Hotell och Turismutbildningar

Studera hotell, turism, event eller kockutbildning utomlands. Kandidat & YH utbildningar i hospitality, culinary & turism på universitet, yrkeshögskola & college

Utbildningar i hotell, turism, events & culinary arts

Vill du satsa på en internationell yrkeskarriär inom hotell och turism så är en hotellutbildning eller turismutbildning utomlands ett perfekt val. Med en internationell examen inom hotel management, hospitality, event management eller turism kan du ha hela världen som arbetsplats.

I USA, Australien, Europa och Asien finns hotellskolor och universitet med internationellt erkända utbildningar inom hospitality, turism- och besöksnäringarna. En utbildning inom hotell, turism och besöksnäringen är praktisk och yrkesförberedande.
Internationell arbetslivserfarenhet i form av en integrerad praktikperiod eller internship är vanligtvis en del av utbildningen.

Gör karriär i en av världens snabbast växande branscher

Hotell- och turismbranschen är en av världens största och snabbast växande branscher och behovet av kvalificerad personal är stort. Med en internationell utbildning i hotell, hospitality, turism eller event har du möjlighet att arbeta i hela världen.

Hotell, turism, event- och besöksnäringen är fartfyllda och spännande branscher och perfekta för dig som gillar service och tycker om att träffa nya människor. Internrekrytering är vanligt i branschen och med en bra utbildning kan du snabbt avancera internationellt.

Utbildningarna är vanligtvis yrkesutbildningar där du förbereds för yrkeslivet med praktiska yrkes- och branschkunskaper utöver akademiska meriter. Om du väljer att studera en kandidatutbildning får du både en yrkesutbildning och en gedigen akademisk kvalifikation.

Kockutbildning & konditorutbildning utomlands

På flera universitet och högskolor ges även kockutbildningar och utbildningar till konditor. Möjlighet finns att studera en 1-2 årig yh-utbildning eller studera till en akademisk examen, en kandidatutbildning i Culinary arts eller Culinary management.

Kockutbildningarna är i huvudsak praktiska yrkesutbildningar: utöver den praktiska undervisningen på skolan gör du (betald) praktik på välrenommerade hotell- och restaurangkök. En kandidatutbildning i Culinary arts ger dig även kunskaper i management, ledning, personalhantering ekonomi samt fördjupade kunskaper i näringslära och måltidskunskap för en karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen.

turism hotell utbildning utomlands

Utbildningar inom hotell och turism

På yrkeshögskolor, universitet, högskolor och college finns en bredd av utbildningar och inriktningar. Du kan studera bland annat:

 • Hotel Management eller Hospitality Management
 • Tourism Management
 • Event Management
 • Culinary arts & Culinary Management, utbildningar till kock och konditor
 • Ekoturism
 • Adventure tourism / äventyrsturism
 • Resort Management
 • Casino Management

Varför studera en hotell utbildning eller turism utomlands med STUDIN

 • Internationella yrkesutbildningar – Språngbräda till en internationell karriär
 • Skolorna har nära kontakter med den internationella turism- och hotellbranschen
 • Betald praktik ingår vanligen som en viktig del i utbildningen
 • Möjlighet till accelererad studietakt – du kan snabbt komma ut på arbetsmarknaden

Studera en termin eller till en examen

Allt fler väljer att studera till en kandidatexamen utomlands (3 år) men du kan även studera en yh utbildning (1-2 år) eller studera kurser en termin utomlands, sk study abroad. Valfriheten och flexibiliteten är stor och det är möjligt att först läsa en kort utbildning och sedan bygga vidare till en examen.

Top up Degree inom hotel management, hospitality och turism

Om du redan har en kandidatexamen kan du bredda eller spetsa din kompetens med en master inom hotel management och turism. Du som har en YH utbildning inom t.ex turism eller hotell kan tillgodoräkna dig dina studier och på ett år studera till en kandidat/bachelor på en hotellskola utomlands.

FLEXIBLA UTBILDNINGSALTERNATIV

 • YH utbildning på yrkeshögskola, hotellskola eller college
  Studera 1-2 år mot certificate, diplom eller associate degree
  Oftast kan utbildningen byggas vidare till en universitetsexamen
 • Universitets & högskoleexamen: kandidat / bachelor
  3 år beroende på utbildningsland på hotellskola, högskola eller universitet
 • Masterutbildning i hotell, turism 
  1 års avancerade studier för dig som har en kandidatexamen
 • Top up Degree
  Examen på 1 år för dig som har yh examen
 • Kurser i hotell & turism
  fristående kurser under en termin med utlandsstudier (study abroad) som en del av en pågående utbildning eller för att prova på högskolestudier efter gymnasiet
 • Foundation year
  Ett basår förbereder dig för universitetsprogram

VAD KRÄVS FÖR ATT KOMMA IN PÅ EN UTBILDNING UTOMLANDS

För att bli antagen krävs vanligtvis högskoleförberedande gymnasieexamen. En yrkesexamen eller ett studiebevis kan fungera på vissa skolor. Urval är inte enbart baserat på betyg. Ett personligt brev, en akademisk referens t.ex en lärare, eller en intervju med skolan kan vara en del i urvalsprocessen.  STUDIN vägleder dig i samband med ansökan.

HITTA RÄTT UTBILDNING I HOTELL & TURISM

Med STUDIN kan du studera på internationellt välkända skolor och  universitet med erkända utbildningar i hela världen. När du kontaktar oss så hjälper vi dig till en utbildning i hotell, turism & culinary arts som passar just dig!

STUDIN:s tjänst är helt kostnadsfri


Studera hotell, turism & culinary arts med STUDIN på: