Utbildningar utomlands

Kurser och utbildningar utomlands

På de skolor, universitet och college, STUDIN samarbetar med ges tusentals olika utbildningar, program och kurser inom i stort sett alla ämnesområden.
Du kan studera en termin eller studera en hel utbildning till examen.

Här nedan kan du söka bland ett begränsat urval av alla utbildningar utomlands som STUDIN kan hjälpa dig till.

Du kan hitta fristående kurser på 1 termin, hela examensutbildningar i en rad populära ämnesområden samt YH utbildningar på yrkeshögskolor utomlands.

När du hittat en utbildning, en kurs eller ett program som intresserar dig – gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information om skolan och utbildningen.

Du kan också välja att påbörja en ansökan direkt – du får då en kontaktperson på STUDIN som hjälper dig vidare med studievägledning och ansökan.

STUDINS tjänst är helt kostnadsfri.kurser och utbildningar utomlands

Kurser utomlands

Kurser utomlands kallas ofta fristående kurser eller study abroad.
Beroende på skola och utbildningsland kan du vanligtvis välja 3-4 kurser per termin ur universitetets kursutbud.
Du kan välja kurser inom ett specifikt ämnesområde (t.ex ekonomi) eller välja kurser ur helt skilda ämnesområden (t.ex sociologi och dans).

När du läser kurser utomlands på ett universitet studerar du jämsides med de studenter som läser till examen på skolan. Vanligtvis har du möjlighet att göra detta under maximalt två terminer.

Varför studera kurser utomlands?

Utbildningar till universitetsexamen utomlands

YH utbildningar utomlands

Yh utbildningar finns på college och yrkeshögskolor men även på högskolor och universitet. En yrkeshögskoleutbildning har mer praktisk fokus på jobb direkt efter utbildningen. Ofta kan du välja att bygga vidare kvalifikationen till en kandidatexamen.