeskarriär inom de kreativa branscherna, creative industries. Universitetet har program inom en stor bredd av konstnärliga och kreativa ämnesområden, allt från arkitektur, design och fri konst till dans, film och skådespel.

Möjlighet finns att läsa ett helt program till en examen (kandidat/bachelor och master) eller att studera 1-3 terminer inom valfritt ämnesområde (study abroad).

aub arts university bournemouth

Kreativa specialister

Arts University Bournemouth grundades 1885 som en specialiserad konstskola och är idag ett av Storbritanniens ledande universitet inom Creative Arts.

AUB erbjuder högkvalitativa specialistutbildningar inom konst, design, media och scenkonst. Här utbildas du för en yrkeskarriär inom de kreativa branscherna.

aub arts university bournemouth

Specialistuniversitet

AUB är ett av Englands få specialistuniversitet inom konst, scenkonst, design , film, foto och media. Här studerar omkring 3000 studenter inom skolans 20 olika examensprogram, i allt från arkitektur, fri konst, illustration, animation till dans, kostymdesign och scenografi, make-up, mask- och perukdesign, filmproduktion och skådespeleri.

studera skådespel england arts university bournemouth

Förvandla din kreativitet till en givande yrkeskarriär

AUB har en stark fokus på att förvandla din kreativa talang till en givande yrkeskarriär inom creative industries, de kreativa branscherna. Innovation, samarbete och nätverkande är ledord i de mycket praktiska inriktade utbildningarna.

aub arts university bournemouth

Förstklassig undervisning

Undervisningen är av högsta kvalitet och räknas bland de bästa i Storbritannien. Skolans inspirerande lärare, forskare och yrkeskunniga branschspecialister stödjer dig i dina studier och ditt arbete och hjälper dig att uppnå utmärkta resultat.

AUB har en mycket hög undervisningskvalitet (Gold ranking i Teaching Excellence Framework som bedömer kvaliteten på undervisningen i Storbritannien) och levererar konsekvent en enastående undervisning, utbildning och resultat för studenterna.

aub arts university bournemouth

Utbilda dig för branschen

AUB är ett praktiskt universitet med ambitionen att skapa givande yrkeskarriärer för studenterna. AUB rankas nummer ett för anställningsbarhet bland Storbritanniens specialistuniversitet och topp fem generellt (THE 2018)

Andelen studenter som går vidare till en yrkeskarriär inom sitt område efter examen (graduate employment rate) har i genomsnitt legat på 97% de senaste fem åren.

De genomgående utmärkta resultaten beror på den höga undervisningskvaliteten och ett campus med anläggningar och utrustning som förbereder dig för din framtida yrkesutövning.

studera fashion mode aub bournemouth

Inkörsporten till en yrkeskarriär i de snabbväxande kreativa branscherna

Creative industries är en miljardindustri som växer i snabbare takt än ekonomin i övrigt så det har aldrig funnits en bättre tid än nu för att satsa på en kreativ karriär. De kreativa branscherna är en sektor som är givande och spännande och ständigt söker nya talanger med innovativa idéer.

arts universtity bournemouth

Samarbete på alla plan

Det bästa resultatet uppstår när olika discipliner möts. Alla på AUB är kreatörer, och du får chansen att samarbeta med dem. Korsbefruktning av idéer och tekniker gynnar alla och du kommer att arbeta över disciplinerna precis som i den verkliga världen.

På AUB samarbetar du med studenter på skolans övriga program, med andra universitet och hela tiden med nära kopplingar till de olika branscherna i den kreativa industrin. AUB studenter arbetar med uppdrag för flera av dagens mest innovativa varumärken och företag.

studera dans utomlands aub bournemouth

Ett fantastiskt campus med det allra senaste

AUB:s fantastiska state-of-the-art campus är ett kreativt nav utformat för specialister. Campus fungerar som en katalysator för att utforma och bygga ditt arbete; att experimentera, uppfinna, vara nyfiken, utmana och tänja gränser. Det är här du får saker hända.

aub arts university bournemouth campus

Ett kreativt campus

Campusområdet är uppdelat i små byar, gator och grönområden. Infrastrukturen är modern och alla faciliteter i toppklass. På campus är alltid någonting spännande kreativt på gång, på väg till caféet kan du träffa på ett filmteam, en kvinna i elisabethansk klänning och en DJ. Det är ett mikrokosmos av den kreativa industrin.

studera i england bournemouth

Det senaste inom utrustning & teknik

AUB investerar kontinuerligt i nya faciliteter och infrastruktur. All utrustning, studios, labb och teknik är den senaste för att du skall vara up-to-date med det som används i branschen när du kommer ut i yrkeslivet.

aub arts university bournemouth

Liv på campus

Du lär dig bäst i en livfull, omtänksam miljö. På campus hittar du massor av bra resurser, faciliteter och viktigast av allt, en vänlig miljö. Genom att programmen överlappar eller samarbetar med varandra, så kommer du att möta många nya vänner som studerar inom andra ämnesområden.

studera skådespelare england aub

Ett campus som sjuder av konstnärlig aktivitet och skapande

På campus finns bl.a Innovation Studio, drawing studio (Storbritanniens allra senaste), designmuseum, utställningsgalleri, teaterstudios, dansstudios, printmaking room, ateljéer och labb och Bournemouth Film School.

studera film england aub

Bournemouth Film School

Bournemouth Film School är en integrerad del av AUB och har en historia som sträcker sig över 50 år och ett prestigefyllt rykte. Här ges utbildningarna inom Animation, Film Production, Visual Effects, Acting, Make-Up Artist och Costume and Performance Design, kostymdesign och scenografi.

aub arts university bournemouth

Få hjälp med att planera din framtida karriär

På campus finns Career Service och Employability Service som hjälper dig med karriärsplanering och stödjer dig i att förvandla din kreativitet till en lyckad yrkeskarriär.

Att utveckla din anställningsbarhet är mer än att bara ha en bra examen. Företag är ute efter att anställa akademiker som har rätt sorts kompetens, rätt personliga egenskaper och branscherfarenhet. Det är därför som anställningsbarheten är inbäddad i din läroplan på AUB.

Career Service ger dig högkvalitativ information, vägledning och alternativ för att förbereda dig i din professionella framtid.

arts university bournemouth

Studentsupport

AUB har en omfattande studentsupport som hjälper dig både med personlig rådgivning och akademisk support. Om du som internationell student har problem med engelskan så kommer du även att få hjälp här.

aub arts university bournemouth

Varför studera på AUB Arts University Bournemouth

 • Specialistutbildningar inom konst, design och scenkonst
 • Ett av Englands ledande universitet inom Creative Arts
 • 97% jobbar inom branschen efter examen
 • Populära terminskurser på 1-3 terminer

Läs mer på AUB Arts University Bournemouth website här

Video AUB Arts University Bournemouth

 

Kursorten

studera bournemouth england

Studera i Bournemouth, England

Bournemouth är en livlig kuststad i grevskapet Dorset på Englands sydkust (cirka 2 timmar från London). Staden är en av de mest populära turiststäderna på Englands sydkust och lockar omkring 5 miljoner besökare årligen.

studera i bournemouth england aub

Bournemouth som studentstad

Bournemouth är en viktig studentstad med två universitet, Arts University Bournemouth med mer än 3 000 studenter och Bournemouth University med cirka 20 000 studenter.

Här finns en stor andel internationella studenter både på universiteten och på stadens många språkskolor som attraherar studenter från hela världen.

studera i bournemouth

Konst, kultur och nöjesliv

Bournemouth är rikt på kreativ inspiration, här finns ett livligt nöjes- och kulturliv med teatrar, komedi och musik. De två universiteten bidrar till att nattlivet är aktivt och de stora klubbarna har studentnätter de flesta kvällar i veckan. Bournemouth erbjuder mycket att göra, från nattliv till sport, från stadsliv till utflykter i den omgivande natursköna engelska landsbygden. För dig som vill ha storstadsliv så ligger London bara två timmar bort.

studera i bournemouth england

Fantastiska stränder och engelska landsbygden

I omgivningarna i grevskapet Dorset hittar du bl.a nationalparken New Forest, underbara långa sandstränder och de fantastiska klippformationerna längs med Jura kustens världsarvsområde.

Kurser

Utbildningar AUB – Arts University Bournemouth

Study abroad, 1 – 3 terminer

Terminskurserna / Study abroad är för dig som är student eller professionellt yrkesverksam inom ett område och vill studera utomlands men inte kan eller vill läsa ett helt program på 3 år. Du utvecklar dina kreativa färdigheter och får universitetspoäng som kan användas i en framtida universitetsexamen eller i ditt CV. Efter avslutad termin erhåller du ett Certificate of Attendance och universitetspoäng med betyg. Du studerar helt integrerat med de studenter som läser examensprogrammet i en spännande, kreativ universitetsmiljö.
Du kan välja att studera 1-3 terminer inom:

 • Acting
 • Animation
 • Architecture
 • Creative Events Management
 • Commercial Photography
 • Costume and Performance Design
 • Creative Writing
 • Dance
 • Fashion
 • Film Production
 • Fine Art
 • Graphic Design
 • Illustration
 • Interior Architecture and Design
 • Make-up for Media and Performance
 • Modelmaking
 • Photography
 • Textiles
 • Visual Communication
 • Visual Effects Design and Production

Kandidat / Bachelor, 3 år

AUB:s kandidatprogram (BA Hons) är 3-åriga specialistutbildningar i konstnärliga, kreativa ämnesområden. På AUB erbjuds mer än 20 examensprogram på kandidatnivå, alla inriktade på kreativa studier.

 • BA (HONS) Acting
 • BA (HONS) Animation Production
 • BA (HONS) Art and Design History
 • BA (HONS) Architecture (ARB/RIBA part 1)
 • BA (HONS) Commercial Photography
 • BA (HONS) Costume and Performance Design
 • BA (HONS) Creative Events Management
 • BA (HONS) Creative Writing
 • BA (HONS) Dance
 • BA (HONS) Drawing
 • BA (HONS) Fashion
 • BA (HONS) Fashion Branding and Communication
 • BA (HONS) Film Production
 • BA (HONS) Fine Arts
 • BA (HONS) Graphic Design
 • BA (HONS) Illustration
 • BA (HONS) Interior Architecture and Design
 • BA (HONS) Make-up for Media and Performance
 • BA (HONS) Modelmaking
 • BA (HONS) Photography
 • BA (HONS) Textiles
 • BA (HONS) Visual Communication
 • BA (HONS) Visual Effects (VFX) for Film and Television

Master, 1 år

Med ett masterprogram på AUB bygger du vidare på dina tidigare färdigheter och studerar på en avancerad nivå. Programmen är för dig som vill fördjupa dig i ett ämnesområde.

 • Master of Architecture (part 2 ARB/RIBA)
 • MA Animation Production
 • MA Commercial Photography
 • MA Design and Innovation
 • MA Film Practice
 • MA Fine Art
 • MA Graphic Design
 • MA Illustration
 • MRES Master of Research

Foundation Year / Förberedande basår, 1 år

Foundation är breda basår i Art & Design som förbereda dig för högre utbildning inom flera discipliner. Kurserna erbjuder en utmärkt övergång mellan gymnasienivå till mer specialiserade examensprogram genom att du utforskar ett brett spektrum av discipliner inom Art & Design. AUB:s Foundation Diploma håller en erkänt hög kvalitet.

 • Portfolio Preparation Art, Design and Media, 1-2 terminer
 • Diploma in Art and Design
 • Diploma in Art and Design – Media
 • International Foundation Diploma

Läs mer om alla utbildningar på AUB website här

Boende

studentboende bournemouth

Boende i Bournemouth

AUB har ett antal studentresidens med boende i studentkorridor i centrala Bournemouth. Studentbostäderna är tillgängliga för förstaårs studenter.
Det finns en rad olika studentresidens; från unikt moderna fristående studiolägenheter till mer traditionella studentrum med eget badrum i studentkorridor.

Studentservice hjälper dig med boende på egen hand t.ex i delad lägenhet med andra studenter, eller att hyra privat rum etc.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

studentboende bournemouth

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Bachelor / kandidat: fr. 17 950 GBP / läsår
Master: fr. 18 500 GBP

Stipendier

AUB har stipendier för internationella studenter. Stipendierna ges i form av rabatt på undervisningsavgiften och vissa stipendier kan halvera terminsavgifterna. Ett flertal av stipendierna behöver du inte ansöka särskilt om, i samband med att du blir antagen och erbjuds en plats kan du komma i fråga för ett stipendium.

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla examensprogram, Bachelor & Master startar i sep varje år
Study abroad startar i sep och januari

Läsåret på AUB är indelat i 3 terminer (terms)
Höst: mitten av sep – mitten av dec
Vår: jan – mars
Sommar: april – maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

För alla program kommer portfolio / arbetsprover eller auditions och intervju att krävas.
Vi hjälper med info & instruktioner i samband med att vi registrerar din ansökan.

Engelska

Om du har betyg C eller högre i Engelska 6 behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS/TOEFL eller motsvarande. Resultat IELTS minst 6.0 med minst 5.5 i varje del. För Study abroad krävs IELTS 5.5 alternativt så kan du erbjudas en intensivkurs i engelska under första terminen.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för AUB Arts University Bournemouth i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av AUB – Arts University Bournemouth ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig