IÉSEG School of Management

IÉSEG School of Management

Studera på handelshögskola i Paris & Lille Frankrike! Topprankad internationell ekonomutbildning. Kandidat & masterprogram i international business management

Skolan

 

ieseg school of management paris lille

IÉSEG School of Management

IÉSEG School of Management är en av de främsta handelshögskolorna i Frankrike, rankad bland toppskolorna i Frankrike och bland de främsta i världen för masterprogram inom management. IÉSEG erbjuder internationellt erkänd ekonomiutbildning i form av kandidat- och masterprogram inom management, företagsekonomi och företagsledning.

Här får du en internationell ekonomiutbildning med spets på en fransk Grande École.

student business management paris IESEG

Studera på IÉSEG i Frankrike

IÉSEG, grundades 1964 och är en del av Université Catholique de Lille, Frankrikes största privata universitet. Högskolan är en Grand Ecole, medlem av Conférence des Grandes Écoles och innehar Triple Crown ackreditering (EQUIS, AACSB och AMBA), de tre främsta ackrediteringarna för internationell affärsutbildning.

IÉSEG School of Management räknas som en av Frankrikes topp 10 handelshögskolor och rankas även högt internationellt, masterprogrammen i management har rankats bland de bästa i världen.

På IÉSEG studerar omkring 7 000 studenter varav cirka 2 500 är internationella studenter från mer än 100 olika länder. Högskolan har två moderna campus, ett i Paris och ett i Lille. Undervisningen är helt på engelska men om du studerar på kandidatnivå lär du dig samtidigt franska.

IÉSEG:S internationella vision och fokus präglar undervisning, såväl som läromiljö och forskning och reflekteras i de utexaminerade studenternas karriärval. En mycket hög andel studenter går vidare till internationella yrkeskarriärer.

students ieseg paris frankrike

Internationell ekonomutbildning

IÉSEG samarbetar med mer än 300 universitet i 75 olika länder och har över 2 500 företagspartners i länder runtom i världen. Utbildningen kombinerar akademiska studier med praktisk tillämpad undervisning. Studierna sker i små klasser och programmen inkluderar praktikperioder, internships, samt erbjuder möjligheten till utbytesterminer på universitet i Europa och hela världen.

Vid sidan av kurserna innehåller programmen olika workshops och företagsevent för att vidareutveckla din personliga och professionella kompetens. Dessa täcker en rad ämnen, såsom konflikthantering i tvärkulturella miljöer och interkulturell kommunikation.

Skolan har även ett karriärprogram som hjälper studenter att upprätta en professionell karriärplan för att kunna möta rekryterarnas förväntningar internationellt.

ieseg school of management paris campus

IÉSEG Campus

IÉSEG har campus i Paris samt i den nordfranska staden Lille som ligger mellan Paris och Belgien.

Paris campus

Frankrikes huvudstad Paris är en kosmopolitisk och mångkulturell stad, rik på kultur, historia, mode, mat och mer. Den innovativa och dynamiska staden är också en av världens viktigaste affärsmetropoler med mer än 130 000 företag och säte för en mängd internationella organisationer…

ieseg campus paris

La Défense – Europas största specialbyggda affärsdistrikt

IÉSEG har sitt campus i området La Défense, ett av Europas största specialbyggda affärsdistrikt med 3 600 företag, bl.a 1 500 huvudkontor. Området är känt för sin moderna arkitektur med skyskrapor och kontorskomplex och är beläget cirka 30 minuter med kollektivtrafik från centrala Paris. Omkring 180 000 personer arbetar dagligen i La Défense men här finns även bostäder och flera högskolor (totalt cirka 45 000 studenter).

Det strategiska läget stärker IÉSEG:s förbindelser med franska och internationella företag och gör att studenter är i hjärtat av den europeiska affärsvärlden redan från början av utbildningen.

IÉSEG campus ligger alldeles vid landmärket Grande Arche och består av tre byggnader med ett brett utbud av moderna och funktionella faciliteter, föreläsningssalar, klassrum, multimediarum, trading rooms, ett bibliotek, två cafeterior, mötesrum, företagsinkubator, faciliteter för studentklubbar och föreningar etc.

På Paris campus studerar omkring 3 000 studenter.

studera i lille frankrike ieseg

Lille, studera i hjärtat av Europa

Lille är Frankrikes fjärde största stad och ligger strategiskt med närhet till Paris såväl som till London, Bryssel och Amsterdam.

Lille är en historisk stad med ett rikt arkitektoniskt arv. Staden har varit flamländsk, burgundisk och spansk, innan den blev fransk under Ludvig XIV. Stadens mångskiftande historia syns överallt och här finns mycket att upptäcka. De livliga kullerstensgränderna i den historiska stadskärnan vimlar av barer och restauranger, och den moderna delen av Lille, Euralille, har en futuristisk prägel som vittnar om stadens dynamiska ekonomi med en lång tradition inom affärer, handel och industri.

Med 28 % av befolkningen under 20 år har Lille den yngsta befolkningen av alla franska städer. Lille är även den största storstadsregionen sett till antalet studenter, med mer än 150 000 studenter i området.

Lille har utmärkta kommunikationer, direkttåg till Bryssel tar en halvtimme, Paris en timme, London 1,5 timmar och Amsterdam 2, 5 timmar…

ieseg lille campus

IÉSEG campus Lille

IÉSEG campus i Lille består av sex moderna byggnader centralt i Lille. Här finns ett brett utbud av moderna och funktionella faciliteter, inklusive mötesrum, datorrum, trading rooms, bibliotek, faciliteter för studentklubbar och föreningar, företagsinkubator etc.

IÉSEG är en del av Université Catholique de Lille som har omkring 38 000 studenter på sex fakulteter och 25 skolor i närheten.

Som student på IÉSEG kan du utnyttja universitetets faciliteter, bl.a 13 bibliotek, ett stort sportcenter, restauranger, studentbostäder, hälso- och vårdcenter etc.

Mer om IÉSEG på skolans webbsida här

Kurser

Utbildningar

Boende

Studentboende

IÉSEG erbjuder flera olika boendealternativ, du kan bo i studentresidens, privata residens, egen lägenhet eller delad lägenhet med andra studenter. Skolan hjälper med boendealternativen när du ansöker och blivit antagen. Läs mer om studentboende och levnadskostnader på IÉSEG webbsida här.

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Bachelor in International Business: 11 390 EURO / läsår
Grande Ecole program: 12 050 EURO / läsår
Masterprogram: 17 500 – 18 900 / program (4 terminer, 120 ECTS)

För företagskurser, executive program, MBA samt kortare kurser: kontakta STUDIN för aktuella kursavgifter.

Stipendier

IÉSEG har stipendier i form av upp till 25% reducerad terminsavgift, baserad på akademiska meriter / gymnasiebetyg.
Kontakta STUDIN för aktuella stipendier.

CSN

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Programmen startar i september varje år

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Flera olika test godkänns, bl.a Duolingo. Kontakta STUDIN för mer information om krav på engelskakunskaper.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för IÉSEG och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av IÉSEG School of Management ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig