Curtin University Singapore

STUDERA I SINGAPORE – CURTIN UNIVERSITY

Studera på universitet i Singapore. Kandidat 2 år, Diploma 8 mån, fristående kurser 4 mån. Curtin är ett australiensiskt universitet med campus i Singapore

För dig som vill studera utomlands är Singapore ett utmärkt val. Här kan du studera business, media och kommunikation i en av världens mest globala städer. Singapore är en exotisk världsmetropol och en av världens mest välutvecklade och moderna samhällen. Singapore anses också vara en av världens bästa studieländer.

Skolan

studera singapore curtin-university-singapore-logo

Studera på Curtin University Singapore

Curtin University är ett internationellt framstående australiskt universitet med campus i Singapore. Utbildningarna följer Australiens utbildningssystem och du får en examen som är globalt gångbar.

Curtin Singapore är känt för karriärfokuserade utbildningar som är anpassade efter näringslivets krav. Curtin har ett mycket nära samarbete med det internationella näringslivet i denna sydostasiatiska affärsmetropol.

studera i singapore curtin university

Högt rankade utbildningar

Utbildningarna på Curtin University ligger i framkant när det gäller näringslivets krav och förbereder dig för en internationell karriär. Utbildningar finns inom:

 • Business
 • Internationell ekonomi och handel
 • Marknadsföring
 • Media & kommunikation
 • Journalism

plugga i singapore curtin university singapore

Utbilda dig för en global karriär

På Curtin Singapore får du en utbildning som skiljer ut dig!
Du studerar i en mycket internationell miljö och en examen från skolan öppnar upp för globala karriärmöjligheter.

Undervisningen är praktiskt orienterad och fokuserad på att förbereda dig för yrkeslivet. Teamwork och case studies är viktiga moment och sker i samarbete med ledande internationella företag.

studera i singapore curtin university campus

En internationell examen på bara 2 år!

Curtin Singapore har tre terminer per läsår, sk. trimesters, vilket innebär att du kan läsa till en bachelor degree på rekordfart, endast 2 år.
Goda möjligheter finns att tillgodoräkna dig tidigare studier och relevant arbetslivserfarenhet när du ansöker.

utlandsstudier i singapore curtin university studenter

Stor flexibilitet

Du kan läsa till ett Diploma på 8 månader och sedan välja om du vill fortsätta till andra året på en Bachelor degree. Du kan också välja fristående kurser under 1-2 terminer.
Under utbildningens gång väljer du själv inriktning och specialisering inom dina egna intresseområden.
Kursstarter finns tre gånger om året och du kan välja att förlägga en del av utbildningen vid Curtins campus i Sydney och Perth i Australien eller i Sarawak, Malaysia.

studera i asien curtin university singapore

Varför studera på Curtin Singapore

 • Du får en internationellt erkänd och högt rankad examen
 • Du utbildas för en global karriär i en unikt internationell miljö
 • Du kan läsa till en diploma på 8 månader och en bachelor på 2 år
 • Du studerar i en fascinerande världsmetropol i tropikerna
 • Du kan finansiera hela utbildningen med CSN

studera universitet i singapore curtin university campus

Curtin Campus Singapore

Campus är modernt och ligger mitt i Singapore, 10 minuter från central business district. Här studerar cirka 2000 studenter från hela världen. På campus finns bibliotek, datorsalar, wifi. Klassrummen och föreläsningssalarna är utrustade med den allra senaste tekniken.

studera i asien singapore curtin university

Study Center, Career Support och moderna faciliteter

På campus finns både studieservice som ger dig akademisk stöd under utbildningen och ett Career Support Center som hjälper dig inför framtida karriär och yrkesval. På campus finns också restauranger, studentlounger, gym och idrottsanläggningar.

studera singapore studenter curtin university singapore

Studentliv och aktiviteter i Singapore

I Singapore finns ett mycket stort antal internationella studenter från hela världen och studentlivet är livligt med aktiviteter, fester, utflykter och resor.
Det är smidigt och billigt att göra utflykter från Singapore till grannländerna i Sydostasien och de flesta internationella studenter passar på att upptäcka regionen. Curtin University anordnar aktiviteter och utflykter under hela läsåret.

Läs mer på Curtin University website här

Kursorten

studera universitet singapore

Studera i Singapore

Utöver en utbildning på toppnivå så kommer du att få en fantastisk och unik studieerfarenhet i Singapore!
Singapore kallas för “the garden city” och ligger på en ö söder om Malaysia. Singapore har cirka 5,5 miljoner invånare . Landet, som både är en stad och en nation, var en gång var en brittisk koloni. Idag är Singapore en mycket snabbt växande och blomstrande ekonomisk världsmetropol.

Asiatisk välfärdsstat

Singapore är ett mycket modernt land och en asiatisk välfärdsstat, någon arbetslöshet finns knappast och staden är mycket säker. Levnadsstandarden är hög och infrastrukturen modern. Samtidigt har du nära till exotisk regnskog och underbara stränder i grannländerna Malaysia och Indonesien.

studera singapore universitet

Världsmetropol med unik mix av kulturer

I denna pulserande och livliga stad finns en harmonisk mix av asiatiska och västerländska kulturer, livsstilar och religioner. Blandningen av kulturer och folkslag, av ultramodernt och gamla traditioner är unik och fascinerande.

I Singapore samsas kulturer från hela Asien, främst Malaysia, Kina och Indien, med brittiska och andra västerländska influenser. Som huvudcentra för handel i Sydostasien är Singapore hemort för en mycket stor andel ”internationella” invånare som är anställda vid de multinationella företagens högkvarter.

Upptäck Sydostasien

Singapore ligger nästan på ekvatorn och klimatet är tropiskt varmt hela året. Medeltemperaturen ligger på cirka 27 C året om.

Singapore är ett nav för både internationella och regionala flyg och transporter. Det är enkelt, smidigt och billigt att göra utflykter till upplevelser i t.ex Malaysia, Indonesien och Thailand.

Plugga för en internationell karriär i tropikerna

I Singapore är engelska huvudspråk när det gäller både affärer och undervisning och nästan alla talar engelska. Malaysiska är det officiella språket men kinesisk mandarin, indisk tamil och många andra språk hörs på gatorna i denna kosmopolitiska världsmetropol.

Universitetsstudier i Singapore

Att studera utomlands i Singapore är ett mycket bra val, landet räknas som ett av världens bästa studieländer! Här finns några av världens främsta universitet. Den höga kvaliteten på utbildningar, undervisning och infrastruktur lockar studenter från hela världen.

Här får du får en universitetsutbildning som internationellt sett har ett mycket bra akademiskt rykte och värderas högt på arbetsmarknaden.

Som student i Singapore får du ett verkligt globalt perspektiv och du bygger upp ett internationellt kontaktnät inför din framtida karriär!

Video Curtin Singapore

Kurser

Utbildningar Curtin University Singapore

Diploma, 8 månader (2 trimesters)

 • Diploma of Commerce

Du studerar bl.a marketing, accounting, business law, economics, management, business information systems. Utbildningen är likvärdig med första året på en Bachelor of Commerce.

 • Diploma of Arts and Creative Industries

Du studerar journalism, web communications och information management. Utbildningen är likvärdig med första året på en Bachelor of Mass Communication.

Bachelor, 2 år (6 trimesters)

 • Bachelor of Commerce

Denna utbildning räknas som en av de främsta utbildningarna inom business i Asien och Stillahavsområdet. Inriktningar finns inom Management, Accounting/redovisning, International Business/internationell ekonomi och handel, Supply Chain Management/logistik, Marketing/marknadsföring, Banking/finans, Advertising/reklam, Human Resource Management.

 • Bachelor of Arts in Mass Communication

Professionell utbildning som spänner över hela bredden av media och kommunikation; möjlighet att välja dina egna specialistområden och skräddarsy din utbildning efter dina egna intresseområden.
Utbildningen kan läsas med inriktning mot antingen journalism eller marknadsföring.

Study Abroad/Fristående kurser, 4-8 månader (1 – 2 trimesters)

Om du studerar på en högskola eller ett universitet i Sverige kan du fritt välja kurser under 1-2 terminer.
Du som inte har studerat tidigare på högskolenivå kan också läsa fristående kurser, men du kan då endast välja kurser på grundnivå.

Master och postgraduate, 1 år (3 trimesters)

Det finns ett flertal program på avancerad nivå, med en praktisk professionell tillämpning och relevanta för dagens globala business.

 • Master of International Business
 • Master of Supply Chain Management
 • Master of Business Administration (Global)
 • Master of Science (Project Management)

Läs mer om alla utbildningar här

Boende

Studentboende i Singapore

Det finns inget boende på campus men universitetet har en boendeservice som hjälper dig med ett boende anpassat efter dina önskemål i samband med att du blivit antagen.
Det finns ett flertal boendealternativ: du kan bo i delad lägenhet, egen lägenhet eller på hostel/residens.
Du bör räkna med en boendekostnad på cirka 1000 Singapore dollar/månad för ett fullt möblerat boende.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är officiell representant och hjälper dig helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Alla avgifter betalas direkt till skolan.

Avgifter

Administration Fee 800 Singapore Dollar
Administration Fee (Study Abroad) 600 Singapore Dollar
Diploma (Stage 1) 14 160 Singapore Dollar
Diploma (Stage 2) 18 296 Singapore Dollar
Bachelor of Commerce 54 888 Singapore Dollar
Bachelor of Communications (Top-up) 36 592 Singapore Dollar
Master of International Business 35 880 Singapore Dollar
Master of Supply Chain Management 34 500 Singapore Dollar
Study Abroad – Undergraduate 2 287 Singapore Dollar per unit
Study Abroad – Postgraduate 2 875/ 2 990 Singapore Dollar per unit

CSN & Finansiering

Studier vid Curtin Singapore berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för hela kursavgiften samt för flygresa t o r samt försäkring.

Startdatum

Curtin har 3 terminer (trimesters) per läsår och möjlighet att starta finns 3 gånger per år:

feb
juli
nov

Terminerna inleds med en orientation week.

Curtin Singapore har löpande antagning. Du bör därför ansöka så snart du bestämt dig för att studera. 

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har VG / C eller mer i engelska A och B / 5 och 6 behöver du inte göra IELTS. Annars gäller IELTS-examen med minst 6.0

Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på någon av de språkskolor vi samarbetar med.

Språkstudierna berättigar till CSN och påverkar vanligtvis inte dina lån för högre studier. Kontakta oss så hjälper vi dig med engelskan om du vill studera på Curtin Singapore.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Curtin University och hjälper med studierådgivning och ansökan!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Curtin University Singapore ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig