Hur hittar man boende i Santa Monica?

Josefine, en av STUDINs många studenter på Santa Monica College, berättar hur hon löste boendefrågan under sina studier i Los Angeles

Jag hittade boende redan månaden innan jag åkte till LA, genom Facebook-gruppen Svenskar i LA. Det var en tjej, Victoria, som  också skulle flytta till LA för första gången och sökte en rumskompis. Vi pratade mycket på messenger och videosamtal innan avfärd och träffades även en gång i Stockholm när hon skulle till ambassaden, för att lära känna varandra innan vi skulle dela rum.

Jag kan verkligen rekommendera att ha någon som man har kontakt med, kanske någon som redan är vid destinationen som kan visa en runt eller som jag, någon att åka dit med!

 

För mig blev det inte bara en trygghet utan också väldigt roligt att ha någon att dela det med. Det kändes skönt att ha boende fixat innan flytten, så att jag visste att jag hade någonstans att bo.

Men med det sagt så slutade det med att jag och Victoria flyttade till ett nytt boende efter bara två veckor. Jag hade kollat upp vilket område jag lockades till mest, men har aldrig tidigare varit i Los Angeles, och när vi kom fram kände vi båda att det inte kändes helt rätt.

Att hitta ett nytt boende i ett område som passade oss bättre var inte alls svårt, tog bara ett par dagar, men här är det väldigt höga depositioner att betala när man ska flytta in i en lägenhet. Detta gjorde att vi fick ligga ute med ganska mycket pengar innan vi hittade några som kunde ta över vår plats i den första lägenheten. Valet att byta lägenhet var helt rätt för oss och gjorde att vår tid i USA har varit mycket roligare, men det kostade oss mycket pengar.

studera i santa monica
 

Något som man måste vara beredd på när man kommer till just en stad som Los Angeles, det mesta är väldigt dyrt.

Beroende på var du vill bo och hur många du kan tänka dig dela rum med ligger hyran på allt ifrån 7000 svenska kronor i månaden till 12000 kronor i månader, och depositionen ligger ofta runt en liknande summa.

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare