Jobba i Paris

JOBBA I PARIS

Drömmer du om att leva livet ”à la française” en tid? Här har du chansen att förbättra din franska i hjärtat av Paris samtidigt som du får hjälp till ett arbete, så att du kan stanna kvar och leva en tid i kärlekens och ljusets stad!

 

Översikt

Finns det ett bättre sätt att uppleva verklig fransk ”art de vivre” än att leva och arbeta mitt i Paris? Du kommer att studera franska på skolan France Langue mitt i Paris. Undervisningen är mycket professionell och du kommer snabbt att göra stora framsteg som förbereder dig för ditt liv i Frankrike!

Heltidsstudierna i franska pågår under 4 veckor med franska kurser, och förbereder dig samtidigt för arbete. Under veckorna med studier får du träffa arbetgivare och gå på intervjuer. Efter avslutad kurs är det dags för dig att påbörja din anställning. Om du inte har tillräcklig bra franska så kan du läsa flera veckor med franska för komma till rätt franska nivå.

Anställningarna är inom besöksnäringen (hotel/caféer/turism/butiker). Alla anställningar är hos noga kontrollerade och utvalda arbetsgivare och lönen är enligt fransk lag.

Under veckorna på France Langue kommer du att ha individualiserad uppföljning och regelbundna tester för att hela tiden mäta dina framsteg i språket. På skolan finns en mängd extra moduler, som workshops, utflykter och föreläsningar. Allt för att komplettera dina studier, öka din språkkunskaper, lära dig om den franska kulturen och koncentrera dig på yrkesspecifika områden i franska språket.

Programmet ger dig:

En skön vistelse i Paris med studier i hjärtat av Paris
Studier i franska anpassade till din nivå och förberedande för yrkeslivet
Ett arbetsplatserbjudande inom hotel/catering/turismnäringen
Möjligheten att leva och arbeta i Paris

Programmet passar för dig som:
Är mellan 18 och 30 år gammal
Har en mellannivå på din franska (B1 minimum)
Vill vara i Paris minst 3 månader

Detaljerad information

Du startar din vistelse i Paris tillsammans med andra unga deltagare från hela världen, vilket ger dig möjlighet att lära känna nya vänner, anpassa dig till ditt nya liv och börja upptäcka Paris.

Skolan

France Langue är en ackrediterad fransk språkskola som årligen tar emot mer än 7000 studenter från hela världen på sina skolor. Du kommer att studera på en av skolans tre skolor i Paris, France Langue Paris Opéra: en elegant skola i en lugn miljö i hjärtat av ett livligt område, särskilt populärt för modeälskareFrance Langue Paris Opéra skola ligger i en livlig stadsdel, mellan varuhusen längs Boulevard Haussmann och de fantastiska smyckes butikerna i Place Vendôme. Det finns också många barer och restauranger som väntar på dig i området!

Studier i franska

Du kommer att studera intensivkurs i 2 veckor och standard/normalkurs i 2 veckor. I kursmomenten ingår utöver allmänna franska även specialmoduler för att du snabbt skall utvecklas franska på professionell nivå/yrkesinriktat (tala, skriva, fonetik, muntlig förståelse). I programmet ingår också job-coaching, övningar i kundrelationer och professionell interaktion. På eftermiddagarna kommer du att ha intervjuer med möjliga arbetsgivare. Du kommer att få fullt stöd och coaching inför intervjuerna.

Jobb i Paris

Genom programmet kommer du att erbjudas jobb främst inom besöksnäringen (turism, hotel, butiker, caféer). Anställningsintervjun kommer att ske under de första fyra veckorna i Paris när du studerar vid France Langue. Du kommer att få stöd och coaching inför intervjuerna. Alla arbetsgivare är noggrant utvalda och kontrollerade.

Boende

Vi har möjlighet att hjälpa dig med boende på skolans studentresidens eller i värdfamilj.

Priser från 2010 SEK / vecka i värdfamilj

I Paris finns en mängd boendealternativ där studenter och unga delar lägenheter.

Detta ingår

4 veckors språkkurs (26 lektioner i 2 veckor, 20 lektioner i 2 veckor)
Arbete inom besöksnäringen (servitör, servitris, catering hotell, bar, butiker)
Hjälp med boende under vistelsen

Detta ingår inte:

Resa till studieorten
Boende
Försäkring

Programmet är utformat för att ge dig en professionell nivå på din franska och förutsättningar för att kunna arbeta i Frankrike samt använda franska i ditt framtida arbetsliv.

När du anmält dig till programmet så kommer vi att arrangera en Skype Intervju mellan dig och vår partner France Langue. De kommer att informera mer om hur programmet fungerar samt vad du kan förvänta dig. Du kan då också ställa alla dina frågor, samt berätta om dina önskemål.

Din franska bör vara på mellannivå (B1).

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Du skall vara mellan 18 – 30 år

Din franska bör vara på mellannivå B1
Om din franska inte är tillräckligt bra så kan du läsa en längre kurs.

När du studerar språk på plats så går det mycket snabbt att avancera i språket.

När vi mottagit din ansökan kommer vi att kontakta dig och arrangera för en Skype intervju med vår samarbetspartner France Langue i Paris. Du kommer då att få höra mer om programmet och även berätta om dina önskemål, din motivation. Det kan ta en tid att arrangera med en lämplig arbetsgivare så det är bra att vara ute i god innan du vill komma iväg.

Finansiering

Språkstudierna under 4 veckor berättigar till studiemedel från CSN. Du kan alltså finansiera programkostnad och boende den första tiden med hjälp av studiemedel.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.