Macromedia University

STUDERA I BERLIN – MACROMEDIA UNIVERSITY

Studera i Berlin på Macromedia University. Yrkesinriktade utbildningar inom design, management, media, kommunikation. Studera 1 termin eller till examen

Skolan

 

studera i berlin macromedia university

Studera i Berlin och Tyskland – Macromedia University

Studera i Berlin och Tyskland på Macromedia University. Macromedia University är ett av de ledande privata universiteten i Tyskland för praktiskt orienterade utbildningar inom media, kommunikation, design och management.

Macromedia University har program som ges helt på engelska på campus i Berlin, München och Köln.

Du kan läsa ett helt program till en examen (kandidat/bachelor och master) eller studera 1-2 terminer inom ett ämnesområde.

studera i berlin

Management & Design med fokus på media och kommunikation

På Macromedia University kan du läsa praktiskt moderna program inom design och management med fokus på media och kommunikation (interface design, web, interaction design, creative direction, AD, art direction, social media design etc) international business, marknadsföring, advertising/ reklam & PR, brand management, fashion management och fashion design, film och TV.

studera i tyskland universitet

Yrkesinriktat och med fokus på digitalisering

Macromedia University’s utbildningar har den globala digitaliseringen av media, samhälle, ekonomi och industri som utgångspunkt och fokus. Alla program är praktiskt inriktade och Macromedia University har ett nära samarbete med företag, branscher och industri.

Utöver en gedigen akademisk grundutbildning får du här praktisk undervisning som bygger på verkliga projekt som genomförs i samarbete med industri och näringsliv. Du utrustas med teoretiska kunskaper och praktiska kompetenser för en lyckad yrkeskarriär.

studera i berlin

The University for Digital Transformation

Kärnan i all Macromedias undervisning är den digitala teknikdrivna innovationen och den digitala omvandlingen av samhället.

Den digitala utvecklingen omformar kontinuerligt samhälle, ekonomi, media och industri globalt. På Macromedia University utbildas du för att ligga i framkant och kunna förutse utvecklingen.

Du lär dig att identifiera möjligheterna och får kompetenser och verktyg för att kreativt använda möjligheterna, att skapa nya brand experiences och hitta innovativa nya affärsmodeller.

studera berlin tyskland

Projekt med företag

Du kommer att förvärva praktisk erfarenhet genom ett stort antal autentiska projekt under utbildningen på Macromedia University, både på skolan och ute i verkliga livet, i samarbete med olika företag.

Praktiktermin ingår i utbildningen

En praktiktermin (internship) ingår i alla program: under praktikterminen arbetar du på ett välrenommerat företag där du omsätter dina nyförvärvade kunskaper i god praktisk användning.

Macromedia University samarbetar med ett stort antal företag, bl.a stora internationellt välkända företag som Red Bull, Sky, Siemens och Mercedes.

studera berlin tyskland

Utlandstermin ingår i alla program

Macromedia University har en mycket internationell prägel och i alla program finns möjlighet att göra en utlandstermin.
Du kan välja att göra en termin i t.ex Australien, Spanien, Thailand eller USA.

Du kan studera nära stränderna i Sydney eller San Diego, vingårdarna i Stellenbosch (Sydafrika) eller Bangkoks storstadsdjungel. Ett flertal prestigefyllda universitet ingår i skolans globala nätverk.

Genom utlandsterminen förvärvar du ytterligare internationella erfarenheter inom media och management. Du lär känna en ny kultur och har möjlighet att lära dig ytterligare ett språk…

studera i berlin macromedia

Kontakter med näringsliv och experter

Med en kandidatexamen från Macromedia University är du en praktiskt yrkesförberedd akademiker med de globala erfarenheter som eftertraktas på arbetsmarknaden.

Under hela din utbildningstid har du dessutom support från universitetets karriärservice som stöder dig när du skall hitta ditt eget professionella fokus och bygga upp ditt eget nätverk inom näringsliv och bland branschexperter.

studera i berlin

Modernt campus

Macromedia University campus är moderna och utrustade med det allra senaste inom digital teknik. Här finns toppmoderna studios och medialab med VR och AR etc. Den öppna och moderna inlärningsmiljön på campus känns mer som en modern byrå än en skola.

På campus finns studios, lab, öppna ljusa seminarierum och grupparbetsrum utrustade med den allra senaste tekniken inom IT och kommunikation.

studera berlin tyskland

Små klasser & personlig handledning

Undervisningen sker genom seminarier, föreläsningar, grupparbeten och projektarbeten. Du studerar i små klasser och undervisningen bygger mycket på samarbete mellan studenter, lärare och professionellt yrkesverksamma.

Du handleds av lärare som både har en stark akademisk bakgrund och nära band till den verkliga världens industrier och branscher.

Macromedia campus i Berlin

Macromedia University har campus i flera tyska städer bl.a Berlin, München, Köln och Hamburg. Vanligast bland internationella studenter är att studera i Berlin.
Campus Berlin är huvudcampus för internationella studenter men program på engelska ges även i München och Köln.

Campus Berlin ligger i ett av stadsdelen Kreuzbergs mest kreativa områden och är ett ungt livligt, växande campus med program inom management, media och design. Skolans lärare har nära kontakter med det kreativa Berlin; med media, start-ups, stadens kulturella scen och med musikindustrin.

Redan under första terminen är du mitt i Berlinlivet genom projektarbeten, gästföreläsningar, tävlingar, workshops och specialkonferenser.

studera tyskland berlin

Varför studera på Macromedia University

 • Modernt relevanta program inom media och kommunikation
 • Praktiskt och yrkesfokuserat
 • Studera i Berlin – Upplev Berlin som studentstad

Läs mer på Macromedia University website här

Kursorten

Studera i Berlin, Tyskland

studera i tyskland berlin

Studera i Berlin

Berlin är ungt och prisvärt och en toppdestination för både studenter och yrkesverksamma. Berlins energiska anda, alla möjligheter till unika kulturella upplevelser och den internationella atmosfären kommer att ge dig en studieupplevelse utöver det vanliga. Att studera i Berlin kommer att berika dig också på ett personligt plan.

Berlin är också en av de mest prisvärda städerna i Tyskland vilket gör staden till ett attraktivt val för studenter från hela världen.

Berlin rankas som en av världens bästa studentstäder, bl.a pga det förmånliga prisläget. Berlin har också en blomstrande start-up scen, här finns en närhet till toppföretag och en kreativ atmosfär som inspirerar universitetslivet totalt sett.

Kurser

Utbildningar Macromedia University

Bachelor/ Kandidat, 3 år

 • Art & Design
 • Digital Technologies & Coding
 • Fashion
 • Film & Acting
 • Management
 • Media

Master, 1,5 – 2 år

 • Business
 • Design
 • Media
 • Master of Business Administration (MBA)

 

Study abroad, 1 – 2 terminer

Du kan studera i Berlin som freemover 1 – 2 terminer inom något av skolans program. Du kan då välja att starta antingen i oktober eller mars, beroende på din studiebakgrund. Det går inte att välja fristående kurser i olika ämnesområden eller nivåer utan du följer de kurser som ingår i ett av universitetets program under 1 -2 terminer. Om du skall tillgodoräkna dig kurserna i ett pågående examensprogram och behöver ha ett godkännande i förväg av ditt hemuniversitet så finns ett särskilt avtal för detta. Kontakta STUDIN.

Läs mer om alla utbildningar på Macromedia University website här

Boende

Boende i Berlin

Macromedia University har inget studentboende men när du blir antagen får du hjälp av universitetets International Office med tips på bostadsförmedlingar, studentlägenheter och studentresidens.

Det finns gott om boendemöjligheter för dig som skall studera i Berlin: vanligt är att hyra ett rum i en större lägenhet som delas med andra studenter. Studentboende är förhållandevis prisvärt i jämförelse med andra världsstäder. Som student i Berlin har du även möjlighet till mycket rabatterad kollektivtrafik.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Kandidat / Bachelor & Study abroad: 5 300 Euro / termin
Master 6 500 Euro / termin ( München: 5 300 Euro7 termin)

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i oktober varje år
Läsåret är indelat i 2 terminer:
Vinter: okt – feb
Sommar: mars – juli

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

För att bli antagen till kandidat/ bachelor och master krävs officiellt test i Engelska genom IELTS 6.0 eller TOEFL iBT 72

För Study abroad 1 – 2 terminer fungerar även VG / C i Engelska A och B eller 5 och 6 eller annat bevis på att din engelska är på minst B2 nivå (CEFR).

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Macromedia University i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

studera i tyskland macromedia

Ulrika svensk student på Macromedia University

”Never in my life had I imagined that I would end up doing my studies in Germany. I had never even had the thought to travel to Germany. Out of a coincidence, I found Macromedia University and their Media and Communication Management BA. My gut feeling told me to choose Munich as the place to study (other locations also offer English BA’s) and I can honestly say that I am so happy to call this city my home now.

The study environment at Macromedia University is a great one and there is real opportunity to get close and create personal connections to the lecturers and professors teaching here. In my course we are only 10 people which makes it even more intimate, and after 4 semesters studying together, we have become our own little family.

Macromedia University is a great place to study if you don’t feel like being in a large university where you are one of a 1000 faces and a number on a paper. You will build strong relationships with both professors, fellow students and the companies that you do projects with, and this I would say is the most valuable thing you take with you for your future professional career.”

Studin Stories

Intresserad av Macromedia University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig