New York Film Academy – NYFA

NEW YORK FILM ACADEMY – NYFA – STUDERA FILM OCH SKÅDESPEL I USA

Studera film och skådespel på New York Film Academy i USA. Filmutbildning & skådespelarutbildning i New York & Los Angeles. Filmproduktion & regi på filmskola

New York Film Academy – NYFA grundades för att möta en ny generation av passionerade filmskapare och har snabbt blivit en världsberömd filmskola. Filmutbildningarna och utbildningarna till skådespelare är praktiska, intensiva och helt fokuserade på en yrkeskarriär inom film.

Skolan

new york film academy nyfa 

New York Film Academy

New York Film Academy skapades för att möta en ny generation av filmskapare som praktiskt vill lära sig filmskapandets gedigna hantverk. Här lär du dig film och skådespel och utvecklar din personliga stil genom att antingen göra egna filmer, lära dig agera framför kameran, producera film, skriva för film eller skapa animation.

new york film academy nyfaStudera film och skådespel på New York Film Academy i New York eller Los Angeles

New York Film Academys filosofi är learning by doing. Här lär du dig göra film efter filmindustrins praxis i istället för att ägna åratal åt teoretiska studier. Redan under den första veckan som student börjar du filma, agera, skriva och producera. Tempot är högt och utbildningarna är mycket intensiva.

Utveckla din personliga stil med professionell vägledning

Du arbetar mycket i team och undervisas i små grupper (7-10 elever). Skolans branschkunniga och yrkesverksamma lärare ger dig personlig handledning. Mycket tid och energi ägnas åt varje enskild student.

Målet är att du skall utveckla din personliga stil efter dina egna förutsättningar när du gör film eller agerar framför kameran. Utbildningarna är avsedda för seriösa och engagerade elever som vill leva, andas och studera film. De flesta program kräver inga förkunskaper men det krävs av dig att du tar utbildningen seriöst och är beredd att arbeta hårt.

new york film academy nyfaLär dig film av filmbranschens experter

NYFA har ett nära samarbete med filmbranschen och stora namn inom filmen ger ofta gästföreläsningar och deltar i workshops. Steven Spielberg, Martin Scorsese och Al Pacino har skickat sina familjemedlemmar för studier på NYFA och filmskolan är Film & Acting School of Choice för bl.a Kevin Kline, Susan Sarandon, Tim Robbins och regissörerna Stephen Frears och Peter Bogdonavich.

new york film academy nyfaNYFA är en global filmskola med huvudcampus i New York och Los Angeles

New York Film Academy är en global filmskola och kurser och utbildningar ges på ett stort antal platser i världen. Huvudcampus är i hjärtat av filmindustrin nära Universal Studios i Hollywood och i New York där du studerar mitt i vimlet på Manhattan.

new york film academy nyfaPraktiska och professionella branschutbildningar i film och skådespel

Du kan välja mellan ett flertal inriktningar och program inom bland annat:

 • Filmmaking, regi och kamera
 • Acting, skådespel med inriktning mot film
 • Producing, produktion
 • Screenwriting, manus
 • Dokumentärfilm
 • Digital journalism

NYFA:s mest populära program är de ettåriga utbildningarna i Filmmaking och i Acting, skådespel. Den gedigna utbildningen i Filmmaking kan tillgodoräknas som del av en Bachelor vid flera amerikanska universitet.

new york film academy nyfaStipendier på New York Film Academy

Det går att låna av CSN för både undervisningsavgifter och för uppehälle under studietiden. NYFA har även stipendier: både ett need based och talent based stipendium kan reducera studieavgifterna avsevärt.

New York Film Academys ”need-based tuition assistance” kan reducera studieavgiften på upp till 15000 USD per år.

Vi hjälper dig med mer information och med stipendieansökan när du ansöker till New York Film Academy.

Träffa New York Film Academy i Sverige – auditions och intervjuer

NYFA besöker Sverige 1-2 gånger om året och du kan då boka tid för en personlig infoträff, intervju eller audition. Du har möjlighet att presentera din portfolio eller göra en audition. Vid en lyckad intervju eller audition brukar NYFA på plats kunna ge ett förhandsbesked om du kan komma in samt även ge talangbaserade stipendier.

NYFA Gold Coast Australien

New York Film Academy har även ett campus i Gold Coast, centrum för Australiens filmindustri. På NYFA Gold Coast ges ettåriga och tvååriga yrkesutbildningar i film, skådespel, animation och screenwriting.

Läs mer om NYFA Gold Coast här

Kurser

Utbildningar New York Film Academy

Filmmaking, 1 – 2 år

Du arbetar hands-on med hela filmprocessen. Du skriver, filmar, regisserar och klipper 8 st spelfilmer. Du arbetar också med i filmteamet på 28 av dina kurskamraters filmer. Ett mycket intensivt och lärorikt år. Efter år 1 kan du fortsätta med Filmmaking 2 år som avslutas med möjlighet att spela in en långfilm.
Ges i både New York och Los Angeles.

Utbildningen är värd 40 college credits.
Längd: 48 kursveckor/år.
Kurserna innehåller ofta en veckas midtermlov samt två veckors jullov. Studerar du i LA har du tre terminer per år, studerar du i New York är det två terminer på ett läsår.

Acting for Film, 1-2 år

En unik skådespelarutbildning med fokus på att agera framför kameran. På dagtid studerar och praktiserar du drama med lärare från Hollywood och Broadway. Under kvällarna och helger får du praktik genom att agera framför kameran i NYFA:s filmstudenters filmer. Du får mycket praktisk träning och en portfolio med filmer där du själv agerar. Möjlighet finns att studera vidare.

Ges i både New York och Los Angeles.
Utbildningen är värd 36 college credits
Längd: 32 veckor
Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Musical Theatre, 1 – 2 år

En unik musikalutbildning i New York där du lär dig sång, dans och drama, de tre huvudsakliga beståndsdelarna i en musikal. Du bör ha vissa förkunskaper inom sång och dans.

Ges i New York
Längd: 32 kursveckor/år.
Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Producing, 1 år

Du lär dig producera för film och tv. Du är projektledare för en film från idé till distribution med alla steg däremellan.
Ges i New York och Los Angeles.
Utbildningen är värd 39 college credits.
Längd: 32 kursveckor. Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Screenwriting, 1 år

Du lär dig skriva för film och tv. Under utbildningen skriver du bland annat manus för två långfilmer och många kortare manus. Du får en helhetsinsyn i vad det innebär att skapa en film och du kommer att få skriva varje dag.

Ges i New York och Los Angeles.
Utbildningen är värd 38 college credits.
Längd: 32 kursveckor.
Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

3-D Animation, 1 år

3-D animering för film, dataspel och interaktiva applikationer. Viss datavana och erfarenhet av grafikprogram (t.ex. Adobe Photoshop och Illustrator) rekommenderas. Animeringen kommer till stor del att ske i programvaran Maya.

Ges i New York.
Utbildningen är värd 39 college credits.
Längd: 36 kursveckor. Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Documentary, 1 år

Dokumentärfilmen blir allt mer konstnärligt utvecklad och populärt uppskattad. Du lär dig att skapa dokumentärfilm genom att göra 6 st egna dokumentärfilmer med olika infallsvinklar. Man arbetar främst med digitalfilm.

Ges i New York och Los Angeles.
Utbildningen är värd 36 college credits.
Längd: 49 kursveckor. Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Cinematography, 1 år

Utbildningen ger dig färdigheter för att arbeta som Director of Photography i filmindustrin. Du kommer under kursen använda flera olika typer av kameror; digital, 16mm, 35mm, HD och RED.

Ges i New York och Los Angeles.
Utbildningen är värd 41 college credits.
Längd: 39 kursveckor. Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Photography, 1 år

Utbildningen ger dig färdigheter för att arbeta som professionell fotograf. Du får praktisk erfarenhet inom teknik, estetik, historia och teori för både stillbilder och rörliga bilder.

Ges i New York och Los Angeles
Utbildningen är värd 30 college credits.
Längd: 35 kursveckor. Kurserna innehåller en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Game Design, 1 år

Utbildning för dig som vill arbeta inom game design / spelutveckling. Du lär dig att Game Design / spelutveckling från grunden.

Ges i New York och Los Angeles
Längd: 33 kursveckor. Kurserna innehåller ofta en veckas midtermlov samt två veckors jullov.

Bachelor och masterutbildningar

På New York Film Academy i Los Angeles finns möjligheter att gå vidare och studera till en Bachelor of Fine Arts i bland annat Filmmaking, Acting For Film och Screenwriting och andra områden inom Filmmaking.

Om du har relevant bakgrund med en bachelor/kandidat sedan tidigare finns det god möjlighet att läsa till en Master Degree (Fine Arts) inom Filmmaking, Acting for Film, Producing, Screenwriting, Game Design, Documentary, Cinematography och Photography.

Kontakta oss så berättar vi mer!

new york film academy nyfa

Korta kurser på New York Film Academy

NYFA:s korta intensiva kurser ger dig en unik spets inom sina ämnesområden. För dig som redan är yrkesverksam eller som vill lägga till en unik kompetens i ditt CV.
Kurser ges inom bl.a:

 • (Digital) Filmmaking 1-8 veckor
 • Acting for Film 1-8 veckor
 • Broadcast Journalism 4 – 8 veckor ges i samarbete med NBC
 • Screenwriting 8 veckor
 • 3-D Animation 3 eller 4 veckor
 • Musical Theatre 4 veckor

 Kurserna berättigar inte till studiemedel från CSN.

Mer information om New York Film Academy och alla utbildningar på NYFA website

New York Film Academy Video

Boende

Studentboende i New York och Los Angeles

New York Film Academy har inget eget studentboende men NYFA Housingsupport hjälper antagna studenter att hitta en lämplig bostad.

Boende NYFA New York

I New York är det vanligt att studenter bor på residens eller delar lägenhet med varandra. Du får mer information om boende i New York när du är antagen. Boendekostnaden ligger på cirka 400-1500 USD per månad.

Boende NYFA Los Angeles

När du blivit antagen till NYFA i L.A kommer du att få mer information om olika boendealternativ samt kontakt med NYFA:s boende support. Boendekostnaden ligger på cirka 500-1500 USD per månad.

I Los Angeles väljer många studenter att bo i delad lägenhet med andra studenter, i residens eller på Oakwood Apartments som ligger alldeles intill NYFA och bokas månadsvis. Oakwood är mycket populärt bland skådespelare som besöker Hollywood för auditions och jobb och måste därför bokas en god tid i förväg, helst 3-4 månader före kursstart. NYFA studenter har specialpris på boendet.

Läs mer om boendet på Oakwood här

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är representant för New York Film Academy i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Alla terminsavgifter betalas direkt till NYFA.

1 åriga program

Filmmaking: 14 969 USD / termin (totalt 3 terminer) + 1 523 USD/ termin i Equipment fee
Acting for Film: 18 613 USD / termin (totalt 2 terminer)
Musical Theatre: 18 910 USD / termin (totalt 2 terminer)
Producing:  14 969 USD / termin (totalt 3 terminer) + 786 USD Equipment fee
Screenwriting:  16 546 USD / termin (totalt 2 terminer)
3D Animation: 14 182 USD / termin (totalt 3 terminer) + 1 180 USD Lab Fee
Cinematography: 22 455 USD / termin (totalt 2 terminer) + 2 363 USD Equipment Fee
Photography: 22 455 USD / termin (totalt 2 terminer) + 1 180 USD Equipment Fee
Game Design 1 år: 17 727 USD  / termin (totalt 2 terminer) + 1 180 USD Lab Fee

Kontakta STUDIN för undervisningsavgifterna för övriga program, examensprogram och kortare kurser

För exakta undervisningsavgifter och kostnader läs mer på NYFA websida här

CSN & Finansiering

Studier vid New York Film Academy – NYFA berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för undervisningsavgift och uppehälle/boende under studietiden.

Stipendier

NYFA erbjuder ett flertal stipendier, bl.a ett Need Based Tuition Discount som kan reducera årsavgiften med upp till 15 000 USD samt Talent Based Scholarships som baseras på auditions och portfolio reviews i samband med ansökan.

Kursstarter

Programmen startar 3 gånger per år:
september
januari
maj

Kontakta STUDIN för mer information!

NYFA tillämpar löpande antagning. Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

New York Film Academy tar hänsyn till varje individs olika förkunskaper och förutsättningar vid bedömning av ansökan.
Du skall ha fullständigt avgångsbetyg från gymnasiet samt goda kunskaper i engelska.
Du måste också kunna visa att du kan finansiera dina studier.

Utbildningarna på NYFA är krävande men det ställs inga krav på tidigare erfarenhet inom film/skådespel. Det är din motivation som räknas.
För musikalutbildningen krävs färdigheter och erfarenhet inom dans, sång och drama.

I samband med att NYFA besöker Sverige finns möjlighet att göra audition.
Kontakta oss för att höra om nästa möjliga tillfälle!

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

STUDIN är officiell representant för New York Film Academy NYFA och hjälper dig helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Antonio på New York Film Academy i Los Angeles:studera film utomlands new york film academy usa

”… vardera sekund i filmskapandet är lika magiska som publiken som ser det på bio…Jag är mer än tacksam för mina åstadkommande och lärdomar jag fått genom min tid här och ber för fortsatt utveckling och många mer spännande äventyr av det jag älskar mest.’..

Antonio läser till en kandidat Bachelor in Filmmaking på New York Film Academy på NYFA.

 

 

Studin Stories

Intresserad av New York Film Academy – NYFA ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig