Falmouth University

FALMOUTH UNIVERSITY

Studera på Falmouth University i England. Utbildning i design, konst, media, foto, film & scenkonst. Studera på klassisk konstskola i Cornwall, England

Skolan

 

falmouth university

Falmouth University

Falmouth University är en konst- och designhögskola med specialiserade utbildningar i bl.a design, arkitektur, textil och mode, media & kommunikation, creative technologies samt film och scenkonst som skådespel, regi, dans och musik.

Campus ligger i Cornwall på engelska sydkusten och här studerar omkring 6 000 studenter. Falmouth erbjuder kandidatprogram och masterprogram.

falmouth university england

Konst & designskola med långa traditioner

Falmouth University grundades redan 1902 som konstskolan Falmouth School of Arts, och blev officiellt ett universitet år 2012.

Falmouth University bedriver utbildningar på två campus i Cornwall på Englands sydvästra kust, i kuststaden Falmouth och i Penryn.
Det moderna campuset i Penryn delas med University of Exeter.

falmouth university englandUtbildningar inom Creative Industries

Falmouth erbjuder en stor bredd av specialiserade program inom det breda området för the creative industries, allt från konst- och design till fashion, games, spelutveckling, musik och film.

Utöver traditionella konst- och designutbildningar kan du även läsa till en examen i bl.a reklam & marknadsföring, copywriting, media, film, TV och journalistik, arkitektur eller scenkonster som dans, skådespel, teater och drama. Falmouth University är erkända för starka utbildningar i bl.a grafisk design, illustration och fotografi.

falmouth universityAnläggningar & faciliteter i toppklass

På senare år Falmouth University utvecklat och investerat betydligt: här finns ett nytt Media Centre för utbildningar i bl.a animation och fotografi och ett helt nytt Performing Arts Centre. Som student har du tillgång till all den sorts faciliteter och utrustning som används i branschen och är i toppklass.

Falmouth University är genomgående mycket uppskattat av studenterna och rankas årligen högt avseende studentnöjdhet.

falmouth university englandStudera på Falmouth University

Utbildning bedrivs inom fakulterna

 • The Falmouth School of Art
 • The Academy of Music and Theatre Arts
 • The Institute of Fashion and Textiles
 • The Institute of Photography
 • The School of Communication Design
 • The School of Film and television
 • The School of Writing and Journalism
 • The School of Architecture, Design and Interiors
 • The Games Academy

falmouth universityFalmouth University Campus

Falmouth University har två olika campus på cirka 6 km avstånd från varandra, ett i Falmouth och ett i Penryn.

Falmouth Campus är huvudcampus och består av gamla klassiska byggnader. Här finns bl.a huvudcentra för School of Art och Design & Fashion. På Falmouth campus hittar du finns Fashion Studios, Graphic Design Studios, Illustration Studios, Fine Art Studios och Drawing Studios.

falmouth universityPenryn Campus

Penryn Campus är ett nytt modernt och expansivt campus som delas med University of Exeter. Här finns bl.a Design & Media Centre för utbildningarna vid School of Film and Television, Photography Centre, Performance Centre.

På Falmouth University Penryn campus bedrivs bland annat utbildning i film, media, TV, journalistik, foto, dans, scenkonst och drama, teater.

Eftersom Penryn campus delas med University of Exeter är studentlivet mycket aktivt med en livlig blandning av studenter inom olika ämnesområden.

falmouth university englandProfessionellt inriktad utbildning

Praktisk yrkesutövning, professional practice, är fokus i all utbildning på Falmouth University. Skolan samarbetar med en rad av de viktigaste företagen inom sina bransch- och ämnesområden.

Genom universitetets långa traditioner och breda kontaktnät finns möjlighet ges möjlighet till projektarbeten och praktik på välkända företag och varumärken.

Mer på Falmouth University webbsida här

Kurser

Utbildningar Falmouth University

Boende

Studentboende Falmouth

Falmouth University har ett flertal olika studentbostäder. Välj mellan att bo på campus, nära stranden, eller i staden. Välj mellan delad eller egen lägenhet, eller egen studio. Alla rum är möblerade och fullt utrustade. Som förstaårsstudent är du garanterad boende i studentbostäderna.

Universitetets Accommodation Office hjälper även med privat boende på egen hand, i delad lägenhet med andra studenter, som inneboende etc.

Levnadskostnaderna i Falmouth är betydligt lägre än i t.ex London och många andra ställen i England.

Mer om boende på Falmouth University webbsida här

Kursorten

falmouth university cornwall

Upptäck Cornwall

Vackra Cornwall i sydvästra England är en blandning av pittoreska fiskebyar och små städer, natursköna hedar, branta klippor och hundratals stränder. Cornwall är känt för sitt milda klimat, här vajar palmerna i exotiska trädgårdar. Som student har du tillgång till ett spännande friluftsliv med möjlighet till bl. a hiking och surfing.

Falmouth och Penryn är små men livliga och kulturella städer med en aktiv social scen. I städerna hittar du boutiques, cocktail barer, ölträdgårdar och strandbistros, konstgallerier, pubar med live musik och ett nattliv med klubbar och livescener.

falmouth arts

Campusliv

Campus är mycket mer än plugg och studier. Campus är ett socialt och kreativt nav där du träffar vänner, umgås, deltar i events och fester. Samtidigt arbetar du med dina kreativa projekt i en professionell miljö.

Falmouths båda campus är dynamiska och inspirerande miljöer. Det specialbyggda Penryn campus är en toppmodern kreativ knutpunkt och det historiska Falmouth Campus ligger inbäddat i hjärtat av härliga subtropiska trädgårdar bara fem minuters promenad från stranden.

Studentföreningen som är gemensam för Falmouth University och University of Exeter samlar en rad föreningar för olika intresseområden och under Hekla läsåret arrangeras en rad events och fester. På campus finns sports centre med möjligheter till en rad olika idrotter, fitness etc.

falmouth creative writing

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Kandidat: 17 460 GBP / läsår
Master: 17 460 GBP / läsår

Stipendier

Falmouth University erbjuder talangbaserade stipendier för internationella studenter. Stipendierna kan reducera undervisningsavgifterna med upp till 6 000 GBP / läsår.

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i september varje år
Läsåret är indelat i 2 terminer
sep – jan
jan – juni

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS 6.0 eller motsvarande.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Falmouth University och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för gratis studievägledning!

UCAS

När du ansöker med STUDIN behöver du inte ansöka via UCAS och kan på så sätt snabbare få ett antagningsbesked.
Vi är ett UCAS Centre så vi kan givetvis även hjälpa dig med ansökan via UCAS.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Falmouth University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig