Prince of Songkla University

Prince of Songkla University

Studera utomlands i Thailand! Plugga en termin på ett av Thailands bästa universitet på paradisön Phuket

Kurser på engelska i populära ämnen!
Perfekt för study abroad termin!
Strandliv och äventyr i underbara Phuket!

Skolan

prince-of-songkla-uni-logo

Studera i Phuket – Prince of Songkla University

Här pluggar du kurser i ekonomi, management, events och turism på en paradisö som är mycket mer än bara vackra stränder…Träffa människor från hela världen och njut av den fantastiska gästfriheten på ett av de bästa universiteten i Thailand! Du kan göra en study abroad termin direkt efter gymnasiet eller ta kurser som kan överföras till din högskola och ingå i din examen.

 • Akademiska kurser på engelska i populära ämnen
 • Förmånliga kursavgifter, täcks helt av CSN
 • Upplev allt den pulserande paradisön Phuket har att erbjuda

 

 

Vad kan du studera på Prince of Songkla University i Thailand

 

Du kan studera fristående kurser 1-2 terminer (study abroad). Kurser i business, ekonomi, finans, management, turism, kultur och språk och mera erbjuds varje termin.

 

Prince of Songkla University, Phuket

 

 • Stort offentligt universitet i Phuket, Thailand
 • Rankat bland de bästa universiteten i Thailand
 • Campus i hjärtat av Phuket City
 • 35 000 studenter, många internationella från hela världen
 • Akademiska kurser på engelska i populära ämnen
 • Förmånliga kursavgifter, täcks helt av CSN

 

Prince of Songkla University på Phuket i Thailand är det perfekta valet för dig som vill kombinera utlandsstudier med exotiska fritidsaktiviteter och oförglömliga upplevelser. Här pluggar du i en vänlig miljö och med härligt väder året om.

Du kan plugga en termin efter gymnasiet som en del av ditt gap year eller ta kurser för att tillgodoräkna dig i examen på din högskola!

 

Plugga i Phuket Thailand på Prince of Songkla University

 

Prince of Songkla University (PSU) rankas som ett av de bästa universiteten i Thailand. Här pluggar hundratals internationella studenter från europeiska och nordamerikanska universitet.

 

PSU är ett offentligt, forskningsdrivet universitet och grundades 1967 som det första universitetet i södra Thailand. Idag är PSU ett modernt och mycket internationellt universitet med omkring 35 000 studenter.

 

Internationellt program

 

Universitetets internationella program undervisas på engelska och erbjuder kurser i samhällsvetenskap, historia, interkulturell kommunikation, turism, human resources, och internationell finans och ekonomi.

 

I kurserna ingår många aktiviteter, utflykter och studiebesök utanför klassrummet och du studerar tillsammans med både internationella och lokala studenter.

 

Asia Exchange

 

Kurserna arrangeras i samarbete med Asia Exchange som hjälper studenter från hela världen till universitetet och har ett eget internationellt team på plats i Phuket för all slags praktisk stöd och råd under din studietid.

 

Mängder av kultur och fritidsaktiviteter!

 

Phuket är en utmärkt destination för dig som bor utomlands för första gången. Universitetet tar väl hand om sina internationella studenter och anordnar en mängd olika aktiviteter under terminerna.

 

PSU:s campus har utmärkta nyrenoverade idrottsanläggningar med bland and annat en olympisk simbassäng och fotbollsstadion. Du kan utöva yoga, tai-chi, muay thai, bordtennis, tennis, badminton, basket, volleyboll och futsal. En mängd olika klasser, turneringar och cuper anordnas varje år. Sportanläggningarna är öppna från tidig morgon till sen kväll och priserna är mycket överkomliga.

 

Förmånliga kursavgifter

Prince of Songkla University har mycket förmånliga kursavgifter som täcks helt av studielån från CSN. Kostnaderna för att bo och leva i Phuket, Thailand är också betydligt billigare än på många andra platser i världen vilket gör att du kan upptäcka och utforska allt Phuket och omgivningarna har att erbjuda, även på en studentbudget…

Kursorten

plugga thailand

Plugga i Thailand, Phuket

Välkommen till Phuket, en underbar plats för både studier och äventyr! Från gyllene sandstränder till gömda vattenfall och djungelns gröna skatter erbjuder Phuket en mängd att utforska och upptäcka. Kulturen i Phuket är lika färgstark som dess solnedgångar. Besök ikoniska buddhistiska tempel, där dofterna från rökelse och ljudet av klockor skapar en atmosfär av stillhet och reflektion. Lär dig om den rika thailändska historien och traditionerna genom att delta i lokala festivaler och evenemang, där du kan uppleva traditionell dans, musik och mat.

Phuket är också ett paradis för äventyrare. Ge dig ut på vattenaktiviteter som snorkling, dykning och kajakpaddling i de klarblå vattnen som omger ön. Utforska övärlden med båtutflykter och simma bland färgglada korallrev och tropiska fiskar. Eller varför inte hyra en motorcykel och utforska de avlägsna byarna och stränderna längs ön? När kvällen kommer väntar ett vibrerande nattliv. Utforska lokala marknader och smaka på läckra thailändska rätter. Koppla av på strandbarer medan du njuter av en tropisk cocktail eller dansa natten lång till rytmerna av internationella DJ:s. Phuket erbjuder en unik kombination av kultur, äventyr och avkoppling och är den perfekta platsen för en minnesvärd studieupplevelse.

Kurser

Utbildningar

 

Boende

plugga thailandStudentboende

Det finns gott om boendealternativ både nära campus och nära populära stränder i Phuket. Du kan välja allt mellan ett enklare studentrum till boende i lyxiga villor. Kostnaderna för boende är generellt mycket förmånliga. Universitetets eget campusboende PSU Lodge ligger på campus, i samma byggnad som klassrummen, och är ett bra alternativ för dig som vill bo på campus och mycket nära studentlivet. Det är också ett bra alternativ för de första nätterna om du vill leta efter boende på egen hand efter din ankomst till Phuket. Genom universitetet och Asia Exchange kan du även bo i flera moderna och fina lägenhetskomplex nära campus med tillgång till pool och alla slags faciliteter till mycket förmånliga priser. Kontakta oss gärna för en utförlig boendeguide för Phuket!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Study abroad: 2 350 EUR per termin

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

2 terminer per läsår: aug – dec, jan – maj.
Möjlighet att starta 2 gånger per år: aug, jan

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Du bör ha goda kunskaper i engelska.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Prince of Songkla University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig