Media och Kommunikationsutbildningar

Media & Kommunikationsutbildningar. Studera media & kommunikation på universitet utomlands. Kandidatutbildning, master & kurser inom kommunikation & media

Utbildning i media och kommunikation

Dagens värld och samhälle domineras av media och en utbildning i kommunikation och media har blivit något av det mest relevanta, spännande och stimulerande du kan välja att studera.

Media och kommunikation är ett mångsidigt, dynamiskt och växande område och utbildningar inom media och kommunikation blir alltmer populära med en mångfald av spännande program och möjligheter till specialiseringar.

Med en utbildning i media och kommunikation förbereds du för en yrkeskarriär i mediebranschen eller inom kommunikation.

Vad innebär en utbildning i media & kommunikation?

En utbildning inom media och kommunikation ger dig fördjupade teoretiska kunskaper inom ämnesområden som bl.a sociologi, politik, samhälle, psykologi och historia samtidigt som du får mer praktiska kunskaper och yrkesfärdigheter i media och kommunikationsämnen.

I en utbildning ingår ofta praktiska färdigheter i t.ex presentation, research och kommunikation, såväl som kunskaper inom den senaste teknologin och viktiga branschkunskaper inom ämnesområdet.

Efter en utbildning skall du vara redo att jobba inom media och kommunikation, inom t.ex press, radio, TV eller med reklam, digital media eller PR.

Vanliga media- och kommunikationsutbildningar

Media och kommunikation är ett mycket brett ämnesområde med möjligheter att inrikta sig mot specifika branschområden eller yrkesroller som t.ex journalistik, TV, radio, film, digital och social media, reklam och marknadsföring eller PR / public relations.

Vanliga kommunikations- och mediautbildningar är bl.a

 • Kommunikatörsutbildning
 • Journalistutbildning
 • Informatörutbildning
 • Copywriter utbildning
 • Reklamutbildning
 • Digital marknadsföringsutbildning
 • Digital media utbildning
 • PR utbildning
 • TV produktion

media och kommunikationsutbildning

Att studera media och kommunikation utomlands

Utbildningar i media och kommunikation finns på universitet och högskolor samt även på college och yrkeshögskolor i hela världen. STUDIN samarbetar dessutom med flera högskolor som är specialiserade på kommunikation och media där det erbjuds en rad unika specialistutbildningar.

Studera en hel utbildning till examen

En hel grundutbildning på universitet eller högskola är vanligtvis 3 år och leder till kandidatexamen (bachelor).

Med en kandidatutbildning inom media och kommunikation förbereds du både teoretiskt och praktiskt för att kunna arbeta i media och kommunikationsbranschen. På många högskolor och universitet utomlands ges möjlighet till praktik eller internship i samband med utbildningen.

Studera kurser i media och kommunikation en termin

Om du läser till en kandidat i media eller kommunikation kan du välja att studera kurser i media och kommunikationsämnen under din termin med utlandsstudier. Kurserna kan sedan tillgodoräknas i din pågående utbildning.

Även du som vill prova på universitetsstudier efter gymnasiet kan studera kurser i ämnesområdena under 1-2 terminer. Kurserna kan vanligtvis tillgodoräknas i en framtida kandidatutbildning.

Master i media och kommunikation

Du som har en kandidatexamen i ett relevant ämnesområde kan studera på avancerad nivå och läsa till en masterexamen. Masterprogrammen är vanligtvis 1-2 år, beroende på utbildningsland.

YH utbildningar utomlands och utbildning på college

Du kan även studera media och kommunikation på ett college eller på en yrkeshögskola utomlands. De 1 eller 2 åriga utbildningarna kan ofta byggas vidare till en kandidatexamen.

Att jobba i media och kommunikation

Att jobba inom media och kommunikation är spännande och varierande: i takt med kommunikations- och mediebranschens dynamiska utveckling och tillväxt skapas nya yrkesroller och jobbmöjligheter hela tiden.

Efter studier i media och kommunikation kan du jobba i de flesta branscher med kommunikation, PR, information eller reklam.

Några vanliga yrkesroller är t.ex PR ansvarig, informatör, kommunikatör, reklamare, journalist, webbredaktör, webbansvarig, copywriter, marknadsansvarig eller marknadsassistent.

Internationell utbildning i media och kommunikation

STUDIN samarbetar med universitet, högskolor, colleges och yh skolor i hela världen med utbildningar inom media och kommunikation.

Du kan studera alltifrån en termin till en examen.

På universitet och college utomlands finns en rad spännande och innovativa utbildningar inom bl.a Digital media, PR, reklam, journalistik och TV/Film.

FLEXIBLA UTBILDNINGSALTERNATIV

 • Universitets & högskoleexamen: kandidat / bachelor
  3-4 år beroende på utbildningsland på högskola eller universitet
 • Master
  1 – 2 års avancerade studier för dig som har en kandidatexamen
 • Kurser
  fristående kurser under en termin med utlandsstudier (study abroad) som en del av en pågående utbildning eller för att prova på högskolestudier efter gymnasiet
 • Foundation year
  Ett basår förbereder dig för universitetsprogram

VAD KRÄVS FÖR ATT KOMMA IN PÅ EN UTBILDNING UTOMLANDS

För att bli antagen krävs vanligtvis högskoleförberedande gymnasieexamen. En yrkesexamen eller ett studiebevis kan fungera på vissa skolor. Urval är inte enbart baserat på betyg. Ett personligt brev, en akademisk referens t.ex en lärare, eller en intervju med skolan kan vara en del i urvalsprocessen.

STUDIN vägleder dig i samband med ansökan.

HITTA RÄTT UTBILDNING I MEDIA & KOMMUNIKATION

Med STUDIN kan du studera på internationellt välkända skolor och universitet med erkända utbildningar i hela världen. När du kontaktar oss så hjälper vi dig till en utbildning som passar just dig!

STUDIN:s tjänst är helt kostnadsfri


Studera Media- & Kommunikation med STUDIN på: