James Cook University

James Cook University

Studera på James Cook University i Queensland Australien. Utbildning i världsklass. Topprankat universitet. Studera 1 termin eller till examen

Skolan

james cook university

James Cook University

James Cook University (JCU)  är ett av världens främsta nya universitet och känt för forskning och utbildning inom marinvetenskap, marinbiologi, zoologi och tropisk biologi.

Campus ligger helt unikt med tropisk regnskog om knuten och Stora Barriärrevets korallhav bara ett stenkast bort!

Vill du uppleva det tropiska Australien och dessutom få en mycket bra utbildning så är James Cook University i Australien det rätta valet för dig!

james cook university

James Cook University, Australien – University of the Tropics

James Cook University är ett offentligt universitet i delstaten Queensland i Australien. JCU grundades 1970 och räknas idag som ett världsledande forskningsuniversitet inom miljövetenskap, biologi och naturvetenskaper, teknik samt medicin och hälsovetenskaper.

JCU ligger i de norra delarna av Queensland och kallas även University of the Tropics.
Universitetets tropiska läge gör det unikt i världen; campus är beläget i de tropiska städerna Cairns och Townsville, ett stenkast från Stora Barriärrevet och omgivet av regnskogar.

JCU har även ett internationellt campus i Singapore, där du kan välja att läsa en termin.

james cook university

Populärt universitet med studenter från hela världen

Universitetets starka internationella rykte och det unika läget mellan regnskog och barriärrevet attraherar lärare, forskare och studenter från hela världen.
JCU har totalt över 20 000 studenter varav omkring 6 000 är internationella studenter från mer än 100 olika länder.

JCU campus är i världsklass, här finns bibliotek, caféer, barer, fitness- och sportanläggningar och en mängd studentklubbar och sällskap. Spelningar, sociala evenemang, sport, akademiska workshops, marknadsdagar, BBQs – oavsett ditt intresse så finns det här. I anslutning till campus finns även studentbostäder.

JCU Student Association och JCU International Student Association tillhandahåller en rad sociala, idrottsliga och akademiska klubbar och sällskap, vilket betyder att det finns många sätt att träffa studenter. JCU har utmärkta sportfaciliteter på campus och det finns flera klubbar och idrottslag. Här finns bl.a gym, simbassäng, squash och tennisbanor.

universitet australien james-cook-university-cairns-campus

Attraktiva utbildningar

JCU är världsledande inom marinvetenskaper, tropisk biologi, ekologi och miljövetenskaper men erbjuder mer än 300 olika program inom i stort sett alla ämnesområden.

Utbildning bedrivs inom skolorna för

 • Arts, Society and Education
  humanities, creative arts, social sciences, social work, education
 • Business, Law and Governance
  law, business, conflict management, international business, political science, economics, governance, management
 • Healthcare Sciences
  nursing, midwifery, occupational therapy, physiotherapy, psychology, speech pathology, sports and exercise science
 • Medicine and Dentistry
  medicine, dentistry, pharmacy
 • Public Health, Medical and Veterinary Sciences
  biomedicine, human physiology, genomics, health systems and policies, immunology, medical entomology, microbiology, public health, veterinary science
 • Science and Engineering
  marine biology, aquaculture, zoology, ecology, earth & environmental sciences, planning, IT, physical sciences, engineering

james cook university

Samarbete med näringslivet

James Cook University är ett modernt universitet, forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med näringsliv, industri, myndigheter och organisationer.
Utbildningsprogrammen är utformade med fokus på studenternas framtida yrkesliv.

Praktikplatser och samarbetsprojekt med näringsliv och industri är integrerade delar i undervisning och utbildning.

james cook university

Toppmoderna faciliteter och små klasser

James Cook University är ett betydande forskningsuniversitet med en stadigt bra plats på internationella rankinglistor.

Den världsledande forskningen bidrar till universitetets stora resurser avseende teknik och faciliteter. Du kommer att studera på ett mycket modernt universitet, där allt från föreläsningssalar, lab, studios och studieplatser är i absolut världsklass.

Undervisning bedrivs i små klasser och du handleds av stödjande och engagerade lärare. Praktik, projekt och samarbeten utanför klassrummet och universitetsvärlden är vanliga inslag.

Campus i tropikerna

James Cook University har huvudcampus i städerna Townsville och Cairns och sedan 2003 ett internationell campus i Singapore. JCU har även ett campus i en skyskrapa i Brisbane, där främst utbildning inom business management, IT, engineering management erbjuds.

JCU campus i Townsville

JCU:s största campus ligger i Townsville, huvudort i norra Queensland och Australiens största tropiska kuststad med 189.000 invånare. Stora Barriärrevet ligger två timmar med båt från Townsville och en timme från campus hittar du tropisk regnskog.

Stadens mångskiftande och snabbt växande ekonomi innebär att det finns många spännande arbetsmöjligheter både under din studietid och efter examen.
Med ett stort utbud av sport, kultur och nattliv, samt närhet till en mängd exotiska turistmål är det ingen risk att du blir uttråkad som student i staden.

JCU campus i Cairns

Cairns är ett av Australiens mest populära resmål. Med sina cirka 140 000 invånare och Stora Barriärrevet bara 1,5 timmar bort med båt finns det många möjligheter för dykning och snorkling i världsklass samt upptäcktsturer i regnskogsområdena som omgärdar staden.

Eftersom Cairns är en turistdestination året om för resenärer från hela världen har staden ett rikt utbud av kaféer, restauranger, pubar, marknader och ett livligt nattliv.

JCU campus i Singapore

På campus i Singapore ges främst utbildning inom Business, IT, Tourism, Education och Psychology.
Utbildningarna är högkvalitativa australiska utbildningar och all undervisning bedrivs av JCU:s australiska lärare.

Här finns möjlighet att läsa till en examen på kortare tid än i Australien och till en lägre terminsavgift.

Mer på James Cook University webbsida här

KURSORTEN

james cook university queensland

Studera i norra Queensland

Regionen, North Queensland, är en stor turistdestination. De tropiska regnskogarna, Korallhavet och Great Barrier Reef (Stora Barriärrevet) tillhör de mest besökta platserna i Australien.

Det välbevarade och naturskyddade området är en turistmagnet som lockar besökare från hela världen året om.

De trevliga och avslappnade kuststäderna Cairns och Townsville är utgångspunkter för mycket av turismen i regionen och erbjuder ett livligt utbud av nöjen och kultur.
Här möts du av solsken nästan varje dag och medeltemperaturen ligger på 28 C, året om.

Som student på JCU med djungel och korallrev alldeles om knuten kommer din vardag vara fylld av naturupplevelser, upptäckter och äventyr!

Svar på de flesta frågor om att studera i Australien, om universitet och utbildningsystem, om visum, boende i Australien och mera kan du hitta i guiden om att studera i Australien här.

Kurser

Utbildningar

Fristående kurser, Study Abroad, 1 – 2 terminer

JCU har ett välutvecklat program för dig som är inskriven på högskola och vill läsa fristående kurser en termin som freemover och även för dig som vill göra en study abroad termin efter gymnasiet. Populära ämnen är marinvetenskap, marinbiologi, miljövetenskap, ekologi och turism. Det är mycket vanligt att utflykter och studiebesök ingår i kurserna.

Du väljer kurser helt fritt ur universitetets breda kursutbud och sätter ihop ditt eget program. Du läser normalt 4 kurser (12 credits) per termin. Du kan även välja endast 3 kurser (9 credits). Kurser finns på både kandidat- och masternivå. Om du är freemover student och bara vill ta 3 kurser per termin måste du ha godkännande från ditt hemuniversitet.

Varje termin är 13 veckor.

Mer om study abroad programmet på James Cook University webbsida här

Bachelor / kandidat, 3 år

Kandidatprogram erbjuds inom

 • Arts, Society and Education
  humanities, creative arts, social sciences, social work, education
 • Business, Law and Governance
  law, business, conflict management, international business, political science, economics, governance, management
 • Healthcare Sciences
  nursing, midwifery, occupational therapy, physiotherapy, psychology, speech pathology, sports and exercise science
 • Medicine and Dentistry
  medicine, dentistry, pharmacy
 • Public Health, Medical and Veterinary Sciences
  biomedicine, human physiology, genomics, health systems and policies, immunology, medical entomology, microbiology, public health, veterinary science
 • Science and Engineering
  marine biology, aquaculture, zoology, ecology, earth & environmental sciences, planning, IT, physical sciences, engineering

Master, 1,5 – 2 år

Om du har en kandidatexamen och vill läsa vidare på JCU finns flera möjligheter. Du kan läsa till en högre examen eller läsa fristående kurser på avancerad, postgraduate nivå.
JCU erbjuder Graduate Certificate, Graduate Diploma, Masters, Masters (Professional), Professional Doctorate and Doctor of Philosophy i en rad ämnesområden. Dessa är generellt indelade i två kategorier – kursbaserade och forskarbaserade examina.

Mer om alla utbildningar på James Cook University webbsida här

Boende

Campusboende

James Cook University erbjuder boende i studentbostäder på campus i både Townsville och Cairns. Du kan också välja att bo på egen hand, det finns många bra alternativ. Många studenter väljer att dela lägenhet eller hus tillsammans med andra studenter utanför campus och bokar därför in sig på ett hostel medan de letar boende. I Singapore finns inget campusboende men många boendealternativ utanför campus.  JCU Accommodation Service hjälper alla internationella studenter att finna ett lämpligt boende.

Mer på James Cook University webbsida om studentboende

STUDIN hjälper dig med mer information om boende!
Kontakta oss gärna för studievägledning.

Priser & Datum

Undervisningavgifter

STUDIN är officiell representant för James Cook University och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt kostnadsfritt.
Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

Fristående kurser / study abroad, 3 kurser (9 credits) 9 675 AUD
Fristående kurser / study abroad, 4 kurser(12 credits) 12 900 AUD
Fristående kurser / study abroad, masternivå (9 credits) 11 055 AUD
Fristående kurser / study abroad, masternivå (12 poäng) 14 740 AUD
Kandidat/Bachelor: 21 500 – 39 000 AUD/ per läsår (beroende på ämnesområde)
Master: 23 000 – 25 000 AUD/ per läsår (beroende på ämnesområde)

Stipendier

JCU erbjuder ett antal olika stipendier för internationella studenter.
Bl.a finns stipendier som reducerar undervisningsavgifterna med upp till 25% för högpresterande studenter.
Mer på JCU webbsida om stipendiemöjligheter här

Kontakta också STUDIN för mer information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

CSN & Finansiering

Studier vid James Cook University berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle, resa samt terminsavgifter.

Startdatum

Möjlighet att starta finns 2 gånger per år:

Termin 1: februari – juni
Termin 2: juli -december

Vi tar emot ansökan löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Datum

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har C eller mer i engelska 5 & 6 behöver du inte göra språktest i engelska.
Annars krävs ett IELTS test eller motsvarande med resultat 6.0.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för James Cook University och hjälper dig helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för studievägledning.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av James Cook University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig