Film & skådespelarutbildningar

Filmutbildningar & skådespelarutbildningar på filmskola, scenskola, teaterhögskola, universitet & college utomlands. Yrkesutbildningar i film & skådespel

Filmutbildningar & Skådespelarutbildningar

Utbildningar i film och skådespel är praktiska yrkesutbildningar där du lär dig tekniken och hantverket inom filmskapande eller skådespeleri. När du studerar film eller skådespel på en filmskola, scenskola eller teaterskola förbereds du för en professionell yrkeskarriär inom film eller skådespel.

Du kan studera film och filmproduktion, filmmaking eller skådespeleri, acting på en teaterskola eller filmskola utomlands. På filmskolorna är utbildningarna praktiskt upplagda och mycket intensiva. Du kommer att ägna dig åt film och skådespel en stor del av din vakna tid genom att praktiskt göra filmer och delta i de filmer som görs av andra elever på skolan.

Praktiska yrkesutbildningar i film och skådespel

Flera filmskolor utomlands ger 1-åriga yrkesutbildningar som gör dig redo för en yrkeskarriär. Du får praktisk kunskap och lär dig teknik samtidigt som du utvecklar din kreativitet och skapar din egen konstnärliga stil.

Du förvärvar även branschkunskaper och verkliga yrkeserfarenheter, något som är nödvändigt för att du skall kunna skapa dig din egen väg in i branschen. Filmskolorna har ett nära samarbete med filmindustrin och med TV, video och mediabranscherna vilket innebär att du skapar viktiga branschkontakter redan under utbildningen.

Du kan även studera film och skådespeleri på ett universitet, en högskola eller ett college utomlands. Ett flertal specialistuniversitet har skådespelarutbildningar och filmutbildningar som leder till kandidat, bachelor.

Studera film och skådespel utomlands

Du kan studera filmproduktion, regi och skådespel på filmskolor i USA, New York, Los Angeles, Kanada, Australien, London, England eller Prag. Att studera på en professionell filmskola utomlands är utmanande och intensivt men extremt utvecklande.
Utbildningarna i film, i filmmaking och regi samt till skådespelare är mycket praktiska och du lär dig yrket hands on genom att göra film.Studera film utomlands

Under utbildningstiden kommer du att utveckla både din konstnärlighet och dina tekniska färdigheter.
Filmskolorna är mycket internationella och attraherar motiverade talanger från hela världen.

Filmutbildningar på erkända filmskolor

Med STUDIN kan du studera på några av världens främsta professionella filmskolor när det gäller praktisk hands-on filmmaking.
Du får en filmutbildning med handledning på högsta nivå av lärare som är yrkesverksamma proffs.
Till flera av filmskolorna kommer världsnamn för att ge master classes. Utrustningen och alla faciliteter är i absoluta toppklass.

Skaffa dig ett nätverk i filmbranschen

Utöver din tekniska, kreativa och konstnärliga utveckling kommer du att få ovärderlig kunskap om hur filmbranschen fungerar. Du får ett internationellt nätverk inom filmbranschen och många kontakter inför din fortsatta karriär.

Film- och skådespelarutbildningar utomlands

På skolorna finns 1 – 2 åriga yrkesinriktade grundutbildningar inom bl.a:

 • Filmmaking
 • Skådespeleri, acting
 • Acting for film / skådespelarutbildning för film
 • Screenwriting, scriptwriting
 • Dokumentärfilm
 • Cinematography, kamera och filmfotografi
 • Fotografi
 • Producing
 • Musical Theatre
 • Animation

Varför studera film och skådespel utomlands med STUDIN

 • Internationellt erkända filmskolor med nära kontakter till filmindustrin
 • Professionella yrkesutbildningar – du lär dig yrket genom att göra film
 • Du handleds av lärare som är yrkesverksamma proffs
 • Utrustning och faciliteter i toppklass
 • Du får ett internationellt nätverk inom filmbranschen
 • Att studera utomlands är en perfekt startpunkt för en internationell karriär

Grundutbildningar till universitetsexamen

Du kan studera en hel grundutbildning till universitets- eller högskoleexamen: kandidat eller bachelor. Kandidatutbildningar är på 2-4 år beroende på universitet, utbildningsland och studietakt.

Att studera film & skådespel på college

Filmutbildningar och utbildningar i skådespel ges även på college i USA och är vanligtvis på 1- 2 år och leder till ett Certificate eller Diploma. På flera (främst amerikanska) college kan du studera till en Associate Degree, vanligtvis cirka 2,5 år.  Collegeutbildningarna kan normalt byggas vidare till en universitetsexamen.

Kurser i film & skådespel, 1-2 terminer

Du kan studera kurser i film och skådespel under en termin med utlandsstudier på ett universitet eller college. Vanligast är kombinera kurser i film eller acting med kurser i andra ämnesområden under en utlandstermin, sk study abroad.

FLEXIBLA UTBILDNINGSALTERNATIV

 • Yrkesutbildning på filmskola & scenskola
  Vanligtvis 1 åriga utbildningar i filmmaking eller acting, skådespel.
 • Filmutbildning & skådespel på college
  Studera 1-2 år mot certificate eller associate degree
  Ofta kan utbildningen byggas vidare till en universitetsexamen
 • Universitets- & högskoleexamen: kandidat / bachelor
  3-4 år beroende på utbildningsland
 • Kurser i film & skådespel
  fristående kurser i film och skådespel under en termin med utlandsstudier
 • Sommarkurser i film & skådespel
  På flera filmskolor och specialhögskolor finns 3-10 veckors kurser i film, drama och skådespel.

VAD KRÄVS FÖR ATT KOMMA IN PÅ EN FILM- OCH SKÅDESPELARUTBILDNING UTOMLANDS

Filmutbildningarna och skådespelarutbildningarna är öppna för alla att söka in till.
Det viktiga är att du är motiverad, självständig och beredd att satsa tid och arbete. Vanligtvis behöver du visa prov på din förmåga och ambition genom en intervju, portfolio, arbetsprov, audition eller motivationsbrev.

STUDIN vägleder dig och hjälper med alla förberedelser när du vill ansöka.

Tillsammans med STUDIN anordnar skolorna även auditions och intervjuer i Sverige varje år. Kontakta oss gärna för att höra om nästa tillfälle!

HITTA RÄTT UTBILDNING I FILM & SKÅDESPEL

Med STUDIN kan du välja att studera film och skådespel på internationellt välkända filmskolor och på universitet, högskolor och college i hela världen. När du kontaktar oss så hjälper vi dig till en utbildning som passar just dig!

STUDIN:s tjänst är helt kostnadsfri


Filmutbildningar & skådespelarutbildningar med STUDIN på: