Jocelyne studerar på BIMM

Jocelyne pluggar programmet Popular Music Performance, med inriktning Vocals på BIMM i London. Vi ställde några snabba frågor till henne…

Hej Jocelyne, du ser ut att ha det superbra! Hur kom det sig egentligen att du valde att studera utomlands?

Jag valde att studera utomlands då den utbildningen jag ville gå endast fanns här i London, men också för att jag har sätt det som en möjlighet att växa i mig själv, och prova någonting nytt.

Du läser ju flera delkurser inom din utbildning, men vilken är favoritkursen?

Jag personligen tycker att Music Business lektionerna är roligast då allt är nytt för mig. Sedan ser jag mycket fram emot att få börja marknadsföringskurserna också. 

jocelyne-mat-bimm

 

Vilket var ditt första intryck av BIMM? Av campus?

Att den är väldigt diverse. Folk ser och klär så olika. Även att alla är väldigt sociala och trevliga, man känner sig aldrig utanför.

Är det stor skillnad mellan att studera utomlands och i Sverige?

Jätte! Först och främst att det är på ett annat språk, det blir ju såklart mer utmanande när det inte är på sitt första språk. Men också att jag upplever att man får tillgång till massvis av resurser när man pluggar på BIMM, så som studio, låna mac datorer, instrument osv. Detta gör att de känns mer värt pengarna.

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

Jag är bara i campus 3ggr i veckan. Men på mornarna möter jag upp mina vänner på stationen, köper kaffe/te, går på lektionerna. Mellan lektionerna har vi ofta håltimmar och då sätter man sig oftast antingen i caféet eller i biblioteket och pluggar om man behöver det. Ibland bokar man rum i skolan och övar, eller spelar in, man är helt enkelt kreativa tillsammans.

Vad tycker du om London rent allmänt?

Älskar! Vet inte om jag någonsin kommer flytta här ifrån. Folk är mycket socialare här, och det finns så mycket alternativ när det kommer till uteliv osv. 

 

jocelyne-bimm

Var bor du och hur hittade du boende?

Jag bor i Pimlico tillsammans med min bästa vän som jag faktiskt flyttade hit med. Vi hittade vårt boende via Spareroom. Det var ett smidigt ställe att söka bostad. Sedan att gå med facebook grupper som ”Boende i London” eller ”Matesplace”. Det finns även många andra bra sidor som Zoopla eller Rightmove, men då är det oftast att du måste hyra hela boenden och inte bara rum, och det blir ofta dyrt. Tänk på att det kan vara bra att spara lite pengar innan man åker hit.

Vad har du för planer efter dina studier?

Jag vill börja jobba inom A&R, så förhoppningsvis hittar jag ett jobb här i London och fortsätter stanna här.

Vad fick du för hjälp av Studin ?

Mycket! De effektivisera hela processen. Även om man pratar engelska flytande så kan den även vara skönt att få höra hela informationen på svenska. Man har alltid någon man kan dubbelkolla med som ser till att man uppfattar allting korrekt. Rekommenderar! 

Tack för pratstunden, Jocelyne, och stort lycka till med studierna, karriären och livet i London!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare