Performers College

Performers College

Studera skådespeleri, dans och musikteater i England! Skådespelarutbildning och musikalutbildning på scenskola i England. Campus nära London! Stipendier!

Skolan

performers college logo

Performers College

Performers College är en scen-, dans- och musikteaterskola i England med campus i Essex samt Birmingham. Performers College har över 30 års erfarenhet av att utbilda nya talanger i skådespeleri, dans, musikal- och musikteater.

Scenskolan har en lång historia av att förse teatrarna i Londons West End, danskompanier och andra delar av underhållningsbranschen med nya talangfulla artister.

Performers College erbjuder yrkesutbildning i skådespel, dans och musikal genom 3-åriga kandidatprogram i musikteater och dans samt en 3-årig skådespelarutbildning.performers college teaterskola england

Utbildning i musikal, musikteater, dans & skådespel i England

På Performers College förvärvar du färdigheterna, kunskaperna och kontakterna för en professionell yrkeskarriär inom scenkonst.

Utbildningsprogrammen erbjuder individuell utmaning, personlig utveckling och uppmuntrar självdisciplin, i en stödjande läromiljö. Under utbildningen utforskar du alla aspekter av scenkonst. Utbildningarna är up-to-date med de ledande trenderna och redan under utbildningstiden får du möjlighet att arbeta på scen med professionella artister, regissörer och producenter.

musikalutbildning england

Branscherfarenheter inom film, musikteater & scenkonst

Performers College har starka band till teater- och filmbranschen och skolan har goda kontakter med bl.a West End-producenter, världsberömda koreografer, casting directors, musikaliska regissörer och globala agenturer. 2021 uppträdde skolan vid Brit Awards och vid avslutningsceremonin för UEFA för 90 000 personer! Studenter har uppträtt i hela Storbritannien och även i Dubai, Kanada och USA för att bara nämna några ställen.

dansutbildning dansskola england

Professionella lärare

Performers College lärare, föreläsare och instruktörer är professionella dansare, sångare, regissörer, musikaliska regissörer, skådespelare, koreografer och producenter, alla har aktiva yrkeskarriärer i olika branschroller.

Scenskolan har egen artistagentur inhouse som vägleder och guidar studenter från första dagen fram tills examen. Du får individuell rådgivning av experter för din personliga karriärutveckling.

musikalutbildning england

Framstående alumni

Performers College studenters mångsidighet gör att de sticker ut i mängden. Scenskolans alumner kan ses i föreställningar på West End och Broadway, på turnéer i Storbritannien och internationellt, i TV shower, på kryssningsfartyg, turnéer och uppsättningar över hela världen.

Mångsidigheten hos scenskolans utexaminerade är ett bevis på utbildningarnas gedigna kvalitet och bredd. Skolans elever går vidare till olika roller inom drama, dans och musikalteater men utbildningen öppnar även för möjligheten att bli en framtida handledare eller lärare inom scenkonst.

perormers college teaterskola england

Performers College Essex Campus

Campus ligger i Corringham i grevskapet Essex cirka en timma nordost om London och består av ett imponerande specialdesignat center för scenkonst. Faciliteterna är i världsklass, här finns bl.a 28 studios för dans-, skådespel- och sång, bibliotek, ett fullt utrustat gym och en avdelning för fysioterapi.

Grevskapet Essex nordost om London har omkring 1,5 miljoner invånare. Som student har du möjlighet att utforska några av de bästa scenerna i Storbritannien. På 39 teatrar i Londons West End visas det allra bästa inom musikteater, pjäser i världsklass, dans och opera. En rad viktiga evenemang arrangeras varje år som attraherar internationella skådespelare, musiker och artister.

BIMM University

Performers College är en del av BIMM University som består av 5 olika högskolor: musikhögskolan BIMM Institute samt film- och teaterskolorna Screen and Film School, Performers College, Institute for Contemporary Theatre och Northern Ballet School.

Som student drar du nytta av en rad unika samarbetsmöjligheter inom musik, film och scenkonst.

Mer på Performers College webbsida här

Kurser

Utbildningar

Boende

Studentboende i Essex

Performers College har inga egna studentbostäder men du får hjälp av skolan med kontakter till olika boendealternativ när du blivit antagen. De kan hjälpa dig med att hitta boende i privata studentbostäder, egen lägenhet, rum i delad lägenhet, värdfamilj. Kostnaderna för boende är generellt lägre än i London.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt kostnadsfritt!

Bachelor / kandidat: 15 950 GBP / läsår
Master: 16 450 GBP

Stipendier

Skolan har stipendium på 4 000 GBP / läsår för studenter från EU.
Kontakta STUDIN för information om stipendierna.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Kursstarter

Alla program startar i september varje år.
Läsåret indelas i 2 terminer:
sep – jan
jan- juni

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasiexamen, högskolebehörighet eller motsvarande.

Engelska

Om du har gymnasiebetyg i engelska 5 och 6 med minst B eller i engelska 7 med minst C så krävs inget språktest.
Annars krävs IELTS 6.0 eller online ESOL test som kan göras genom skolan.
Kontakta STUDIN för mer information om krav på engelskakunskaper.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Performers College och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Performers College ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig