Seattle Colleges

SEATTLE COLLEGES

Studera i Seattle i USA. Studera kurser 1 termin, läs en yh utbildning eller påbörja en amerikansk bachelors degree.
Förmånliga terminsavgifter & små klasser

Skolan

seattle colleges logo

Seattle Colleges

Studera på community college i vackra och vänliga Seattle!

Seattle Colleges har i mer än 50 år välkomnat studenter från USA och hela världen för akademiska studier och yrkesinriktade program. Seattle Colleges har 3 olika campus i den vackra storstaden Seattle i staten Washington i nordvästa USA.

Seattle Colleges erbjuder fristående kurser, akademiska examensprogram samt yrkeshögskoleutbildning i mer än 135 olika ämnesområden. Terminsavgifterna är mycket förmånliga och all undervisning sker i små klasser.

Oavsett om du vill att ta en kandidatexamen eller bara vill studera utomlands några månader, så erbjuder Seattle Colleges det du letar efter!

seattle collegesStudera på Seattle Colleges

Seattle Colleges är staden Seattles enda offentliga community college och har tre campus:

 • North Seattle College
 • Seattle Central College
 • South Seattle College

Totalt studerar omkring 45 000 studenter på Seattle Colleges varje år. Med mer än 130 olika slags program kan du studera nästan vad som helst på Seattle Colleges. Högskolorna erbjuder fristående kurser, akademiska examensprogram och yrkesinriktade program inom studieområdena:

 • Arts, Design, and Graphics
 • Business and Accounting
 • Culinary, Hospitality, and Wine
 • Education and Human Services
 • Health and Medical
 • Science, Technology, Engineering, and Math
 • Skilled Trades and Technical Training
 • Social Sciences, Humanities, and Language

seattle colleges

Amerikansk bachelors degree

Seattle Colleges samarbetar med ett flertal universitet, bl.a Seattle University, State University of New York, San Francisco University och University of Washington, där studenter kan slutföra en amerikansk kandidatexamen, bachelors degree.

Genom att läsa de första två åren av en fyraårig examen på Seattle Colleges sparar du mycket pengar jämfört med att ta hela utbildningen på ett universitet. Seattle Colleges erbjuder även några egna kandidatprogram.

Study abroad termin, yh utbildning & amerikansk gymnasieexamen

Du som vill studera i USA en kortare tid kan läsa kurser i olika ämnen (study abroad) eller välja ett yrkesinriktat program. Seattlte erbjuder hundratals praktiska program i högt efterfrågade karriärs- och yrkesområden. Möjlighet till praktik finns under utbildningstiden.

Om du inte har gymnasieexamen kan du ta en amerikansk gymnasieexamen i samband med att du slutför en 2-årig college examen (associate degree).

seattle central college

Seattle Central College

Seattle Central College ligger i hjärtat av Seattle, mitt i den pulserande och färgrika stadsdelen Capitol Hill, omgivet av caféer, restauranger, trendiga butiker, stora museer, bibliotek och parker. Campus har en modern urban känsla och är idealiskt för dig som söker storstadens puls och upplevelser, i den trendiga Capitol Hill atmosfären.

seattle college

North Seattle College

North Seattle College erbjuder en blandning av stadsliv och naturlig skönhet. Studentkonstverk, parkområden och naturskyddade våtmarker omger klassrumsbyggnaderna som ligger i ett förortsområde men med närhet till centrum genom kollektivtrafik (bussar och tunnelbana ligger inom gångavstånd och erbjuder täta förbindelser till centrala Seattle och hela regionen).

south seattle college

South Seattle College

South Seattle College är fridfullt, grönt och naturskönt. Detta campus erbjuder en traditionell amerikansk campusupplevelse. Det stora campusområdet har panoramautsikt över Seattles skyline och är beläget nära havet i Puget Sound. Som student kan du njuta av lummiga parker, vidsträckta gräsmattor och alla bekvämligheter som är förknippade med traditionellt amerikanskt campusliv. Här finns en stark gemenskapskänsla bland studenter och lärare. Det är nära till en mängd olika fritidsaktiviter, du kan cykla till populära Alki Beach eller ta en vattentaxi in till downtown Seattle.

studera college seattle central college

Studentliv på amerikanskt college

Studentlivet på Seattle Colleges är aktivt och livligt med en en mängd olika studentklubbar, föreningar och volontärmöjligheter. På campus finns sport- och hälsocenter, idrottslag och andra fritidsaktiviteter. Studenter som har en bra nivå på sin engelska har goda möjligheter att hitta ett jobb på campus.

Seattle Colleges erbjuder karriärrådgivning, akademisk support och en rad andra resurser för att du skall trivas och lyckas med studierna.

Mer på Seattle Colleges webbsida här

Kursorten

study seattle college

Studera i Seattle

Seattle i delstaten Washington vid nordvästra Stilla havet är en pulserande metropol med cirka 3,5 miljoner invånare. Här har några av de största företagen i världen sina huvudkontor (Microsoft, Amazon, Starbucks, Boeing) och utbudet på kultur, nöjen och andra aktiviteter är i världsklass. I Seattle finns ett flertal stora universitet, bl.a University of Washington (som är ett av de äldsta offentliga universiteten på västkusten) samt Seattle University.

Seattle är en öppen och vänlig storstad där stilen är avslappnad och prisläget överkomligt också för studenter. I downtown med skyskrapor och det berömda utsiktstornet Space Needle samsas hektiskt affärsliv med trendiga inneställen, bohemisk undergroundkultur och en livlig musik-, konst-, teaterscen. I Seattles nöjeskvarter finns något för alla, vare sig du gillar barer, klubbar, rockband, film eller teater.

studera-i-usa-seattle

Utforska Seattle

Seattle är omgivet av spektakulära naturupplevelser och som student vid Seattle Colleges har du mycket att upptäcka och utforska utanför klassrummet. Med utmärkt kollektivtrafik är det lätt att upptäcka staden och dess omgivningar. Utforska naturreservat, sjöar, skogar och den mäktiga bergskedjan Cascades (Kaskadbergen) med den glaciärtäckta vulkanen Mount Rainier på över 4 000 meter som är ett ikoniskt landmärke i stadens närhet. Segling är mycket populärt och i Puget sundet kring Seattle kan du se valar leka.

Kuststräckan mellan Seattle och Vancouver i Kanada (2,5 timmar med bil, 3-4 timmar med tåg eller buss) är berömd för sin naturskönhet. Du kan även ta en snabbfärja genom sundet till den vackra turist- och studentstaden Victoria på Vancouver Island i Kanada.

Kurser

Utbildningar

Boende

Studentboende Seattle

Seattle Central College har studentbostäder i moderna studentresidens Studios on Broadway, beläget i anslutning till campus och bara några kvarter från alla caféer, restauranger och nöjesställen i Capitol Hill i centrala Seattle. Studentbostäderna är fullt möblerade och vanligtvis delar 2 – 4 studenter lägenhet. Eftersom bostäderna är mycket populära är det viktigt att ansöka om studentbostad i tid.

North Seattle College och South Seattle College ha inga egna studentbostäder på campus men det finns många bra boendealternativ i närområdena.

Mer om studentboende på Seatlle Colleges webbsida här

Kontakta gärna STUDIN för mer information om studentboende.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Seattle Central College har quarter terminer (10 veckors terminer)

1 termin, 3 mån (10 -12 veckor): 3 403 USD  (baserat på 15 credits)
1 läsår, 9 mån: 10 209 USD
Övriga skolavgifter: cirka 205 USD (3 mån), 615 USD (1 läsår, 9 mån)

CSN & Finansiering

Studier vid Seattle Colleges berättigar till studiemedel från CSN.
För att kunna använda dig av CSN krävs att du studerar mer än 13 veckor, dvs minst 2 quarters.

Stipendier

Seattle Colleges erbjuder meritbaserade stipendier på mellan 1 000 – 5 000 USD per år.
Du kan ansöka om stipendierna först efter att ha studerat på college en termin.

Terminsdatum

3 terminer per läsår, med möjlighet att starta varje termin:

Januari – mars
April – juni
September – december

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasieexamen eller motvarande.
För High School Completion Plus programmet krävs att du har läst 1 år på gymnasiet.

Engelska

Om du har C eller mer i engelska 5 eller 6 behöver du inte göra engelskatest.
Annars krävs TOEFL, IELTS eller motsvarande test.

Ansökan

Klicka på Ansök här på webbsidan så kontaktar vi dig och hjälper dig vidare!

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Seattle Colleges och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Därför skall du ansöka med STUDIN - Skolans vitsord

 

We have been working with STUDIN for more than 5 years and have found the staff to be extremely knowledgeable and eager to provide the best possible information to prospective students. When students arrive on our campus, they are well prepared for their new lives! We also find the staff at STUDIN to be very easy to work with. As a result, we are so pleased to partner with STUDIN!

Leslie Aest, Director of International Marketing, Seattle Colleges

 

Intresserad av Seattle Colleges ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig