Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague

Studera i Holland! Kickstarta din internationella karriär inom hospitality med en utbildning i Holland! Topprankad hotellskola med campus i Haag och Amsterdam.

Skolan

hotelschool the hague logotype

Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague är ett utmärkt val för dig som vill studera till en internationell examen inom hospitality och hotel management. Med campus i Haag och Amsterdam, två hotspots för internationell turism och diplomati studerar du i hjärtat av Europa och med nära anknytning till den internationella hotell- och besöksnäringen.

Hotelschool The Hague grundades 1929 och är en av världens äldsta fristående hotellskolor. Skolan har två campus, ett i Haag och ett i Amsterdam, med närmare 3 000 studenter. Hotelschool The Hague erbjuder flera olika program, bl.a en fyraårig kandidatexamen i Hospitality Management samt masterexamen i internationell hotel management.

Sedan 2014 har Hotelschool The Hague blivit utsedd till den bästa offentliga hotellskolan i Nederländerna och rankas bland de främsta skolorna för Hospitality och Hotel Management globalt enligt QS World University Rankings.

Hotelschool The Hagues examinerade studenter innehar ledande positioner inom hotellbranschen världen över.

studera i holland hotel school the hague

Studera på Hotelschool The Hague i Holland

Kombinerad teori och praktik

Hotelschool The Hague erbjuder praktisk utbildning i kombination med teori. Vid sidan av teoretiska studier inom ekonomi, HR och personalledning med mera, deltar du i praktiska studieblock där du tillsammans med dina kurskamrater ansvarar för att driva skolans egna hotell, det så kallade Skotel. Kandidatprogrammet inkluderar dessutom två längre internationella praktikperioder.

Nära studentgemenskap

Att bo på campus är obligatoriskt under det första läsåret – eller under sommarkursen för fast-track studenter. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att hitta lämpligt boende. Det skapar också en stark gemenskap mellan studenterna något som också förstärks av olika aktiviteter och events som arrangeras för att utveckla ledarskap och kreativitet under läsåret.

studera hospitality i amsterdam holland

Campus i Amsterdam och Haag

Campus i Amsterdam ligger i den västra delen av staden, bara ett stenkast från stadens hjärta, den stora stadsparken Rembrandtpark. Amsterdams centrum är lättillgänglig med cykel, spårvagn eller till fots. Campus i Haag ligger i området Scheveningen, en mycket trevlig och avslappnad stadsdel vid Nordsjön. Campus ligger en 15 minuters cykeltur från centrum i Haag.

På båda campus finns flera restauranger och caféer som drivs av och för skolans studenter, personal och besökare. Läromiljöerna är öppna och moderna och här finns många studieplatser för att du ska kunna studera på egen hand och/eller arbeta med grupparbeten. På campus finns aula, klassrum, föreläsningssalar, mötesrum, moderna mediacenter med alla resurser du behöver för dina studier samt en lounge.

Skolans servicecenter hjälper med alla frågor och ett Placement office hjälper med internships och praktikplatser.

Mer om Hotelschool The Hague på skolans webbsida här

Kursorten

plugga i amsterdamStudera i Holland

Nederländerna lockar tusentals internationella studenter varje år och är en idealisk studiedestination för internationella studenter. Nederländerna, eller Holland, är känt för sin internationella atmosfär och som ett icke-engelsktalande land är Holland unikt: cirka 95% av lokalbefolkningen talar engelska. Det är lätt för alla att känna sig bekväm med att studera, leva och arbeta i Nederländerna.

 • Engelskspråkiga program

Holland har ett av de största utbuden av engelskspråkiga program i Europa, nästan varje universitet erbjuder både en engelsk och en holländsk version av vissa program. Det finns dock språkkrav för studenter från icke-engelsktalande länder (TOEFL, IELTS eller liknande engelska språktest).

 • Centralt i Europa

Nederländerna är centralt beläget i Europa med städer som Paris, Berlin, Bryssel och Luxemburg är bokstavligen en tågresa bort. Transportsystemet inom Nederländerna också prisvärt; det finns kanske ingen bättre plats än Nederländerna när det gäller enkla och tillgängliga cykelvägar!

 • Topprankade universitet

Med några av världens äldsta universitet visar årliga globala universitetsrankningar att universiteten i Nederländerna hör till de bästa i världen; från medicinska skolor till ingenjörsskolor, juridiska fakulteter och handelshögskolor. QS World University Rankings publicerade nyligen sina rankningar efter ämne för 2023 och Hotelschool The Hague har behållit sin plats bland de globala topp 10-skolorna för utbildning inom hositality och besöksnäring. Delft University of Technology, University of Amsterdam, Wageningen University och Erasmus University Rotterdam har alla höga placeringar och ett globalt högt anseende för vetenskap och forskning.

 • Innovativa undervisningsmetoder

Det holländska utbildningssystemet är av hög kvalitet och universiteten är internationellt erkända för innovativa undervisningsmetoder. Utbildningarna är interaktiva och centrerade på studenten med stor vikt på teamwork. Det finns en bra balans mellan teori och praktik, med seminarier och workshops som utvecklar inte bara akademiska färdigheter utan också förmågan att arbeta tillsammans som en del av ett team.

Plugga i Amsterdam – en av världens bästa studentstäder

Amsterdam är en av de bästa studentstäderna i världen. I denna livliga och mångsidiga metropol hittar du studenter från hela världen. Här finns en mängd trendiga barer och klubbar, prisvärda restauranger, mysiga caféer och otroliga parker för picknick! Amsterdam är en välkomnande stad som kommer att göra din studieupplevelse oförglömlig!

Upplev stadsliv och natur

Nederländerna är ett litet land och något som bidrar till landets charm. Fantastiska byar och städer ligger alltid inom räckhåll! Om du gillar stadsliv, så är Amsterdam och Haag något för dig men du kan alltid planera dagsutflykter och weekendresor till vackra små byar och natursköna platser för att hitta avkoppling i naturen!

Kurser

Utbildningar

Boende

Studentboende

Som en del av läroplanen kommer du att tillbringa ditt första studieår på Skotel, skolans egna studentboende/ hotell. Du delar ett rum med en klasskamrat i årskurs 1, och kök med några till. Under de följande åren måste du själv ordna ditt boende. Hotelschool The Hague samarbetar med HousingAnywhere för att se till att du kan boka ditt rum med prioritet och i full säkerhet.

Mer om skolans egna studenthem Skotel här

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Bachelor: 3 780 Euro/ läsår
Master: 2 314 / Euro
MBA: 19 500 Euro

CSN

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Programmen startar i augusti och februari varje år

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Flera olika test godkänns, bl.a IELTS, TOEFL och Cambridge. Kontakta STUDIN för mer information om krav på engelskakunskaper.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Hotelschool The Hagueoch hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Hotelschool The Hague ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig