Curtin University Singapore

STUDERA I SINGAPORE – CURTIN UNIVERSITY

Studera i Singapore. Curtin University är ett australiskt universitet med campus i Singapore. Studera fristående kurser en termin eller till examen

Skolan

studera i singapore curtin university

Curtin University Singapore

Curtin University är ett australiensiskt universitet i Singapore. Campus ligger centralt i den exotiska världsmetropolen Singapore, ett av världens mest välutvecklade och moderna samhällen.

Singapore anses vara en av världens bästa studieländer och Curtin erbjuder utbildning inom bl.a international business, finans, logistik, supply chain, media, kommunikation, data och IT.

Du kan studera fristående kurser en termin eller läsa ett program till en kandidat eller masterexamen.

curtin university singapore

Studera i Singapore – Curtin University

Curtin University har campus i Australien, Malaysia, Singapore, Dubai och Mauritius. Som student på Curtin Singapore blir du del i en internationell familj, ungefär hälften av studenterna kommer från ett land utanför Singapore.

Curtin University är högt rankat och erbjuder samma läroplan på alla campus, vilket innebär att du som student får en utbildning som är internationellt erkänd för hög kvalitet.

All utbildning följer Australiens utbildningssystem och ett flertal av programmen är ackrediterade av relevanta nationella och internationella yrkesorganisationer.

Curtin University räknas bland de främsta bland världens yngre moderna universitet och är känt för nära band till näringsliv och industri, stark forskning och ett brett utbud av innovativa program.

studera i singapore curtin university

Curtin Singapore

Curtin Singapore har en stark koppling till myndigheter, näringsliv, industri och samhälle vilket återspeglas i undervisning såväl som i forskning. Utbildningarna är utformade efter det internationella näringslivets behov i denna sydostasiatiska affärsmetropol. Genom praktiskt orienterad undervisning förbereds du för en internationell yrkeskarriär. Teamwork och case studies är viktiga moment och sker i samarbete med ledande multinationella företag.

Undervisningen sker i mindre klasser än på stora australiska universitet vilket möjliggör maximerad interaktion mellan studenter och lärare. Som student får du en mer personlig kontakt med både lärare och andra studenter.

studera i singapore

Flexibelt & Fast track

Curtin Singapore har tre terminer per läsår (trimesters) vilket gör att du läser till en kandidatexamen, bachelors degree, på 2 år istället för 3 år!
Under utbildningens gång väljer du inriktning och specialisering inom dina egna intresseområden.

Du kan skräddarsy dina studier efter dina egna behov och har möjlighet att flytta mellan Curtin University olika campus.
Programmen i Singapore är identiska med de som erbjuds i Australien, vilket gör att du enkelt kan fortsätta dina studier på Curtin University i Australien om du vill.

Du kan läsa till ett Diploma på 8 månader och sedan välja om du vill fortsätta till år 2 på en Bachelor degree (kandidatexamen)
Du kan också välja fristående kurser under 1-2 terminer.

studera i singapore curtin university

Curtin Campus Singapore

Singapore campus ligger i hjärtat av Singapore och erbjuder en heltäckande och säker studiemiljö. Det nya moderna campuset ligger i en science park i anslutning till näringsliv och innovationscenter, ett blomstrande nav för lärande, innovation och forskning.

Campus är beläget 15 minuter från Singapores centrala affärsdistrikt, med tillgång till ett brett utbud av faciliteter. Här finns studentlounger och restauranger, bibliotek och datorlabb.

På campus finns även alla slags studenttjänster, akademiskt stöd och ett Career Support Center som hjälper dig med att planera din framtida karriär och yrkesval.

Curtin Singapore har omkring 2 000 studenter, varav omkring hälften är internationella studenter.

studera i singapore curtin university

Varför studera i Singapore på Curtin University

 • Internationellt erkänd för hög undervisingskvalitet
 • Studera i verkligt internationell miljö
 • Möjlighet till kandidatexamen på 2 år

Mer på Curtin University webbsida här

Kursorten

 

studera i singapore

Studera i Singapore

Om du vill studera i en rolig, dynamisk och spännande stad är Singapore ett utmärkt val. Singapore är en stad där unga och ambitiösa trivs och kan utvecklas. Ett land där kulturer blandas, möjligheter finns i överflöd och nattlivet är spännande och pulserande.

Att studera i Singapore innebär att du får en utbildning av hög kvalitet i en spännande och modern miljö samtidigt som du njuter av en fantastisk livsstil i en av de säkraste städerna i världen.

Utöver en utbildning på toppnivå så kommer du att få en fantastisk och unik studieerfarenhet i Singapore!

Asiatisk välfärdsstat

Singapore kallas för “the garden city” och ligger på en ö söder om Malaysia. Landet, som både är en stad och en nation, var en gång var en brittisk koloni, men är idag en snabbt växande och blomstrande ekonomisk världsmetropol med cirka 5,5 miljoner invånare.

Singapore är ett modernt land och en asiatisk välfärdsstat, någon arbetslöshet finns knappast och staden är mycket säker. Levnadsstandarden är hög och infrastrukturen modern.

Samtidigt är det nära till exotisk regnskog och underbara stränder i grannländerna Malaysia och Indonesien.

studera i singapore

 

Världsmetropol med unik mix av kulturer

Singapore är en pulserande och livlig stad, en harmonisk mix av asiatiska och västerländska kulturer, livsstilar och religioner.
I Singapore samsas kulturer från hela Asien, främst Malaysia, Kina och Indien, med brittiska och andra västerländska influenser. Blandningen av kulturer och folkslag, av ultramodernt och gamla traditioner är unik och fascinerande.

Som huvudcentra för handel i Sydostasien är Singapore hemort för en mycket stor andel internationella invånare som är anställda vid de multinationella företagens högkvarter.

Upptäck Sydostasien

Singapore ligger nästan på ekvatorn och klimatet är tropiskt varmt hela året. Medeltemperaturen ligger på cirka 27 C året om. Singapore är ett nav för både internationella och regionala flyg och transporter. Det är enkelt och smidigt att göra utflykter till t.ex Malaysia, Indonesien och Thailand.

Plugga för en internationell karriär i tropikerna

I Singapore är engelska huvudspråk när det gäller både affärer och undervisning och nästan alla talar engelska. Malaysiska är det officiella språket men kinesisk mandarin, indisk tamil och många andra språk hörs på gatorna i denna kosmopolitiska stad.

Att studera på universitet i Singapore

Att studera utomlands i Singapore är ett mycket bra val, landet räknas som ett av världens bästa studieländer!
Här finns några av världens främsta universitet och den höga kvaliteten på utbildning, undervisning och infrastruktur lockar studenter från hela världen.

Här får du får en universitetsutbildning som internationellt sett har ett mycket bra akademiskt rykte och värderas högt på arbetsmarknaden.

Som student i Singapore får du ett verkligt internationellt perspektiv och kan bygga upp ett globalt kontaktnät inför din framtida karriär!

Kurser

Utbildningar

Fristående kurser, study abroad, 4-8 månader (1 – 2 trimesters)

Du väljer kurser fritt ur universitetets kursutbud och sammanställer ditt eget kursprogram.
Om du är inskriven på en högskola idag läser du fristående kurser en termin som freemover och tillgodoräknar dig kurserna i ditt pågående examensprogram.
Du kan också läsa fristående kurser efter gymnasiet som en study abroad termin.

Diploma, 8 månader (2 trimesters)

 • Diploma of Arts and Creative Industries
  leder till år 2 på Bachelor of Communications (Top-up)
 • Diploma of Information Technology
  leder till år 2 på Bachelor of Computing (Cyber Security), Bachelor of Information Technology, and Bachelor of Science (Data Science)
 • Diploma of Commerce
  leder till år 2 på Bachelor of Commerce

Kandidat, Bachelor, 2 år (6 trimesters)

 • Bachelor of Communications
  Inriktningar: Journalism Communication and Marketing, Journalism Communication and Web Media, Web Media and Marketing
 • Bachelor of Commerce
  Single majors: Accounting, Finance, International Business, Logistics and Supply Chain Management, Management Marketing
  Double majors: Accounting and Finance, Finance and Management, Finance and Marketing, Logistics and Supply Chain Management and Marketing
  Management and Human Resource Management, Management and Marketing
 • Bachelor of Computing (Cyber Security)
 • Bachelor of Information Technology
 • Bachelor of Science (Data Science)
 • Bachelor of Science (Nursing) Conversion Program for Registered Nurses (Top-up)

Master och postgraduate, 6 mån – 1 år

Business:

 • Graduate Certificate in Business
 • Master of Business Administration (MBA)
  Inriktningar:
  Business Administration
  Leadership
 • Master of International Business
 • Graduate Certificate in Supply Chain Management
 • Master of Supply Chain Management (Professional)

Health sciences:

 • Graduate Certificate in Clinical Leadership
 • Graduate Certificate in Wound, Ostomy and Continence Practice
 • Graduate Diploma in Wound, Ostomy and Continence Practice
 • Master of Advanced Practice
  Inriktning: Clinical Leadership
 • Master of Science (Health Practice) Clinical Leadership Major

Science and Engineering:

 • Graduate Certificate in Predictive Analytics

Mer om utbildningarna på Curtin Singapore webbsida här

Boende

Studentboende i Singapore

Curtin Singapore har inga egna studentbostäder men hjälper internationella studenter att hitta lämpligt och bekvämt boende. Det finns en rad olika slags boendealternativ, privat rum i delad lägenhet, egen studio eller lägenhet, privata residens. Det finns ett bra utbud av boende nära campus, allt från nya och lyxiga bostäder till äldre och mer enkla alternativ. Du bör räkna med en boendekostnad på cirka 1000 Singapore dollar/månad för ett fullt möblerat boende i eget rum.

Mer om boende på Curtin Singapore webbsida här

 

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är officiell representant och hjälper dig helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Alla avgifter betalas direkt till skolan.

Avgifter

Fristående kurser, study abroad: cirka 9 148 Singapore Dollar per trimester (4 mån)
Diploma of Creative Industries: 32 456 Singapore Dollar
Diploma of Information Technology 30 160 Singapore Dollar
Diploma of Commerce 32 456 Singapore Dollar
Kandidat/ bachelorprogram: 48 000 – 54 888 Singapore Dollar
Bachelor of Communications (Top-up) 36 592 Singapore Dollar
Master of International Business 35 880 Singapore Dollar
Master of Supply Chain Management 34 500 Singapore Dollar
Administration Fee 800 Singapore Dollar
Administration Fee (Study Abroad) 600 Singapore Dollar

Stipendier

Curtin University Singapore har ett Academic Scholarship som ger upp till 25% i avdrag på undervisningsavgiften under de första 2 terminerna.
Mer om stipendier på Curtin University webbsida här
Kontakta STUDIN för mer information om stipendier för internationella studenter.

CSN & Finansiering

Studier vid Curtin Singapore berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för kursavgifter samt för flygresa och försäkring.

Startdatum

Curtin har 3 terminer (trimesters) per läsår och möjlighet att starta finns 3 gånger per år:

feb
juli
nov

Terminerna inleds med en orientation week.

Curtin Singapore har löpande antagning. Du bör därför ansöka så snart du bestämt dig för att studera. 

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har VG / C eller mer i engelska A och B / 5 och 6 behöver du inte göra IELTS. Annars gäller IELTS-examen med minst 6.0

Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på någon av de språkskolor vi samarbetar med.

Språkstudierna berättigar till CSN och påverkar vanligtvis inte dina lån för högre studier. Kontakta oss så hjälper vi dig med engelskan om du vill studera på Curtin Singapore.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Curtin University och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss för gratis rådgivning kring dina studier.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Curtin University Singapore ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig