Malin på Musicians Institute

 Efter många års funderande kände Malin att det var dags att prova på att bo i något annat land än Sverige och när chansen att göra det samtidigt som hon studerade musik uppenbarade sig, kändes det som en perfekt kombination. Hon valde att läsa Independent Artist Program på Musicians Institute i Los Angeles!

På MI fick hon möjligheten att studera  allt från kurser inom låtskrivning, musikproduktion, marknadsföring inom musik, musikteori till individuella lektioner inom sitt huvudinstrument.  Även om de flesta kurserna var otroligt intressanta blev musikproduktion och de individuella lektionerna de absolut favoritkurserna. På frågan vad hon spontant tyckte om skolan när hon började svarar Malin glatt  ”Härlig stämning! Vi hade fantastiskt bra lärare och en skön vibe på skolan.

malin-mi

Fast visst var det tufft också, tempot på MI högre än det hon tidigare har upplevt i Sverige.  Men det ledde å andra sidan till att att hon lärde sig extremt mycket under en relativt kort tid! Alla skoldagar såg olika ut. Allt från lektioner till att öva själv i vocal labben till att spela in i studion på kvällarna och förbereda för de låtar som skulle färdigställas under skolans gång.

”Jag är riktigt nöjd med att ha få ha varit med om hela den här upplevelsen. Jag är både nöjd med skolan och mitt program. Så jag kan absolut rekommendera utbildningen till andra. ” säger Malin.

malin-mi

När utbildningen var slut var det självklart för Malin att fortsätta studierna inom musikproduktion. Hon har sedan dess släppt låtar  både med sitt soloprojekt och med sitt band i Sverige, så musiken förblir en självklar del av hennes liv!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare