Universidad Europea Madrid

UNIVERSIDAD EUROPEA

Studera på universitet i Madrid Spanien. Studera fristående kurser en termin eller läs till examen, kandidat & masterprogram på engelska

Skolan

 

universidad europea madrid logo

Universidad Europea

Universidad Europea är ett modernt privat spanskt universitet med campus i Madrid och Valencia. På Universidad Europea kan du studera fristående kurser 1-2 terminer eller läsa ett helt examensprogram.

Populära program finns inom bl. psykologi, hälsa, medicin, odontologi (tandläkarprogrammet), idrottsvetenskap, fysioterapi, biomedicin, teknik, design, media, ekonomi och internationella relationer.

Utbildning bedrivs inom fakulteterna för

 • Biomedical and Health Sciences
 • Exercise and Sport Sciences
 • Social Sciences and Communication
 • Architecture, Engineering, and Design

universidad europea

Studera på Universidad Europea

Universidad Europea är ett av Spaniens största privata universitet och har fyra campus i Spanien, två i Madrid (Villaviciosa de Odón och Alcobendas), ett i Valencia och ett mindre campus på Kanarieöarna. Totalt studerar omkring 18 000 studenter på universitetets olika campus.

UE är ett internationellt universitet; omkring 30 % av studenterna är internationella och ett flertal program undervisas helt på engelska. Universitetets internationella profil präglar både undervisning och utbildningarnas utformning.

universidad europea

Populära utbildningar på universitet i Spanien

Universidad Europea erbjuder examensprogram (kandidat & master) helt på engelska. Arkitektutbildningen, tandläkarprogrammet och psykologprogrammet är särskilt populära, men även utbildningarna i idrottsvetenskap och fysioterapi som bedrivs i samarbete med fotbollsklubben Real Madrid Escuela Universitaria attraherar studenter från hela världen.

Andra starka områden är internationella relationer, internationell ekonomi samt teknik.

universidad europea

Internationell & praktisk utbildning

Utbildningarna på Universidad Europea är transformerande helhetsutbildningar som syftar till att ge dig alla de förutsättningar som krävs för en yrkeskarriär på en global arbetsmarknad. Entreprenörsanda, samarbete och internationalitet är ledord på UE.

Den akademiska modellen är baserad på erfarenhetsbaserat lärande, där praktiska inslag, diskussion och analys är viktiga moment i undervisningen. Skolans utbildningar har som mål att du som person skall utveckla kunskaper, färdigheter och värderingar som är nödvändiga för att maximera din anställningsbarhet i en mångsidig och globaliserad värld.

universidad europea

Learning by doing

Utöver erfarenhetsbaserat lärande genom problemlösning, real-world cases, projektarbeten, gamifaction etc lägger UE stor vikt vid inlärning i professionella, verkliga miljöer. Faciliteterna på campus är i toppklass med en rad simuleringsanläggningar, labb, verkstäder och studios och läromiljöer som återskapar din framtida arbetsmiljö. Här finns bl.a en simulerad dentalklinik, simulerad veterinärklinik och simulerat sjukhus.

universidad europea madrid

Praktik & kontakt med näringsliv och organisationer

Universidad Europea har en hög employment rate; 89% av studenterna har en kvalificerad anställning inom ett år efter examen.

Med mer än 6 000 olika partners inom näringslivet erbjuder UE ett brett utbud av praktikplatser till alla studenter.

universidad europea madrid

Sport & idrott på campus

Universidad Europea Madrid Sports Center har idrottsanläggningar på över 35 000 kvm. Här finns två simbassänger, fitness center, fotbollsplan, friidrottsbanor, en multi-sport arena med 9 tennisbanor, 4 padelbanor och beach volleyboll.

I anslutning till idrottsanläggningen ges utbildningar i fysioterapi och idrottsfysioterapi.

universidad europea madrid

Universidad Europa Madrid

Universidad Europea har två campus i Madrid, Villaviciosa de Odón och Alcobendas, båda på cirka en timmas avstånd från centrala Madrid med kollektivtrafik.

På det stora moderna campuset i Villaviciosa ges bl.a utbildningarna i arkitektur, engineering, teknik och design, kommunikation, psykologi, socialvetenskap, biomedicin, hälsa, sport. Här finns designstudios, vetenskapliga laboratorier samt simulerat sjukhus och dentalklinik. Här finns även studentbostäder för 500 studenter.

Alcobendas, strax utanför Madrid, är ett center för business och företagande. Här ges masterprogram i business och sports management och MBA i samarbete med fotbollsklubben Real Madrids Escuela Universitaria.

Madrid Campus – Virtual tour

universidad europea valencia

Universidad Europea Valencia

Campus i Valencia är betydligt mindre än i Madrid men ligger mycket centralt i den gröna och vackra staden. Campus är nyligen utbyggt med flera labb och universitetsklinik. I Valencia ges tandläkarprogrammet, psykologiutbildningen, samt programmen i fysioterapi, business management och tourism & leisure management på engelska.

Kanarieöarna

UE har ett mindre campus på Tenerife. Här ges utbildningar i fysioterapi, sport science, psykologi samt ett masterprogram i business på engelska.

Läs mer på Universidad Europea webbsida här!

Kurser

Utbildningar Universidad Europea

Här nedan listas endast de program som undervisas helt på engelska samt är tvåspråkiga, bilingual (engelska/spanska). UE erbjuder även en rad program som undervisas på spanska samt franska. UE har ett eget spanskatest för att avgöra din nivå på spanska om du väljer ett program som är tvåspråkigt eller spanskt. Kontakta oss gärna för mer information om program på spanska.

Boende

Campusboende i Madrid, Spanien

Universidad Europea har två studentresidens på campus i Villaviciosa de Odón, Madrid. Du kan även välja att bo egen hand i Madrid eller Valencia. I Madrid finns ett flertal oberoende studentresidens men vanligast är att hyra ett rum i en lägenhet som delas med andra studenter. Det är förhållandevis enkelt att hitta boende i delad studentlägenhet, du bör räkna på en boendekostnad omkring 500 EURO i månaden.

STUDIN hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Fristående kurser / Study abroad: 3 990 EURO / termin
Kandidatprogram  masterprogram: undervisningsavgiften varierar beroende på program samt studieort.
Se Universidad Europea terminsavgifter här

CSN

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Stipendier

Universidad Europea har en rad stipendier.
Kontakta STUDIN för mer information om stipendier på Universidad Europea

Startdatum

UE har 2 terminer med möjlig start både vår och höst
Obs tandläkarprogram (dentistry), physiotherapy, psychology och medicine (spanskt program) startar endast hösttermin

Hösttermin: sep – jan
Vårtermin: feb – juni

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg.
Urval baseras på antagningstest + intervju

Förkunskaper Engelska

Engelska motsvarande nivå B2, skolan har eget engelska test.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Universidad Europea och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis rådgivning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Universidad Europea Madrid ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig