OSHC – Overseas Student Health Cover

OSHC – Overseas Student Health Cover

Svenska studenter som skall studera i Australien måste teckna sjukförsäkringen – OSHC – Overseas Student Health Cover. Läs mer om OSHC & teckna OSHC här.

OSHC Australien – Overseas Student Health Cover

Du som skall studera i Australien måste ha en sjukförsäkring som gäller under studietiden. Sjukförsäkringen är obligatorisk och kallas OSHC – Overseas Student Health Cover. OSHC måste tecknas av alla internationella studenter (oavsett om du skall studera på universitet, college eller språkskola) och sjukförsäkringen måste vara giltig under hela den tid du har studentvisum.

Vad är OSHC?

OSHC är en obligatorisk sjukförsäkring för att hjälpa internationella studenter att möta kostnaderna för den läkar- och sjukhusvård som de kan komma att behöva under sin studietid i Australien. OSHC kan också täcka för läkemedel och sjukhustransport/ambulanstjänster.

Hur länge behöver du ha OSHC?

OSHC måste vara giltig under hela den tid du som student har studentvisum, dvs under hela studietiden.

När måste du teckna OSHC?

Du måste ha tecknat sjukförsäkringen OSHC för att kunna ansöka om studentvisum till Australien.

Vem måste ha OSHC?

OSHC måste tecknas av alla svenska och andra internationella studenter. Det gäller oavsett om du skall studera på ett universitet eller college eller göra en språkkurs/språkresa på en språkskola i Australien.

Studenter som är på utbytesprogram genom ett svenskt universitet som täcks av Kammarkollegiets försäkring behöver inte teckna OSHC.

Vilka försäkringsbolag säljer OSHC?

Det finns för närvarande 5 st godkända försäkringsbolag som du kan kan teckna en giltig OSHC med:

  • Australian Health Management
  • Peoplecare Health Limited (Allianz Global Assistance)
  • BUPA Australia
  • Medibank Private
  • nib Health Funds Limited

Hur tecknas OSHC

STUDIN tillhandahåller en tjänst som gör det enkelt och tryggt att teckna OSHC.

Du får en offert från alla 5 godkända försäkringsbolag, du kan jämföra försäkringarna och välja den som passar dig bäst.

Få offert och teckna OSHC här

Studentförsäkring Australien

OSHC är endast en sjukförsäkring och du måste alltid se till att du är riktigt försäkrad för bl.a olycksfall, skada, stöld och brott när du studerar utomlands.  Vi rekommenderar därför att du har en studera utomlands försäkring när du skall studera i Australien.

Läs mer om försäkringen Studera Utomlands här