AUB – Arts University Bournemouth

AUB – ARTS UNIVERSITY BOURNEMOUTH

Studera på universitet i Bournemouth – yrkesutbildning i design, animation, film, skådespel, dans & scenkonst. Studera 1 termin eller till examen

Skolan

arts university bournemouth aub logo

Arts University Bournemouth – AUB

Vill du satsa på en yrkeskarriär inom de kreativa branscherna, creative industries? Arts University Bournemouth (AUB) i England är ett av Storbritanniens ledande specialistuniversitet för utbildning inom konst, design och scenkonst.

AUB erbjuder praktiska yrkesinriktade specialistutbildningar inom inom allt från arkitektur, design, animation och spelutveckling till fri konst, dans, film och skådespel. Här utbildas du för en yrkeskarriär inom de kreativa branscherna.

Möjlighet finns att läsa ett helt program till examen (kandidat/bachelor eller master) eller att studera 1-3 terminer inom valfritt ämnesområde.

aub arts university bournemouthStudera på Arts University Bournemouth – AUB

Arts University Bournemouth grundades 1885 som en specialiserad konstskola och är idag ett av Storbritanniens ledande universitet inom Creative Arts. Här studerar omkring 3 000 studenter inom skolans 20 olika examensprogram, i allt från arkitektur, fri konst, illustration, animation till dans, kostymdesign och scenografi, make-up, mask- och perukdesign, filmproduktion och skådespeleri.

aub arts university bournemouthFörvandla din kreativitet till en givande yrkeskarriär

AUB har en stark fokus på att förvandla din kreativa talang till en givande yrkeskarriär. Innovation, samarbete och nätverkande är ledord i de mycket praktiska inriktade utbildningarna.

Undervisningen räknas bland de bästa i Storbritannien. Skolans inspirerande lärare, forskare och yrkeskunniga branschspecialister stödjer dig i dina studier och ditt arbete och hjälper dig att uppnå utmärkta resultat. AUB har Gold ranking i Teaching Excellence Framework som mäter kvaliteten på undervisningen i Storbritannien.

AUB rankas nummer ett för anställningsbarhet bland Storbritanniens specialistuniversitet och andelen studenter som går vidare till en yrkeskarriär inom sitt område efter examen (graduate employment rate) har i genomsnitt legat på 97% de senaste åren.

studera skådespel england arts university bournemouthSamarbete på alla plan

Det bästa resultatet uppstår när olika discipliner möts. Alla på AUB är kreatörer och du kommer att samarbeta med dem. Korsbefruktning av idéer och tekniker gynnar alla och du kommer att arbeta över disciplinerna precis som i den verkliga världen.

På AUB samarbetar du med studenter på skolans övriga program, med studenter från andra universitet och hela tiden med nära kopplingar till de olika branscherna i den kreativa sektorn. Många studenter arbetar med uppdrag för flera av dagens mest innovativa varumärken och företag.

Creative industries är en snabbt växande sektor som ständigt söker nya talanger med innovativa idéer.
En utbildning på AUB hjälper dig till en yrkeskarriär i de snabbväxande kreativa branscherna.

studera dans utomlands aub bournemouthKreativt campus med det allra senaste

Universitets toppmoderna campus är ett kreativt nav och fungerar som en katalysator för att utforma och bygga ditt arbete; att experimentera, uppfinna, vara nyfiken, utmana och tänja gränser. Campus har alla anläggningar, utrustning och faciliteter som krävs för att förbereda dig för din framtida yrkesutövning.

Campusområdet är uppdelat i små byar, gator och grönområden. På campus är alltid någonting spännande kreativt på gång, på väg till caféet kan du träffa på ett filmteam, en kvinna i elisabethansk klänning och en DJ. Det är ett mikrokosmos av den kreativa industrin.

AUB investerar kontinuerligt i nya faciliteter och infrastruktur. All utrustning, studios, labb och teknik är den senaste för att du skall vara up-to-date med det som används i branschen när du kommer ut i yrkeslivet.

aub arts university bournemouth campus

Ett campus som sjuder av konstnärlig aktivitet och skapande

På campus finns bl.a innovation studio, drawing studio, designmuseum, utställningsgalleri, teaterstudios, dansstudios, printmaking room, ateljéer och labb samt Bournemouth Film School.

Career Service och Employability Service som hjälper dig med karriärsplanering och stödjer dig i att förvandla din kreativitet till en lyckad yrkeskarriär.

Att utveckla din anställningsbarhet är mer än att bara ha en bra examen. Företag är ute efter att anställa akademiker som har rätt sorts kompetens, rätt personliga egenskaper och branscherfarenhet. Det är därför som anställningsbarheten är inbäddad i din läroplan på AUB.

AUB har en omfattande studentsupport som hjälper med personlig rådgivning och akademisk support. Om du som internationell student har problem med engelskan så kommer du även att få hjälp här.

studera i england bournemouth

Bournemouth Film School

Bournemouth Film School är en integrerad del av AUB och har en historia som sträcker sig över 50 år och ett prestigefyllt rykte.

Här ges utbildning inom Animation, Film Production, Visual Effects, Acting, Make-Up Artist och Costume and Performance Design, kostymdesign och scenografi.

aub arts university bournemouth

Varför studera på AUB Arts University Bournemouth

 • Specialistutbildningar inom konst, design och scenkonst
 • Ett av Englands ledande universitet inom Creative Arts
 • 97% jobbar inom branschen efter examen
 • Populära terminskurser på 1-3 terminer

Mer på AUB Arts University Bournemouth webbsida här

Kurser

Utbildningar AUB – Arts University Bournemouth

Boende

Studentboende i Bournemouth

AUB har flera studentbostäder och studentresidens med boende i studentkorridor i centrala Bournemouth. Studentbostäderna är tillgängliga för förstaårs studenter. Det finns en rad olika slags studentresidens; från unikt moderna fristående studiolägenheter till mer traditionella studentrum med eget badrum i studentkorridor.

Studentservice hjälper dig med boende på egen hand t.ex i delad lägenhet med andra studenter, eller att hyra privat rum etc.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

 

Kursorten

studera bournemouth england

Studera i Bournemouth, England

Bournemouth är en livlig kuststad i grevskapet Dorset på Englands sydkust (cirka 2 timmar från London). Staden är en av de mest populära turiststäderna på Englands sydkust och lockar omkring 5 miljoner besökare årligen.

Bournemouth är också en viktig studentstad med två universitet, Arts University Bournemouth med omkring 3 000 studenter och Bournemouth University med cirka 20 000 studenter.

Här många internationella studenter både på universiteten och på stadens många språkskolor som attraherar studenter från hela världen.

studentboende bournemouth

Bournemouth som studentstad

Bournemouth är rikt på kreativ inspiration, här finns ett livligt nöjes- och kulturliv med teatrar, komedi och musik. De två universiteten bidrar till att nattlivet är aktivt och de stora klubbarna har studentnätter de flesta kvällar i veckan. Bournemouth erbjuder mycket att göra, från nattliv till sport, från stadsliv till utflykter i den omgivande natursköna engelska landsbygden. För dig som vill ha storstadsliv så ligger London bara två timmar bort.

I Bournemouth har du nära till fantastiska stränder och den vackra engelska landsbygden. I omgivningarna i grevskapet Dorset hittar du bl.a nationalparken New Forest, underbara långa sandstränder och de fantastiska klippformationerna längs med Jura kustens världsarvsområde.

studera i bournemouth england

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Bachelor / kandidat: fr. 17 950 GBP / läsår
Master: fr. 18 500 GBP

Stipendier

AUB har stipendier för internationella studenter. Stipendierna ges i form av rabatt på undervisningsavgiften och vissa stipendier kan halvera terminsavgifterna. Ett flertal av stipendierna behöver du inte ansöka särskilt om, i samband med att du blir antagen och erbjuds en plats kan du komma i fråga för ett stipendium.

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i sep varje år
fristående kurser startar i sep och januari

Läsåret på AUB är indelat i 3 terminer
Höst: mitten av sep – mitten av dec
Vår: jan – mars
Sommar: april – maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

För alla program krävs portfolio / arbetsprover eller auditions och intervju.
Vi hjälper med info & instruktioner i samband med studievägledning och ansökan.

Engelska

Om du har betyg C eller högre i Engelska 6 behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS/TOEFL eller motsvarande.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Arts University Bournemouth och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

UCAS

När du ansöker med STUDIN behöver du inte ansöka via UCAS och kan på så sätt snabbare få ett antagningsbesked.
Vi är ett UCAS Centre så vi kan givetvis även hjälpa dig med ansökan via UCAS.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av AUB – Arts University Bournemouth ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig