Alex har pluggat på Les roches

Vad händer egentligen efter studierna? Vad leder de till? Vi kollade med Alex som pluggat på Les Roches och lät honom berätta hur det gick efter examen…

Alexander Martins Bengtsson läste en BBA in International Hotel Management with Honors and Distinction på from the  Les Roches Bluche campus in Switzerland  och blev klar 2014. Han är i sanning en internationell man: hälften svensk, hälften polsk, uppvuxen i Stockholm. Efter studierna flyttade han till London tillsammans med sin portugisiska fru som han träffade, gissa var: på Les Roches! 

Vad hände då, förutom att flytta till ett nytt land med kärleken? Jo, först blev det ett trainee program på Rosewood London och därefter avlöste jobben varandra på karriärsstegen: Four Seasons, The Arts Club och till sist som Workplace Services Performance Manager på Deloitte med ansvar för alla London kontor. Det är en strategisk och utmanande roll där både service och förmågan att mäta den är viktiga ingredienser. 

 

 

På frågan om varför han valde Les Roches svarar Alex att målet alltid var en Bachelors degree. Att vara ambitiös ligger i hans natur, så att söka sig till den bästa skolan kändes självklart.  Han fick han en stabil och bred bas och lärde sig inte bara om besöksnäringen, utan knöt även internationella kontakter som än idag visar sig värdefulla. Tack vare detta har Alex åstadkommit väldigt mycket på kort tid.

”På Les Roches fick jag lära mig hur gränslös hotell- och besöksnäringen faktiskt är, mycket på grund av att jag under utbildningen fick uppleva så många olika segment av den. Representanter från branschens olika grenar besökte campus och jag fick en fantastisk introduktion till dem alla. Jag kan inte tänka mig en bättre universitetsupplevelse för att förbereda mig för en ljus framtid!”

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare