École Ducasse

Ecole Ducasse

Studera till kock & konditor i Paris. Internationell kockutbildning & konditorutbildning i Frankrike. Kombinera med betald praktik på restauranger i världsklass 

Skolan

ecole ducasse logo

École Ducasse

Den franska kock- och konditorskolan École Ducasse har snabbt fått ett världsledande rykte för kockutbildning och konditorutbildning. Med campus i Paris samt i Yssingeaux i Haute-Loire regionen studerar du i hjärtat av fransk kulinarisk matlagningskonst och fransk pâtisserie.

École Ducasse grundades 1999 av den franske stjärnkocken Alain Ducasse och räknas idag som en av världens främsta skolor för praktisk utbildning till kulinarisk kock samt konditorutbildning med inriktning på french patisserie.

Utbildningarna utvecklar dig inom fransk och internationell matlagning och patisserie. Du lär dig praktisk teknik, samt förvärvarar färdigheter inom ledarskap och entreprenörskap, idealiskt för dig eftersträvar en yrkeskarriär inom lyxsegmentet av hospitality, mat och dryck och konditorivaror.

Programmen varvar praktisk undervisning med betalda internationella praktikterminer – du får möjlighet att arbeta på några av världens främsta restauranger och företag.

konditorutbildning ducasse

Studera till kock eller konditor på École Ducasse

École Ducasse grundades 1999 och är idag internationellt erkänd och väletablerad bland världens främsta kock- och konditorskolor. Skolan grundades av den ikoniska kocken Alain Ducasse vars vision och energi ligger till grund för skolans filosofi och expertis.

De kompletta och gedigna programmen utbildar studenter från hela världen till att bli nästa generations nyckelpersoner inom internationell gastronomi.

École Ducasse är en del av Sommet Education som är en världsledande utbildare inom hotel management och besöksnäring och även inkluderar hotellskolorna Les Roches och Glion.

kockutbildning ecole ducasse paris campus

Förvandla din passion till en karriär

Kockskolans grundare, den prisbelönade och ikoniska franska kocken Alain Ducasse blev 2005 den första kock som belönades med 3 Michelin-stjärnor för tre olika restauranger samtidigt. Alain Ducasse står nu i spetsen för mer än trettio berömda etablissemang över hela världen.

Som kock har Alain Ducasse uppnått ett globalt rykte genom att aldrig nöja sig med det näst bästa. École Ducasse följer samma mål när det gäller undervisningskvaliteten och är idag en etablerad referenspunkt för excellens inom kulinarisk utbildning.

På kock- och konditorkolan undervisar världskända kockar och konditorer och andra experter inom besöksnäring. Lärarna är passionerade och högt kvalificerade proffs som vet att en effektiv utbildning kräver ett personligt tillvägagångssätt.

Undervisning sker i små klasser vilket gör att du har alla möjligheter att dra maximal nytta av intensiv praktisk träning och master classes.
Utbildningarna ger en stark social erfarenhet och stimulerar teamwork och ömsesidigt stöd, viktiga färdigheter inom yrkesområdet.

kockutbildning ecole ducasse

Internationell praktik ingår i utbildningen

Tre stycken 24-veckors professionella praktikperioder är väsentliga komponenter i kandidatprogrammen. Genom att arbeta i en verklig mat- och dryckesmiljö får du möjligheten att uppleva alla slags praktiska och operativa utmaningar, något som du aldrig kan lära dig i ett klassrum.
De professionella praktikplatserna erbjuds på restauranger och kök i världsklass, bl.a på välrenommerade etablissemang som

 • Ducasse Paris
 • Potel et Chabot
 • Guy Savoy
 • Dorchester Collection
 • Maison Pic

ecole ducasse paris

École Ducasse Paris Campus

Det nya flaggskeppscampuset École Ducasse Paris är ett specialbyggt komplex på 5 000 kvm i Meudon – en välbärgad parisisk förort bara 10 km från hjärtat av Frankrikes huvudstad. Meudon ligger inbäddat på stranden av floden Seine och har varit hem för ett antal berömda konstnärer, bl.a skulptören Auguste Rodin.

Det nya campuset är ett toppmodernt centrum för kulinarisk utbildning. Här finns bl.a sex tekniska kök, tre konditorier, ett bageri/konditori, ett sensoriskt analysrum, en kunskapscenter, en restaurang öppen för allmänheten samt en butik. I enlighet med kocken Alain Ducasses filosofi om lokala råvaror, finns även egen grönsaksodling och egna örtagårdar på campus.

kockutbildning paris ducasse

Konditor och kockutbildning i Paris

École Ducasse ger dig tillgång till ljusets stad – Paris, som är den perfekta platsen för att uppleva fransk art de vivre och fördjupa sig i de kulinariska konsterna.

Paris är centrum för internationell gastronomi och under kockutbildningen kommer du att dra nytta av stadens överflödande energi och extraordinära professionella miljö. Du får unik branschkännedom samtidigt som du tar del av alla nya gastronomiska trender. Oavsett hur mycket tid du spenderar i Paris så finns det alltid mer att lära…

kockutbildning frankrike ducasse

École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie

École Ducasse andra campus är École Nationale Supérieure de Pâtisserie, som ligger nära Lyon och grundades 1984. École Nationale Supérieure de Pâtisserie är en referensskola i Frankrike och även internationellt för yrkesutbildning inom konditorivaror, bageri, choklad, konfektyr och glass.

Den berömda skolan är inrymd i en slottsbyggnad, Château de Montbarnier, där tradition och historiskt arv kombineras med moderna faciliteter. Konditorskolan erbjuder en varm och välkomnande atmosfär och är varje år värd för ett antal prestigefyllda kulinariska evenemang, bland annat urvalsomgångarna för tävlingen Meilleurs Ouvriers de France och Festival National des Croquembouches.

École Nationale Supérieure de Pâtisserie ligger i utkanten av den charmiga staden Yssingeaux, i Haute-Loire regionen nära den gastronomiska världshuvudstaden Lyon.

ecole nationale superieure de la patisserie chateau de montbarnier ducasse

Konditorutbildning i Frankrike

Utbildningen till konditor på École Nationale Supérieure de Pâtisserie erbjuder en idealisk miljö för att fördjupa sig i den charmiga världen av konditorivaror och fransk patisserie. I den livliga lilla staden Yssingeaux kan du njuta av mer än tjugo olika restauranger, bagerier och konditorier och flera lokala bondemarknader.

Med sina spektakulära landskap och sin fridfulla atmosfär erbjuder regionen Auvergne-Rhônes Alpes mängder av möjligheter till aktiviteter och utomhussporter som t.ex vandring eller skidåkning. Regionen är välkänd för sin gastronomiska kultur och den emblematiska staden Lyon är en gastronomisk världshuvudstad som kommer att glädja dig med många fina kulinariska specialiteter.

Mer om École Ducasse på skolans webbsida här

Kurser

Utbildningar

Boende

Boende

École Ducasse har inga egna studentbostäder men erbjuder hjälp med boende bl.a på privata studentresidens.
Mer om studentboende på École Ducasse webbsida här

 

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är officiell representant för École Ducasse och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning & ansökan.
Avgifterna betalas direkt till skolan.

Bachelor Culinary arts/ Bachelor French Pastry arts: 13 500 EURO / läsår
Övriga kostnader 4 000 EURO (år 1), 2 100 EUR (år 2 och 3)
Korta program: kontakta STUDIN
Application fee: 200 EURO
Registration fee: 1 000 EURO

CSN

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan ha lån och bidrag för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även ha lån för undervisningsavgifter samt för flygresa t o r och försäkring.

Stipendier

Skolan erbjuder stipendier, bl.a upp till 15 % i reducerade terminsavgifter under första läsåret på kandidatprogram / bachelor.
Kontakta STUDIN för mer information.

Startdatum

Möjlighet finns att starta 2 gånger per år: augusti och februari.
Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för kursstarter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest.
Annars krävs IELTS /TOEFL eller motsvarande engelskatest.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för École Ducasse och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av École Ducasse ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig