Sebastian läser på Hawaii Pacific University

Sebastian tog steget och flyttade till Hawaii! Här berättar han hur det är att vara student i ögruppen som för de flesta är en absolut drömdestination!

Jag har varit i USA flera gånger tidigare och har egentligen fått upp ögonen för landet redan då, men nu kände jag att jag behövde en utmaning och valde att söka till universitetsstudier där istället för i Sverige.

Jag studerar business med inriktning på finance and economics, så den här första terminen har det varit mycket introduktion till business, samt matte och ledarskap bland annat. Businesskursen framför allt har varit väldigt bra och intressant. Vi fick jobba med ett grupparbete under hela terminen och det var även där jag träffade mina flesta vänner.

En vanlig skoldag börjar med att jag vaknar 07:00 och tar sedan bussen till skolan. Vi börjar 8:45 och efter den lektionen så gör jag bort de uppgifter jag måste göra och sedan tar jag och äter lunch vid 12. Efter det så är det egentligen bara att vänta in min nästa lektion som börjar antingen 14 eller 15:45. Oftast så har jag två lektioner per dag, en på morgonen och en på eftermiddagen.

Det jag gillar mest med campus är det ligger väldigt vackert till vid vattnet och jag gillar hur nära till allting det ligger. Det är aldrig något problem att ta en eftermiddag på stranden om man har tid över.

Det är ganska stor skillnad mellan att studera i USA jämfört med Sverige. I och med att många väljer att bo på campus, så är det väldigt enkelt att lära känna nya människor och alla i mina kurser blev ganska tidigt kompisar och vi umgås dagligen. Studentlivet är roligt, det är kul att få träffa och studera tillsammans med människor från hela världen och upptäcka ön tillsammans.

På fritiden så brukar jag antingen vara nere på stranden och surfa eller hitta någon hike att genomföra. det finns så många fina platser att se, så jag försöker vara utomhus så mycket som möjligt.

hpu

Jag älskar Honolulu och Hawaii! Allt från vädret och naturen till människorna där. jag stortrivs och är väldigt glad att jag tog chansen att åka över och studera. Jag hoppas kunna stanna här efter mina studier, om det löser sig med visum!

Det finns mycket att rekommendera i Honolulu, men förutom det mest uppenbara så som surfa och att hikea, så tycker jag att det finns mycket matställen att besöka. Gå inte på dom stora matkedjorna, utan besök dom mindre restaurangerna. Jag tycker att dom mexikanska ställena är riktigt bra!

 

hawaii pacific

Jag bor ca 20 minuter med buss från campus i en lägenhet som jag delar med tre andra studenter. Det fungerar väldigt bra och jag hittade det på en facebook sida för boenden i Hawaii. Det är mitt tips till andra som vill söka boende. det finns många facebook sidor som är tillför att hitta boenden, men även rumskamrater.

Det enda tipset jag kan ge till dig som funderar på att studera utomlands är att ta chansen. Det går alltid att åka tillbaka till Sverige om det inte är någonting för dig, men jag tycker att det är värt chansen!

Studin var väldigt hjälpsamma, svarade alltid fort och skötte egentligen all kontakt med skolan så att jag fick fokusera på att fixa boende och visum.

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare