Norma på IED

Norma läser Interior Design på IED i Milano. Här berättar hon lite om hur det kom sig att hon hamnade där och hur hon upplever studierna och staden!

Då jag är intresserad av att söka ett kandidatprogram i Sverige inom design behöver jag någon typ av förberedande studier innan då konkurrensen är hög på intagningen. I Sverige finns det inte jättemånga alternativ på sådana förberedande studier så jag kontaktade Studin för att veta mer om alternativ utomlands. Jag har även alltid velat testa att bo utomlands och att då kunna studera samtidigt kändes som en bra kombo för mig.

Med hjälp av Studin fick jag alla olika alternativ på utbildningar som passade mig, då IED är en såpass stor skola med flera olika campus i europa och världen kändes det som ett självklart val.

Alla kurser jag läser nu är väldigt intensiva och jag har hunnit lära mig så mycket nytt under en kort tid. I de flesta kurserna har vi jobbat med olika typer av projekt i olika program där vi fått en påhittad kund med önskemål som vi ska försöka möta. De typer av kurser uppskattar jag mycket.

Skolan består av flera olika campus och de som läser inredningsdesign bland annat är på två utav dessa, de är relativt små men känns superfräscha med stora klassrum.

Em vanlig skoldag finns inte, de varierar jättemycket!  Lektionstiderna är uppdelade i tre mellan 8:30-18:30, varje lektion är 3 timmar. Vissa dagar med bara en schemalagd lektion och andra när vi går från 8:30-18:30 så det är svårt att beskriva en vanlig skoldag.

Milano är verkligen en stad med storstadspuls, det finns alltid mycket att göra. Allt från att shoppa, gå på museum, fika på caféer, dricka drinkar på barer eller äta riktigt god mat på trevliga restauranger. Jag bor tillsammans med min pojkvän i en lägenhet vi hittade via airbnb, de flesta av mina klasskamrater har antingen en lägenhet eller hyr ett rum. Finns många bra företag som erbjuder studentrum i studentkorridorer här.

Om jag ska ge ett enda tips till någon som funderar på att studera utomlands så är det: Gör det! Jag är så nöjd med mitt val att flytta hit, det är så givande att vara i ett annat land med nytt folk, nytt språk osv. Svårt att ge mer konkret tips men såklart viktigt att göra lite research på vilket land som skulle passa dig, sedan fick jag mycket bra hjälp med att hitta skolor och med min ansökning via studin!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare