Studera i Korea – Hanyang University

STUDERA I KOREA – HANYANG UNIVERSITY

Studera på universitet i Korea. Studera 1-2 terminer kurser i valfria ämnen på världsledande Hanyang University i Seoul, Sydkorea.

Välj bland hundratals kurser på engelska i allt från teknik, engineering till ekonomi, samhällsvetenskap eller internationella studier. Studera i en av Asiens mest spännande och moderna metropoler.

Skolan

hanyang university studera i korea

Studera på universitet i Korea – Hanyang University, Seoul, Sydkorea

Hanyang University är ett av Sydkoreas ledande universitet och rankas som ett av de främsta universiteten i Asien. Hanyang University rankas även högt i världen och finns med i QS World University Rankings.

På Hanyang University har du möjlighet att under 1-2 terminer fritt välja kurser ur universitets mycket breda kursutbud. Hanyang University erbjuder mer än 1000 kurser helt på engelska per läsår. Du kan välja kurser i allt från teknik/engineering, naturvetenskap, samhällsvetenskap till internationella studier, ekonomi, humaniora eller musik.

Möjlighet finns även att läsa en språkkurs i koreanska, antingen på deltid vid sidan av dina akademiska studier eller en terminskurs på heltid.

Du kan också ansöka till ett av universitetets internationella kandidat- eller masterprogram som ges på engelska.

hanyang university studera i korea

Studera i Seoul på ett av Asiens främsta universitet

Hanyang University är ett privat forskningsuniversitet i Sydkorea. Huvudcampus ligger i Seoul men Hanyang University har även ett campus i Ansan, klustret för Sydkoreas teknologi- och forskningsindustri.

Hanyang University grundades 1939 som Koreas första tekniska institut och var även landets första skola för arkitektur och ingenjörsvetenskaper.

Hanyang University tar in över 2000 utländska studenter varje år och universitet har partnerskap med universitet i 74 länder, bland annat MIT, Massachusetts Institute of Technology, University of Cambridge och Uppsala Universitet i Sverige.

hanyang university studera i korea

Plugga i Korea på ett framstående forskningsuniversitet

Hanyang University består av 23 olika colleges och 21 Graduate Schools med över 100 departments / institutioner. På universitet studerar omkring 35 000 studenter, varav cirka 8 000 är internationella.

Hanyang University är erkänt för hög utbildningsnivå och kvalitet på undervisningen. Universitetet har nära kontakter med forskningsindustrin och ett stort internationellt nätverk och samarbetar bland annat med MIT i USA.

hanyang university studera i korea

Training Future Leaders

Hanyang University är topprankat inom Engineering, Business Administration, Communication & Social Sciences, International Studies, Design, Sports & Arts.

På Hanyang University utbildas framtidens ledare, universitetet rankas etta i Sydkorea och bland de främsta i världen när det gäller antalet alumni på chefspositioner i venture företag.

hanyang university studera i korea

Innovative Brainpower – innovation & forskning

Hanyang University var det första universitetet i Korea med att ge utbildningar inom teknik och naturvetenskap. Universitetet har bidragit till Koreas teknikutveckling samtidigt som man kontinuerligt fokuserat på praktiska studier för lärande och forskning. Campus i Seoul i synnerhet består av en rad forskningscentra inom olika akademiska ämnesområden. Hanyang beskriver sig som Koreas motor och ledande inom innovative brainpower.

studera i seoul

Hanyang Seoul Campus

Campus ligger centralt i Seoul. Här finns 15 Colleges med 60 olika departments / institutioner.

 • College of Engineering
 • College of Medicine
 • College of Humanities
 • College of Social Sciences
 • College of Natural Sciences
 • College of Policy Science
 • College of Economics & Finance
 • College of Business
 • College of Education
 • College of Human Ecology
 • College of Music
 • College of Art & Physical Education
 • Division of Nursing
 • Division of International Studies
 • Division of Industrial Convergence

studera i seoul

Studera i Ansan

Ansan, ligger sydväst om Seoul och är en del av storstadsregionen. Ansan är ett kluster för Koreas forskningsindustri och ett multikulturellt område genom den stora andelen internationella forskare, studenter och anställda inom industri, företag och forskning. Här ligger flera stora universitet och center för forskning och högre utbildning.

I Ansan ligger Hanyang University ERICA campus.

plugga i korea

Hanyang University ERICA Campus

ERICA campus är Hanyang University’s framgångsrika modell för samarbete med bransch-, industri-, och näringsliv. Genom ERICA campus forskningscentra samarbetar man med teknologi, industri och forskningsföretag för en industrinära utbildning med möjligheter till praktiska erfarenheter.

ERICA campus har 8 colleges:

 • College of Engineering Sciences
 • College of Pharmacy
 • College of Science & Technology
 • College of Languages & Culture
 • College of Communication & Social Science
 • College of Business & Economics
 • College of Design
 • College of Sports & Arts

studera i seoul

Studera i Korea

Studera i en av Asiens mest spännande och utvecklade metropoler! Sydkorea är landet där modernitet och tradition möts på ett fascinerande sätt. Landet är ett av Asiens mest moderna och utvecklade länder och flaggskeppet bland de asiatiska tigrarna, med en mirakulös ekonomisk utveckling på mycket kort tid.

Sydkorea är berömt för sin höga utbildningsnivå, landet har ett stort antal statliga och privata universitet, flera ligger högt på internationella rankinglistor. Sydkorea ligger i framkant inom teknologidriven innovation och forskningsindustri. På senaste åren har den alltmer självmedvetna koreanska kulturen även blivit trendsättande inom bland annat mode, kosmetik, mat, musik, populärkultur.

 studera i sydkorea

Studera i Seoul – urban skönhet

Den glimrande rena och vackra staden delas av den underbara Han River och är omgiven av bergskedjor. I stark kontrast till skyskraporna i downtown Seoul finns också UNESCO skyddade världsarvsområden med antika tempel, palats och trädgårdar att utforska. Även om Seoul är en storstad med 10 miljoner invånare och 25 miljoner i storstadsregionen är det samtidigt en vänlig och smidig stad som det snabbt går att känna sig hemmastadd i. Att ta sig runt går snabbt och enkelt när du vant dig vid tunnelbanesystemet.

Seoul kallas ofta för det nya Tokyo; den har alla likheter med den japanska metropolen avseende kultur, shopping och spänning, men är mindre hektisk och mer prisvärd.

 studera i sydkorea

Studera i Sydkorea

Även om det första man tänker på är Sydkoreas urbana skönhet så har landet en stor och fantastisk landsbygd. Det finns ett flertal nationalparker och landskapet är mycket varierat. Här finns utmärkta möjligheter för vandringar, mountainbike, skidåkning, golf och strandliv. Norra halvön är bergig och vild med rådjur och björnar i skogarna. Halvöns södra del karaktäriseras av det frodiga och tropiska ”ginseng landet”.

 studera i sydkorea

Varför studera på Hanyang University

 • Topprankat universitet
 • Stor bredd av kurser på engelska inom alla ämnesområden
 • Tillgodoräkna dig studierna i en examensutbildning
 • Utforska Korea och Seoul

Läs mer på Hanyang University website här

Kurser

Utbildningar Hanyang University

På Hanyang har du möjlighet att läsa 1-2 terminer valfria kurser (study abroad) eller till examen Bachelor/kandidat eller master.
Det finns även möjlighet att studera koreanska, antingen intensivkurs på heltid eller som en del av study abroad terminen. 

Study abroad / valfria kurser, 1 – 2 terminer

På Hanyang Visiting Student Program kan du välja kurser inom:

 • Engineering
 • Business Administration
 • International Studies
 • Sports and arts
 • Education
 • Social Science
 • Economics and Finance
 • Natural Science
 • International studies
 • Human Ecology
 • Policy Science

Du väljer fritt bland över 500 kurser på engelska över alla ämnesområden per termin. Möjlighet finns att välja kurser från flera olika colleges (om ledig plats finns). Du kan endast välja kurser på kandidatnivå / bachelor och ej inom Medicine, Pharmacy och Nursing. Du kan välja upp till 20 credits per termin (de flesta kurser ger 3 credits)
Kurserna väljs online cirka 1 månad innan terminsstart.

Om du skall tillgodoräkna dig kurserna i en pågående examensutbildning, tala med studievägledaren på din högskola.
Kontakta STUDIN om du behöver kursbeskrivningar.

För valbara kurser och kursbeskrivningar se föregående termins kurser.

Du kan söka bland tidigare kurser här

Examensprogram

Hanyang University har ett flertal examensprogram på bachelor / kandidatnivå och masternivå som ges helt eller delvis på engelska. För att kunna ansöka till programmen måste du göra antagningstest på Hanyang samt ha gjort koreanskt språktest.  En Bachelor/ kandidat är normalt 4 år och Master 2 år.

Studera koreanska på Hanyang

På Korean Languange Institute vid Hanyang University ges intensivkurser i koreanska språket och kulturen året om.
Läs mer om språkkurser på Hanyang University här

Boende

Boende i Seoul, Sydkorea

Hanyang University erbjuder studentboende både på campus och off-campus. Boende genom universitet finns både i Seoul och i Ansan (ERICA campus).

Boende i studentkorridor på campus eller utanför campus kostar cirka 300 – 500 USD per månad (i dubbelrum). Hanyang University har flera olika typer av studentbostäder. Alla studentboenden ligger nära universitetet. Nära studentbostäderna finns allmänna faciliteter som bankomat, närbutik etc. De flesta rum delas med en rumskompis. Det finns dock ett begränsat antal enkelrum tillgängliga. Du kan ansöka om studentboende när du blivit antagen.

Du kan också välja att hitta boende på egen hand. Office of International Affairs på Hanyang University skapar varje termin en Facebook-grupp med användbar boendeinformation. Dessa boenden har använts av tidigare utbytesstudenter och har i allmänhet bra recensioner. Du får tillgång till Facebook gruppen när du blivit registrerad / antagen. Ett annat sätt att hitta boende själv är att använda Craigslist, Airbnb eller Goshipages.

Mer om studentboende på Hanyang University här

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Terminsavgifterna varierar beroende på college / ämnesområde

Humanities / Social Sciences 3 513 000 KRW / termin
Physical Science / Physical Education 4092 000 KRW / termin
Engineering 4 630 000 KRW / termin
Fine Art 4 641 000 KRW / termin
Music 5 202 000 KRW / termin

Alla undervisningsavgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

sep – dec
mars – juni

En orientation för internationella studenter hålls 1-2 dagar innan terminerna startar.

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg.
Det krävs att du har studerat på högskola minst en termin för att kunna läsa fristående kurser/study abroad.

Engelska

Studierna är på engelska och du måste kunna visa att din engelskanivå är tillräcklig för högskolestudier.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Hanyang University i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Studera i Korea – Hanyang University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig