Jobba och säsonga i Alperna

JOBBA I ALPERNA

Säsongsjobba i Alperna – Säsonga i Alperna & lär dig tyska. Kombinera en språkkurs i tyska med säsongsarbete i Tyskland och Österrike.

 

Översikt

säsonga och jobba i alperna

Säsongsjobba i Alperna

Upplev turistsäsongen i Österrike och sydligaste Tyskland! Här får du chansen att både lära dig tyska och jobba inom turism på alla de underbara orter som blomstrar upp och översvämmas av turister från hela världen under både vinter och sommarsäsongerna.

säsonga i alperna

Studera tyska på språkskola vid Bodensjön

Du förbereder dig inför ditt säsongsarbete genom att lära dig tyska på språkskolan Dialoge i den vackra lilla sydtyska staden Lindau vid Bodensjön.
Lindau ligger i Bayern nära gränsen till både Österrike och Schweiz. Här är du mitt i ett av Europas mest attraktiva turistområden, sommar som vinter.

Här har du Alperna alldeles inpå och du har också nära till spännande och vackra storstäder som München, Zürich och Stuttgart.

säsonga i alperna

Lär dig tyska innan du börjar jobba

I den populära lilla staden Lindau studerar du tyska tillsammans med ungdomar från hela världen. Du studerar tills du har en nivå som fungerar för att kunna arbeta inom turism och hospitality (B1+ enligt den Europeiska språknivåskalan)

Språkkursen samt boende och uppehälle under studietiden kan finansieras med lån och bidrag från CSN.

När du är klar med språkkursen får du hjälp till ett säsongsjobb, antingen i de närliggande skidorterna i Alperna eller i semesterorterna kring Bodensjön. Det är vanligt med jobb på till exempel hotell, barer och restauranger.

jobba i alperna

Säsonga i Alperna eller vid Bodensjön

I området finns ett stort behov av säsongspersonal inom turismnäringen både under vinter- och sommarsäsongerna. Hit kommer ungdomar från hela världen för att uppleva äventyr i Alperna, ha kul och samtidigt arbeta.

Du kommer att få hjälp till ett jobb som passar din profil och dina önskemål.

Om du väljer sommarsäsongen så kommer du att arbeta i regionen omkring Bodensjön och Allgäu, om du väljer vintersäsongen så jobbar du antingen i tyska Alperna (Allgäu) eller i österrikiska orter som Lech eller St. Anton.

säsongsjobba i alperna

Jobba inom turismnäringen och hospitality

När du säsongsjobbar står arbetsgivaren för ditt boende och ofta även för din mat. Du arbetar vanligtvis minst 30 timmar per vecka med minimilön som ligger mellan 600 – 800 EURO / månaden.
Om du jobbar på en skidort under vintersäsongen brukar arbetsgivaren också stå för ditt liftkort, eller hjälpa med ett mycket rabatterat pris. studera tyska och jobba i aplerna

Detaljerad information

studera tyska i tyskland alperna

Lindau vid Bodensjön

Lindau har ett perfekt läge vid gränsen mellan Tyskland, Österrike, Schweiz och Lichtenstein. Här blickar du ut över både alper och den stora Bodensjön. Det är nära till skidorter (en timme med tåg till t.ex St. Anton) men också nära till spännande europeiska storstäder som München, Zürich och Stuttgart.

Lindau är en liten stad men här är livligt året om. Kultur- och nöjesutbudet är stort: teatrar, gallerier, restauranger och caféer trängs längs de charmiga gatorna i Lindaus äldre stadsdel som ligger på en ö.

Den vackra stora Bodensjön och bergen runtom erbjuder aktiviteter och äventyr året runt och det finns inga dåliga årstider i Lindau.

studera tyska tyskland lindau

Säsongsjobb

Du som väljer vintersäsong jobbar i skidorter som St. Anton eller Lech (Österrike) eller i tyska Allgäu-regionen.

Säsongsarbetena under sommaren är i semesterorterna runt Bodensjön eller i närliggande Allgäu-regionen.

Jobben är inom turism och besöksnäring. Vanligast är jobb på hotell, barer och restauranger som t.ex bartender, servitör/servitris, liftvakt, skiduthyrning, butiks- och restaurangbiträde, roomservice.

studera tyska alperna

Lönen

Säsongsjobben i Tyskland och Österrike är förhållandevis välbetalda. Lönen varierar mellan olika jobb. Du arbetar minst 30 timmar/vecka och har minst 600 EURO/månad i lön. Under vintersäsongen är lönen vanligtvis något högre (högst 1300 euro/månad).
Utöver lön står arbetsgivaren vanligtvis även för mat och boende.
Om mat och boende inte är inkluderat får du istället en högre lön. Ibland är även arbetskläder inkluderade.
Vanligvis står arbetsgivaren även för liftkort eller hjälp till med rabatterat liftkort.

Lönen betalas ut en gång i månaden kontant eller som en insättning på ett tyskt bankkonto.

studera tyska och jobba i alperna

Modern språkskola i Tyskland

Språkskolan Dialoge ligger centralt i Lindaus gamla stadskärna ovanpå järnvägsstationen, alldeles vid hamnen, med en fantastisk utsikt över Bodensjön och Alperna.

Skolan har moderna faciliteter och klassrum, ett café med terrass, ett bibliotek, en liten bio, och ett multimediarum med internet.

studera tyska tyskland

Tyskakursen

20 lektioner (45 minuter) tyska i veckan (minst 6-8 veckor)
Max 11 studenter per klass
Nivåer: Nybörjare – Avancerad (6 nivåer)
Du placeras i en nivå efter ett språktest och gör successiva framsteg
Certifikat efter avslutad kurs

Du kommer att utveckla och förbättra din tyska i all daglig kommunikation (tala, läsa-, skriva, hörförståelse). De små klasserna och kvalificerade lärare garanterar att du gör snabba framsteg.

Undervisning med mycket individuell uppmärksamhet och praktisk kommunikation. Du utvecklar språkkänsla och språksäkerhet för att kunna använda tyskan i all kommunikation.

Kursen ges på förmiddagarna.

Du studerar tills du har minst en B1+ nivå på din tyska. Vanligtvis mellan 6-8 veckors studier om du har någon tyska sedan innan. Om du är helt nybörjare krävs minst 16 veckors studier.

studera i tyskland

Aktiviteter

Skolan arrangerar en mängd aktiviteter året om. Allt ifrån utflykter till intressanta platser runt Bodensjön till bergsvandringar, cykelturer, besök på lokala företag, gemensamma middagar och fester.
För den sportintresserade anordnas tennis, ridning, segling, golf, windsurfing och squash till självkostnadspris.

jobba i alperna

Boende

Under din tid på säsongsarbete anordnar arbetsgivaren med boende. Under tiden som student på språkskolan kan du välja mellan boende i studentresidens eller värdfamilj. Du kan också ordna boende själv om du vill.

säsonga i alperna

Studentresidens Lindau

Skolan har flera mycket fina studentresidens som ligger centralt och bekvämt nära skolan, Bodensjön och stadens centrum. Studenter kan välja mellan att bo i enkel- eller tvåbäddsrum med handfat. Du delar dusch, kök, matsal, bar, vardagsrum och spelrum med de andra studenterna. Dessutom finns tillgång till platt-TV med kabelkanaler, tvättmaskin och torktumlare i residensen. Internet finns tillgängligt via Wi-Fi och sängkläder ingår.

Du kan också välja att bo i värdfamilj under din tid som student på språkskolan.

Video Språkskolan Lindau

Detta ingår

6-8 veckor språkkurs tyska 20 lektioner/vecka (beroende på förkunskaper)
Hjälp till ett jobb inom turismsektorn.

Språkskolan har goda kontakter med seriösa arbetsgivare i området. De kommer att arrangera intervjuer med arbetsgivare som passar din profil och dina önskemål så att du får ett passande säsongsarbete. Skolan administrerar och assisterar hela din jobbansökan tills du har ett passande jobb.

Programmet passar dig som:

Är mellan 18 och 30 år gammal
Är positiv, serviceminded och öppen
Vill säsongsarbeta, bo och leva i Tyskland eller Österrike 3 – 7 månader (beroende på säsong)

Priser och datum

Startdatum

Anmäl dig i så god tid som möjligt innan den säsong du vill börja.

Vintersäsongen: tidigt i december till april
Sommarsäsongen: slutet av mars till slutet september
Högsäsongen sommar: från mitten av juni till slutet september

Språkkursen startar 6-8 veckor innan säsongen börjar

Priser

13 950 SEK för 6 veckor
16 700 SEK för 8 veckor
5 350 SEK  Jobbprogrammet

Skolans registreringsavgift 80 EUR

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Du skall vara mellan 18 – 30 år
Du skall ha någon förkunskap i tyska, efter att du anmält dig kommer språkskolan att genomföra en Skype intervju med dig för att avgöra din språknivå.
Du behöver inte ha någon tidigare arbetslivserfarenhet men vara öppen, flexibel, serviceminded och sugen på att jobba i Alperna!

Anmälan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.