Frida besöker Regents University

STUDINs egna Frida besökte Regents University i London för att under några dagar insupa atmosfären och lära känna skolan

regents   regents

regents

 

I slutet av augusti hade jag nöjet att besöka Regents University London. Universitetet i sig består av flera fakulteter med fokus på bland annat film, teater, mode, psykologi, ledarskap, marknadsföring och ekonomi.

Universitetet är ett av Storbritanniens få privata universitet och här studerar hundratals internationella studenter varje år!

regents-temperature

 

Efter knappt två timmar (en och en halv) så landar jag i London. Det första som slår mig är värmen – 35 grader varmt! Britterna var så stolta över detta och om och om igen fick vi höra ”it never rains in London!”…

Hur som helst, att ta sig från Heathrow är väldigt smidigt! Lite dyrt, om man som jag inte orkar vänta på lokaltåget. På 15 min är jag i centrala London. Jag var på universitet på mindre än 30 minuter!

regents

 

Taxin från Paddington Station tar inte mer än ett par minuter – ett par minuter av fascination! Vi kör igenom staden (på ”fel” sida av vägen), förbi röda dubbeldäckare och telefonkiosker och svarta taxibilar med gula skyltar på taken – ja, London alltså!

På sidorna av den orangea vägen på parkallén ser vi gröna träd och massor med människor i rörelse. Jag slås av hur snabbt det gick att ta sig hit, den fantastiska parken och den mäktiga byggnaden som är Regents University London!

Byggnaden som universitetet ligger i är minst 100 år gammal. Den är dessutom kulturmärkt och ägs av Drottningen av England. Med andra ord så är detta ett imponerande universitet att välja om man vill studera i London!

 

regentsregents

 

Dagarna i London fylls av workshops och information om de olika programmen på skolan. Men det som inspirerar mest är den campus tour vi får! Vi får se danssalarna, inspelningsstudion och deras green screen där Regents School of Drama, Film and Media och huvudsakligen skådespelarprogrammet håller till. Vi går förbi skolans mysiga café och restaurang där de som bor på campus får sina tre mål om dagen. På campus finns även Starbucks – driven av studenter!

regentsregents

 

regents

Regents School of Fashion and Design ligger på Marylebone Road (”Marlabone”) – en 10 minuters promenad från huvudcampuset. Detta fina område är fyllt med unika butiker och klassiska pubar. Regents har ett gott samarbete med grannarna och arbetar för att studenterna ska få så mycket erfarenhet som möjligt av modeindustrin.

”Independent. Inter-connected. International. Industry-focused.”
Så beskriver Regents sina styrkor. Skolans elever betalar samma avgifter, på lika villkor – för att man vill gå där.

Campus ligger i hjärtat av London och man har enorma möjligheter att skapa värdefulla kontakter och bygga sitt nätverk i London. Förutom att skolan har många internationella studenter så har man möjlighet till språkstudier och praktik utomlands under sin skolgång. Regents Business School har över 90% i ”placement rate”. Alltså, 9/10 studenter får jobb eller studerar vidare på Masternivå efter examen. Utbildningarna är riktade mot att kunna arbeta var som helst i världen!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare