Universidad Nebrija Madrid

UNIVERSIDAD NEBRIJA – MADRID

Studera en termin på universitet i Madrid Spanien. Fristående kurser, språkprogram & examen på internationellt universitet med campus mitt i Madrid

Skolan

 

universidad nebrija

Universidad Nebrija – Madrid

Universidad Nebrija är ett modernt spanskt universitet med flera campus i Madrid. Universidad Nebrija har en mycket internationell prägel med kurser och program på både spanska och engelska och studenter från hela världen. Huvudcampus är beläget i centrala Madrid.

På Universidad Nebrija kan du studera fristående kurser en termin, läsa ett språkprogram eller ta en examen, kandidat eller master.

universidad nebrija madrid

Studera på Universidad Nebrija

Universidad Nebrija grundades 1995 och är ett privat spanskt universitet. På Nebrija studerar omkring 10 000 studenter varje år, varav omkring 1 500 är internationella studenter från hela världen. Nebrija har av tradition många studenter främst från amerikanska universitet genom utbytesavtal, men här finns även många studenter från Europa, Asien och Sydamerika.

Nebrija erbjuder examensprogram (kandidat, master), fristående kurser samt språkprogram. Utbildning bedrivs inom fakulterna:

 • Language and Education
 • Communication and Arts
 • Economics and Business
 • Law and International Relations
 • Polytechnic School
 • Life and Nature Sciences
 • Universitary Center San Rafael – Nebrija
 • Nebrija Business & Technology School

universidad nebrija madrid

Vad kännetecknar Nebrija

Nebrija är ett privat universitet vilket innebär personlig och stödjande undervisning samt modernt utformade utbildningsprogram.

Klasserna är små (förhållandet student-lärare är 15 – 1), erfarenhetsbaserat lärande och praktik är viktiga inslag i undervisningen utöver akademisk studier.

Alla program är utformade för att motsvara efterfrågan på arbetsmarknaden och universitet har starka och nära band till näringsliv och organisationer. studera madrid spanien

Nebrija campus i Madrid

Nebrija har flera campus, huvudcampus Campus de Madrid-Princesa är beläget i centrala Madrid, i de livliga studentområdena i stadsdelen Arguelles inte långt från Gran Via. Här återfinns bl.a fakulteterna för kommunikation, media, konst och samhällsvetenskaper, samt Centro de Estudios Hispánicos för studier i spanska språket och spansk kultur.

Nebrijas tekniska högskola finns på Campus de la Dehesa de la Villa i Ciudad Universitaria, Madrids stora universitetsområde, där även bl.a det stora offentliga Universidad Complutense har flertalet av sina fakulteter.

På campus Centro Universitario San Rafael-Nebrija i närheten av fotbollsstadion Santiago Bernabéu, finns Nebrijas fakulteter för studier inom hälsovetenskap och medicin. Universitetscentret utgör en del av sjukhuset Hospital San Rafael.

Alla campus är moderna och anläggningarna är utrustade med alla nödvändiga faciliteter. På campus finns även cafeteria, bibliotek samt all slags studentservice.

Studentlivet är aktivt, under läsåret arrangeras en mängd aktiviteter och evenemang. Det finns en rad studentklubbar för olika intresseområden. Nebrija har även flera idrottslag och sportklubbar.

studera spanien madrid

Studera en termin på universitet i Madrid

Till Universidad Nebrija kommer studenter från hela världen, universitet erbjuder utmärkta möjligheter för dig som vill studera i Madrid en termin.

Du kan läsa fristående akademiska kurser på engelska, antingen efter gymnasiet helt utan förkunskaper eller som freemover för att tillgodoräkna dig kurserna i ett pågående examensprogram.

Eller så kan du välja estudios hispanicos, för att lära dig spanska eller förbättra din spanskanivå. Kurser finns från nybörjare till avancerad nivå och studierna ger högskolepoäng (ECTS).

Som internationell student på Nebrija blir du snabbt delaktig i det mycket livliga, intensiva och sociala spanska studentlivet, oavsett om du läser en språkkurs eller tar fristående kurser.

studera i madrid spanien

Varför studera i Madrid på Universidad Nebrija

 • Bra undervisningsavgifter
 • Campus mitt i Madrid
 • Möjlighet att kombinera akaademiska kurser på engelska med språkkurs i spanska
 • Upplev Spanien och Madrid som universitetsstudent

Kursorten

studera i madrid

Studera i Madrid

Spaniens huvudstad Madrid ligger verkligen mitt i Spanien, på höglandet i centrala Kastiljen. Madrid är inte bara Spaniens viktigaste stad och centrum för landets finans, ekonomi, politik och kultur. Madrid är även kulturellt centrum för hela den spansktalande världen, kulturellt, konstnärligt och vetenskapligt.

Madrid är en riktig metropol som sjuder av liv dygnets alla timmar, en stad med en intensiv kulturell och konstnärlig aktivitet och ett mycket aktivt nattliv. Madrid är en mångkulturell stad över 3 miljoner invånare och invånare från hela Spanien och Latinamerika och resten av världen.

studera i spanien madridMadrid som studentstad

I Madrid finns flera stora universitet och en mängd mindre privata universitet och högskolor. Studenter från hela världen kommer hit för att studera en termin eller läsa en hel utbildning. Madrid är känd för att vara en öppen och gästvänlig stad, du kommer snabbt att känna dig hemma och som student är det lätt att träffa nya vänner.

I Madrid möts du nästan alltid av blå himmel, det är den europeiska huvudstad som har det högsta antalet molnfria dagar. Madrid har ett utpräglat inlandsklimat, med förhållandevis kalla (men mycket soliga!) vintrar (runt 10 C) och varma somrar med temperaturer som når 33 C.

 

Kurser

Utbildningar Universidad Nebrija

Boende

Boende i Madrid, Spanien

Universidad Nebrija samarbetar med ett flertal studentresidens i Madrid. Universitetets boendeservice kan även hjälpa med boende i värdfamilj. Det vanligaste är att söka boende på egen hand i Madrid. Det är förhållandevis enkelt att hitta boende genom att hyra rum i lägenhet som delas med andra studenter. Du bör räkna på en boendekostnad omkring 500 EURO i månaden.

Här kan du läsa mer om studentboende på Universidad Nebrija Madrid

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Terminsavgift (spanish plus och hispanics): 4 695 EURO / termin
Kandidat & masterprogram: cirka 6 000 – 10 000 EURO / läsår (beroende på program)
Registration Fee 70 EURO

Kursavgifter språkkurser: kontakta STUDIN för exakta prisuppgifter

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Hösttermin sep –  dec
Vårtermin feb – maj
Möjlighet finns att starta både höst och vår

Intensivkurser i spanska språket ges vid flertal tillfällen under hela året, kontakta STUDIN för mer info.

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg.

Förkunskaper Engelska & Spanska

För examensprogram krävs engelska nivå B2 och spanska nivå B2.
Skolan har ett språktest i spanska som görs i samband med ansökan.
För fristående kurser inga särskilda förkunskaper.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Universidad Nebrija och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss gärna för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Universidad Nebrija Madrid ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig