Siam University

Siam University

Plugga i Thailand! Studera på universitet i hjärtat av pulserande Bangkok, en av Asiens mest spännande metropoler

Study abroad termin efter gymnasiet eller utbytestermin
Kurser i business och ekonomi på engelska
Utforska Thailand och Sydostasien

Skolan

siam university logo

Studera i Bangkok Thailand på Siam University

Vill du plugga business och lära dig om ekonomi och affärer i ett internationellt perspektiv? Här pluggar du i en av Asiens mest spännande metropoler tillsammans med studenter från hela världen. Du kan studera en termin efter gymnasiet utan några förkunskaper eller göra en utbytestermin och tillgodoräkna dig kurserna i en examen.

 • Kurser på engelska i ekonomi, international business och mera
 • Campus i hjärtat Bangkok
 • Förmånliga terminsavgifter, täcks helt av CSN
 • Upplev Bangkoks pulserande utbud av aktiviteter och sevärdheter
 • Utforska Sydostasien på helger och lov

 

Vad kan du studera på Siam University i Bangkok Thailand

Du kan studera fristående kurser 1-2 terminer (study abroad) eller ta en examen. Kurser erbjuds i ekonomi, business management, international business, marknadsföring, turism och hospitality och samhällsvetenskaper.

 

Siam University, Bangkok

 • Privat universitet i Bangkok, Thailand
 • Stort modernt campus i hjärtat av Bangkok
 • 15 000 studenter, cirka 400 internationella
 • Internationellt program på engelska i ekonomi
 • Förmånliga kursavgifter, täcks helt av CSN

 

Siam University i Bangkok är ett utmärkt alternativ för dig som siktar på en karriär inom internationell affärsverksamhet eller för dig som vill komplettera dina befintliga studier med några affärskurser. Här pluggar du i en internationell miljö tillsammans med studenter från hela världen mitt i den pulserande metropolen Bangkok.

 

Du kan plugga en termin efter gymnasiet eller istället för utbytesterminen på din högskola!

 

Plugga i Bangkok på Siam University

Siam University (SU) är Thailands femte största privata universitet och mycket populärt bland internationella utbytesstudenter. Omkring 400 internationella studenter deltar i universitetets internationella program varje år.

 

Siam University är ett av de ledande privata universiteten i Thailand och grundades 1965. Universitetet har en stark internationell inriktning och många lärare kommer från Europa och Nordamerika.

 

Internationellt program

 

Siam Universitys internationella program är idealiskt för dig som är intresserad av internationella affärer och internationell finans och vill få ett specifikt asiatiskt perspektiv på dagens globaliserade affärsmiljö.

 

Du kan delta i programmet 1-2 terminer, antingen direkt efter gymnasiet eller som utbytesstudent för att tillgodoräkna dig kurserna i examen vid ditt hemuniversitet. Du väljer själv vilka kurser och på vilken nivå du vill studera.

Under terminen kommer du att träffa studenter från hela världen, skaffa dig ett internationellt nätverk och lära dig mängder om Sydostasien.

 

Upplev pulsen i Bangkok

 

Du kommer att plugga i en av Asiens mest spännande metropoler, en unik studieupplevelse med mängder av möjligheter till upplevelser och äventyr i en fantastisk storstad!

 

Utforska Sydostasien på helgerna

 

Bangkok är även en av de bästa platserna om du vill resa runt och utforska Sydostasien under dina utlandsstudier. Stadens läge och utmärkta transportförbindelser gör det möjligt att besöka underbara stränder, tropisk djungel, grönskande berg och alla spännande grannländer under dagar då du inte har lektioner och under helger och lovdagar.

 

Asia Exchange

Kurserna arrangeras i samarbete med Asia Exchange som hjälper studenter från hela världen till universitetet och har ett eget internationellt team på plats för all slags praktisk stöd och råd under din studietid.

 

Campus i Bangkok

Siam University är centralt beläget i Bangkok och har moderna faciliteter. På campus finns också tillgång till sport- och fitnesscenter. Här finns även en mängd olika studentklubbar och idrottslag och du kan delta i allt från konst, dans, musik, volontärarbete till taekwondo, judo, eller thaiboxning till basket eller bordtennis.

 

Förmånliga kursavgifter

Siam University har mycket förmånliga kursavgifter som täcks helt av studielån från CSN. Kostnaderna för att bo och leva i Bangkok är också betydligt lägre än på många platser i Asien och resten av världen vilket gör att du kan upptäcka och utforska allt Bangkok, Thailand och Sydostasien har att erbjuda, även på en studentbudget…

Kursorten

plugga i bangkokPlugga i Bangkok, Thailand

Studera utomlands i Bangkok, en av de mest spännande metropolerna i hela Asien – utforska livet i en stad där du kan upptäcka något nytt varje dag och bakom varje hörn. Här möts det moderna och det traditionella i en virvelvind av färger, dofter och ljud. Med glittrande skyskrapor och historiska tempel är Bangkok en destination som lockar både studenter och äventyrslystna resenärer. Från de livliga marknaderna till de fridfulla parkerna, erbjuder Bangkok en oändlig mängd av upplevelser att utforska och njuta av. Besök imponerande buddhistiska tempel som Wat Phra Kaew och Wat Arun, delta i traditionella ceremonier och festivaler som Loy Krathong och Songkran, där staden sprudlar av färg, musik och dans. Det finns inget slut på aktiviteter att prova på i Bangkok, ta en båttur längs Chao Phraya-floden och utforska stadens kanaler och flytande marknader. Dyk in i det hektiska nattlivet i distrikt som Khao San Road och Sukhumvit, där barer, klubbar och restauranger håller öppet till gryningen. Oavsett om du är intresserad av kultur och historia, äventyr och spänning eller bara vill uppleva den pulserande energin i en av världens mest spännande städer, så har Bangkok allt du behöver för en minnesvärd och berikande upplevelse. Välkommen till Bangkok – där varje dag är en ny möjlighet till upptäckter och äventyr!

Kurser

Utbildningar

 

Boende

Studentboende

Siam University erbjuder inte studentbostäder men det finns gott om utmärkta boendealternativ till bra priser i Bangkok. De flesta studenter väljer att bo nära campus som är ett trevligt och billigt område. Vanligast är att bo i delad lägenheter med 1-3 andra studenter. Många av lägenheterna ligger i höghus med takterrass, pool, gym, städpersonal och andra bekvämligheter. Det finns också fina alternativ för dig som föredrar att bo ensam eller med lokala studenter. Hyreskostnaderna är generellt låga i jämförelse med många andra storstäder i Asien. Det är enkelt att ordna med boende när du väl är på plats. Det bästa är att boka ett korttidsboende på ett hostel eller hotell i några dagar och jämföra olika boendealternativ. Du träffar då också andra studenter och kan hitta rumskamrater. Kontakta oss gärna för en utförlig boendeguide för Bangkok!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Study abroad: 2 450 EUR per termin
Övriga program: Kontakta oss

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

3 terminer per läsår: aug – dec, jan – maj, jun – aug
Möjlighet att starta 3 gånger per år: aug, jan, juni

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Du bör ha goda kunskaper i engelska.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Siam University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig