IBS – International Business School

STUDERA I BUDAPEST – IBS INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL

Studera business management & företagsekonomi på internationell handelshögskola i Budapest. Brittisk examen, modern utbildning, låg terminsavgift, små klasser

IBS – International Business School i Budapest erbjuder brittiska kandidat och masterprogram inriktade på en internationell yrkeskarriär. Studera 1-2 terminer eller till examen. Upplev studentlivet i vackra Budapest!

Skolan

studera i ungern

Studera i Budapest, Ungern på IBS – International Business School

Studera på internationell handelshögskola i Budapest!

IBS – International Business School är en privat handelshögskola som erbjuder kandidatprogram och masterexamen inom företagsekonomi och business management.

IBS samarbetar med University of Buckingham i England och utbildningarna följer den brittiska akademiska modellen med praktiskt inriktade program som förbereder för en yrkeskarriär.

Här får du examen från ett välkänt engelskt universitet men till en terminsavgift som är avsevärt lägre än i Storbritannien.

Du studerar i en mycket internationell miljö i det vackra Budapest!

Möjlighet finns att läsa 1-2 terminer som study abroad eller till en examen, kandidat/bachelor eller master.

studera i ungern

IBS – International Business School

Studera till en brittisk examen på en verkligt internationell handelshögskola i hjärtat av Europa!

IBS – International Business School i Budapest grundades redan 1991 som Centraleuropas första privata högskola och har sedan dess vuxit till en verkligt modern och dynamisk internationell handelshögskola.

IBS moderna program inom business management och företagsekonomi ges i samarbete med det brittiska University of Buckingham, vilket säkerställer att du får en examen som är internationellt gångbar.

international business school budapest

Praktisk utbildning i företagsekonomi och business management

Praktisk brittisk utbildning, hög akademisk nivå, nära samarbete med näringsliv, teamwork, entreprenörskap, mångfald och kontinuerlig innovation präglar läromiljön på IBS.

På IBS får du inte bara en gedigen akademisk utbildning, du förvärvar kompetenser och nätverksmöjligheter som ger dig livslånga konkurrensfördelar.

studera business i budapest

Studera business management och företagsekonomi i Budapest

Studiemiljön på IBS är personlig, här studerar omkring 1 500 studenter från mer än 100 olika länder i hela världen.
Klasserna är små, mellan 12-24 studenter, och undervisningen baseras på case-studies och grupparbeten. Du bedöms löpande genom presentationer och inlämningsuppgifter som oftast görs i grupp.

Lärarna på IBS kommer från näringslivet och är yrkesverksamma experter inom sina bransch- och ämnesområden. Skolans huvudlärare inom t.ex finans är t.ex Ungerns tidigare centralbankschef och huvudlärare inom diplomati är en av Ungerns främsta diplomater.

studera business och företagsekonomi ungern budapest

University of Buckingham

IBS samarbetar med brittiska University of Buckingham. Alla program ges helt på engelska och valideras av University of Buckingham. Din examen, Bachelor of Science, eller Master of Science utfärdas av University of Buckingham.

University of Buckingham är Storbritanniens äldsta och första oberoende privata (icke-vinstdrivande) universitet. Universitetet grundades 1976 av en grupp Oxford akademiker med målet att reformera och skapa alternativ till landets traditionella statliga universitetsutbildning. University of Buckingham är idag ett universitet med mycket gott anseende och rankas högt avseende bl.a undervisningskvalitet och studentnöjdhet.

Genom University of Buckingham får du en globalt erkänd examen som är gångbar i hela världen.

studera budapest ungern

En internationell businessutbildning

IBS är en utpräglat internationell handelshögskola med målet att ligga i framkant inom business och management. På IBS står du som student i fokus, målet är att ge dig en relevant utbildning som efterfrågas av branscher och näringsliv.

Till IBS kommer studenter från hela världen. Omkring 45% av studenterna är lokala ungerska studenter, som även de läser programmen helt på engelska. Övriga studenter är internationella och kommer från Europa, Sydamerika, USA, Asien och Afrika.

studera i budapest ibs

Praktik och utbytestermin

De 3-åriga kandidatprogrammen är modernt utformade. Det första året på kandidatprogrammen är gemensamt vilket ger dig möjlighet att välja specialisering/inriktning först till andra året.

Under sista året gör du antingen en utlandstermin som Erasmus student på någon av IBS samarbetsskolor eller praktik/internship på ett internationellt företag. IBS samarbetar med över 6o högskolor och universitet, från Portugal till Finland i Europa. Du har även möjlighet att göra utbytesterminen utanför Europa på någon av skolans utomeuropeeiska partneruniversitet.

studenter budapest

Varför studera på IBS i Budapest

 • Internationellt erkänd brittisk examen
 • Mycket bra undervisningsavgifter
 • Modern & praktisk businessutbildning
 • Små klasser och lärare från näringslivet
 • Upplev alla fördelar med Budapest som studentstad

Mer på IBS webbsida här

studera i ungern

IBS Campus

IBS campus i Budapest, består av tre vackert restaurerade kulturminnesmärkta byggnader i företagsparken Graphisoft Park i Óbuda, direkt vid Donau, cirka 25-30 minuter från Budapest centrum. På campus finns flera restauranger och caféer samt skolans bibliotek.

På campus finns även ett mycket modernt studentresidens för de studenter som väljer skolans studentboende.

studera i ungern budapest

Campusområde vid Donau

Graphisoft Park är ett modernt nyutvecklat företagskluster där ett flertal internationella och inhemska företag har sina högkvarter samt center för R&D och kreativ utveckling. Här finns bl.a Microsoft, SAP, Canon och Samsung. Du studerar i en levande business environment, en affärsmiljö med potential som både studenter och skolan kan utnyttja – en idealisk plats för utbildning inom business management.

Campusområdet ligger alldeles vid Donau och man tar sig enkelt med lokaltrafik (buss och tunnelbana) till och från centrala Budapest.

Video IBS – International Business School Budapest

 

Kursorten

studera i ungern

Studera i Ungern, Budapest

Budapest är Ungerns huvudstad och landets största stad med över 1,7 miljoner invånare. Budapest ligger mitt i hjärtat av Europa längs Donauflodens två banker. Det är en livlig och vänlig stad med ett kontinentalt klimat med milda vintrar och varma somrar.

Budapest är en modern europeisk storstad men har samtidigt behållit mycket av sitt rika historiska förflutna. Budapest är en verklig storstad med ett brett och mångfacetterat utbud av kultur, nöjen, underhållning och upplevelser.

studera i ungern

Studera i en av Europas vackraste städer

Budapest är en av Europas vackraste städer med ett flertal historiska världsarv som bl.a Donau-bankerna, Budas slottskvarter, Andrássy avenyn, Hjältarnas torg, samt den näst äldsta tunnelbanan i världen. Budapest erbjuder en mängd underhållnings- och kulturaktiviteter, musik, konserter, teatrar, opera samt diskotek, jazzklubbar, eleganta butiker och god mat.

studera i budapest

Budapest – sevärdheter, kultur och nöjesliv

Staden är en viktigt knutpunkt i Centraleuropa och rankas som en av Europas mest idylliska och säkra städer att leva i. Budapests sevärdheter lockar cirka 2,3 miljoner turister om året och staden är även berömd för sitt livliga nattliv. Här finns hundratals musikklubbar, barer och caféer som har öppet dygnet runt.

studera ungern budapest

Budapest som studentstad

Budapest är en betydande studentstad, här finns mer än 40 (!) universitet och högskolor (publika och privata) med sammantaget över hundratusen studenter. I Budapest finns även en stor andel internationella studenter. Ungern har en lång tradition av högre utbildning och främst program inom medicin (läkare, veterinär, tandläkare) samt ingenjörsvetenskaper är internationellt erkända och attraherar studenter från hela världen.

Ett flertal ungerska universitet erbjuder program med engelska eller tyska som undervisningsspråk, även andelen Erasmus studenter är stor.

studera i budapest

Attraktivt för studenter

Budapest är attraktiv som studentstad, en vänlig och lättillgänglig stad som samtidigt erbjuder allt en kosmopolitisk storstad har att erbjuda. De för Europa mycket låga priserna är perfekt för studenter. Man bör räkna med omkring 500 EURO / månaden för uppehälle: boende, mat och utgifter för lokaltrafik, nöje mm.

Internationella företag med högkvarter i Budapest behöver välutbildad engelskspråkig arbetskraft och de flesta studenter som läser på IBS masterprogram kombinerar studierna med heltidsjobb på något internationellt företag.

Kurser

Utbildningar IBS – International Business School

Study abroad / valfria kurser, 1 – 2 terminer

Du kan välja att läsa kurser från skolans kandidatprogram under 1-2 terminer. Om du studerar på högskola / universitet idag och skall tillgodoräkna dig kurserna så tala med studievägledaren vid din skola. Om du har gymnasieexamen kan du läsa första årets kurser.

Kandidat/Bachelor, 3 år

Första året är gemensamt oavsett inriktning, vilket gör att du kan fatta beslut om ditt slutliga programval så sent som i slutet av det första året. Under den sjätte terminen kan du välja mellan att göra en termin på någon av IBS internationella samarbetsuniversitet eller praktik. Du kan även kombinera de två genom att genomföra sitt internship i ett annat land. En avancerad personlighets- och kompetensutvecklingsplan är en integrerad del av varje examen.

 • BSc in Corporate Finance
 • BSc in Business and Diplomatic Studies
 • BSc in Business Management
 • BSc in Business Management with Arts
 • BSc in Business Management with Tourism
 • BSc in Business Management with HRM & Business Psychology
 • BSc in Business Management with Marketing

Läs mer om kandidatprogrammen på IBS website här

Master, 12 mån

Uppgradera ditt CV och bredda dina framtidsutsikter med en masterexamen! Alla program är på engelska och alla leder till Master of Science utfärdad av University of Buckingham. Masterprogrammen är på heltid och kan genomföras på 12 månader. Det flexibla schemat med kurser som levereras i undervisningsblock på kvällstid gör att du har möjlighet att jobba vid sidan om studierna. Flera masterprogram är möjliga att söka även för dig som har en kandidat inom ett helt annat område men vill uppgradera dig inom internationell business och management. Vuxna studenter med relevant arbetslivserfarenhet kan ansöka till masterprogram utan kandidatexamen.

 • MSc in Strategic Human Resource Management
 • MSc in Strategic International Management
 • MSc in Strategic Finance
 • MSc in Strategic Marketing
 • MSc in IT for Business Data Analytics
 • Msc in International Management

Läs mer om alla masterprogram på IBS website här

Boende

Boende i Budapest, Ungern

Studentresidenset på campus erbjuder bekvämt boende i välutrustade rum med eget badrum. Möjlighet finns att bo i eget rum eller delat rum med annan student. Alla rum har eget badrum och det finns gemensamma kök och andra faciliteter.
Möjlighet finns att boka boendet på studentresidensen för antingen 5 eller 10 månader. Studentboendet används främst av förstaårsstudenter och kan vara ett bra sätt att lära känna andra studenter och staden. Skolans boende ligger på 300 – 445 EURO / månad.

Bo på egen hand i Budapest

Att hitta boende på egen hand i Budapest är förhållandevis enkelt och vanligtvis betydligt mer prisvärt än campusboendet. Vanligt är att hyra ett rum i lägenhet / hus som delas med andra studenter. IBS hjälper med länkar till bostads- och rumsförmedlingar.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Bachelor/kandidat: 3 700 EURO / termin
Master: 5 900 EURO / termin

IBS application fee: 100 EURO

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Bachelor/kandidatprogram startar i september och januari

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasieexamen. Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg gymnasiet

Engelska

Skolan har ett eget test i engelska
Om du har VG / C i engelska eller IELTS (6.0) eller TOEFL (550 / 213 computer, 80 iBT) behöver du endast göra den muntliga delen av testet.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för IBS i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av IBS – International Business School ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig