Studiebesök i Schweiz

Quang från STUDIN åkte på studiebesök i November 2021 och besökte  fantastiskt vackra Schweiz.

Först på agendan stod ett BHMS – Business and Hotel Management School i Luzern. Efter direktflyg till Zürich så blev jag upphämtad i centrum av BHMS för att köras 1 h till Luzern (alla studenter blir hämtade av skolan och skjutsas till campus när man börjar här).

 

Skolan ligger i vackra Luzern och erbjuder program inom Business, Culinary Arts och Hotel Management. Mitt i stan längs vackra floden i Luzern ligger skolan med fint studentboende och god mat som serveras varje dag i skolans egna restaurang. Och utspritt över staden har de sina klassrum som ger en skön city campus.

Det är svårt att inte bli hänförd av den vackra miljön i Luzern.

 

Luzern är en gammal historisk stad med vacker flod som rinner genom stadskärnan. Här finns mycket vacker äldre arkitektur, vilket lockar många besökare.

 

 

Maten som serveras eleverna varje dag på skolan  ingår om man bor på skolans boende.

 

bhms

 

När man studerar i BHMS så är man i en mysig stad som erbjuder allt från studentliv till bra restauranger.  Välj att dela rum eller ha eget enkelrum på skolans fräscha boende. Bild på dubbelrum som studenter delar.

 

BHMS i Luzern passar perfekt den som är ute efter att närheten till Zurich men samtidigt vill bo i en mellanstor stad.

 

Nästa dag åkte jag vidare till nästa destination. Jag skulle åka tåg till Crans Montana i södra Schweiz på världsberömda skolan Les Roches. Les Roches erbjuder främst BA program inom Hospitality Management och är berömda inom detta. Tåg från Luzern till Bluche i Crans Montana tog ungefär 3,5 timmar samtidigt som man fick se berg och vackra vattendrag längs vägen. Helt fantastiskt.

 

les-roches

 

Les Roches ligger högt upp i staden Bluche med utsikt över berg och moln. I Bluche finns studentboenden, studentföreningar och hela den lilla byn är för studenterna.  Utsikten bakom skolan är svårslagen.

 
 

Det är nära till Crans Montana om man vill åka skidor och skolan erbjuder fantastiska faciliteter och utbilda dig till morgondagens stjärna inom hotell.

 
 

På Les Roches 3,5 åriga utbildning ingår 2 termins praktik samt även att man lär sig allt från grunden, både i kök, housekeeping, restaurang osv. Så alla får testa på de olika delar i denna branch. De har ett välrustat kök samt 3 restauranger som drivs av studenter på campus.

 

Resan gick sedan vidare mot Les Roches systerskola Glion som ligger i vackra Montreux. Drygt 1 timma bort från Les Roches.

glion
 

Glion erbjuder samma program som Les Roches, men mer fokus på Luxury och hotel Management. Första året studerar man på Glion för att sedan studerar vidare på Bulle campuset. Tyvärr hann jag inte med Bulle denna gång med var verkligen förälskad i detta campus i Glion – Montreux.

Här är en bild på Quang, toppen av skolan på deras terass där man ser bergen och ovanför Montreux.

 

Vad sägs om den här utsikten från ett av studentboendet rum på Glion?

glion
 

“If you want peace of mind, come to Montreux” sa Freddie Mercury en gång om staden han bodde i under flera år. Det citatet gäller dock inte bara staden utan även hela landet Schweiz. Fråga bara de hundratals elever på skolorna jag besökte och just nu lägger grunden för sina framtida internationella karriärer inom hotell, restaurang och business…

 

freddie

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare