Jobba i Kanada

JOBBA I KANADA

Jobba i Kanada! Upplev Kanada med ett Working Holiday visum. Detta Working Holiday program ger dig garanterat jobb i Kanada, hjälp med visum & support på plats

Upplev Klippiga Bergens storslagna vilda natur, den bekväma och mångkulturella storstaden Vancouver, Stilla Havets kuster. Gästvänliga människor, frihet och äventyr, stränder och skidåkning väntar dig!

 

Översikt

Jobba i Kanada – Working Holiday Kanada

Upptäck Kanada samtidigt som du jobbar och får betalt. Här har du chansen att få värdefull internationell arbetslivserfarenhet, lära känna en ny kultur, skaffa dig proffsig och flytande engelska samtidigt som du träffar nya vänner för livet.

Du kommer att ha en fantastisk och lärorik tid i Kanada!

Vi hjälper dig att komma igång med allt för att du skall kunna leva och arbeta i upp till ett års tid i Kanada.

Du behöver inte ha någon tidigare arbetslivserfarenhet, det viktiga är din inställning och din lust att utforska och uppleva Kanada!

working holiday kanada

Garanterat jobb i Kanada

Genom Working Holiday programmet i Kanada får du hjälp till ett garanterat arbete så att du snabbt kan komma igång med ditt nya liv i Kanada.

Jobben vi kan hjälpa dig till är inom hospitality (hotell, restaurang etc), turism och annan besöksnäring. Jobben är okvalificerade och det jobb du får är givetvis baserat på din bakgrund och din eventuella tidigare erfarenhet.

Jobbet är till för att du skall kunna försörja dig och betala dina räkningar medan du upptäcker Kanada, har kul och träffar nya människor från hela världen!

Genom vår lokala partner hjälper vi dig till ett garanterat arbete under din tid i Kanada. Du kan välja mellan att jobba i Vancouver eller säsonga i någon av de kända skidorterna runtom Vancouver.

working holiday kanada

Working Holiday City Job

Oavsett om det är att leda guidade cykelturer runt Vancouver eller servera drinkar på en av stadens bästa restauranger, så är det alltid något speciellt med att jobba i Vancouver. City Job programmet är utformat för att ge dig en upplevelse för livet genom att kombinera lika delar arbete och lek!

City Job programmet är populärt eftersom du kan starta året om, och under ett helt år kan du leva i fantastiska Vancouver. Denna sköna och bekväma storstad blir år efter utsedd till en av världens bästa städer att leva i.

Den mångkulturella staden vid Stilla Havskusten är omgiven av storslagen natur och snötäckta berg och du har nära till allt: här kan du surfa och åka skidor på en samma dag och sedan ge dig ut i stadens pulserande nattliv.

Vancouver har en blomstrande turismnäring och det finns alltid mycket jobb inom hotell, catering, hospitality, detaljhandel. Många jobbar på hostel eller barer eller enklare jobb inom turism.

När du blivit antagen till programmet kan du se fram emot ett garanterat jobb, full orientering på plats i Kanada, praktisk hjälp för att komma igång med ditt nya liv i Vancouver och hjälp till förmånligt boende.

Du blir också inbjuden till sociala evenemang, aktiviteter och utflykter tillsammans med andra deltagare från hela världen.

jobba i kanada

Working Holiday Resort Job

Arbeta och bo i några av Kanadas mest kända resorts och skidorter. Säsonga i Rocky Mountains (Klippiga Bergen), Okanagan Valley, Vancouver Island, Banff, Lake Louise, Yellowknife eller Jasper.

Detta program är säsongsbetonat och du kan välja mellan antingen sommar eller vintersäsongen.

Sommarsäsongen börjar i maj-juni då turistorterna attraherar besökare som ägnar sig åt aktiviteter som mountainbike, simning, vandring, bergsklättring, ridning, forsränning, paddling, fiske och bergsklättring.

Vintersäsongen börjar i oktober-november då skidorterna verkligen lever upp med skidåkning, snowboard, snöskoter, längdskidor, hundspann, skridskoåkning med mera.

Video Oscar från Sverige på Working Holiday i Kanada

Detaljerad information

Du startar din vistelse i Vancouver tillsammans med andra unga deltagare från hela världen, vilket ger dig möjlighet att lära känna nya vänner, anpassa dig till ditt nya liv och börja upptäcka Vancouver.

När du anländer till Vancouver ingår den första nattens boende på Samesun Hostel i centrala Vancouver, ett mycket populärt backpacker hostel där många väljer att bo kvar den första tiden.

Under de första dagarna anordnas välkomst och orienteringsmöten där du kommer att få massor av nyttig information om jobb, om Kanada, resor, bostadsmöjligheter och mycket mer.

Du får också hjälp med att upprätta kanadensiskt CV, tips inför anställningsintervjuer, hjälp med ett social security number (vilket du behöver för att kunna arbeta i Kanada) och ett kanadensiskt bankkonto.

Hos vår lokala partner har du även tillgång till internet och postservice.

Working Holiday City Job

Vill du ha tillgång till allt spännande som en modern och pulserande storstad erbjuder men samtidigt ha möjligheten att enkelt och bekvämt ge dig av till beachen eller skidåkning i de omgivande bergen så skall du välja detta program.

Du är garanterad ett jobb när du blivit antagen till programmet.

I en Skype-intervju med vår lokala partner kommer du att få berätta om din bakgrund och erfarenhet, ni kommer då överens om vilken sorts jobb som passar dig.

Vid ankomsten till Vancouver kommer du sedan att få träffa arbetsgivare för en intervju, vilket innebär att du kan börja din anställning redan efter 1-2 veckor i Vancouver.

I Vancouver är det vanligast med jobb inom hotell, restaurang, bar, café och butik/affär.

Under hela vistelsen i Vancouver kommer du att ha stöd och vägledning av vår lokala partner på plats.

Du kommer också att bjudas in till sociala evenemang, aktiviter och utflykter, så att du snabbt får nya vänner och känner dig hemmastadd i Vancouver.

Working Holiday Resort Job

Dessa program är för dig som vill göra en säsong, vinter eller sommar, i någon av västra Kanadas berömda skidorter; Whistler, Silverstar, Blackcomb, Jaspis, Banff. Du är garanterad jobb och kommer att ha en Skype-intervju med din arbetsgivare redan innan du lämnat Sverige, vilket innebär att du har din anställning klar redan när du anländer och kan börja jobba inom 1-2 veckor. Arbetsgivaren anordnar subventionerat personalboende på destinationen.

På skidorterna är det vanligast med jobb på hotell, restaurang, bar, café och butik/affär.

Under hela vistelsen i på destinationen kommer du att ha stöd och support av vår partner i Vancouver.

Jobben

Jobben är okvalificerade och främst inom turism och besöksnäring, hospitality, hotell/hostel, catering, restaurant.

Det jobb som du garanteras baseras på din bakgrund, språknivå, eventuella tidigare erfarenheter.

På plats i Kanada får du även att få information om andra jobbmöjligheter, tillgång till en databas med jobb, samt hjälp med hur du söker jobb.

Exempel på typ av jobb:

Frontdesk: receptionist, kassör, nattvakt, assistent
Restaurant: Värd och värdinna, servitör, bartender
Kök: kock, köksbiträde, assistent, diskare
Försäljning: Resesäljare, bokning av biljetter
Städpersonal, tvättassistent, rengöring/städpersonal
Turismservice: Events assistent, poolvakt, golfassistent, liftvakt, cykeluthyrning, barnpassning
Butik: butiksbiträde, kassör, assistent

Boende

I Vancouver kan vår lokala partner hjälpa med boende. Det mest förmånliga är att hyra ett eget rum som inneboende med tillgång till gemensamt kök. Priset är cirka 550 CAD / månaden

Om du väljer Working Holiday Resort Job så kommer din arbetsgivare på destinationen att anordna subventionerat personalboende på destinationen.

Visum

Working Holiday Canada visum släpps i ett mycket begränsat antal per land och år.

Du bör vara ute i god tid för att få ett visum.

För att kunna söka ett Working Holiday visum krävs:

Att du är 18-30 år vid visumansökan
Skandinavisk medborgare
Ha tillgång till minst 2500 CAD vid inresa till Kanada
Är försäkrad under hela din vistelse
Kan bevisa att du kommer att kunna finansiera din resa hem från Kanada efter ditt år där

Vi vägleder och assisterar dig med visumansökan.

Detta ingår

Garanterat jobb i Kanada
Hjälp med visumansökan
Personal som före avresa svarar på alla praktiska frågor
Intervju med arbetsgivare via skype eller på plats
Orienteringsprogram i Vancouver
Workshops med CV hjälp och teknik inför arbetsintervjuer i Vancouver
Personlig jobbkonsultation
Tillgång till en jobbdatabas
Postservice under hela vistelsen i Kanada
Hjälp med Social security number och kanadensiskt bankkonto etc
Internet hos vår lokala partner
Support och stöd från vår lokala partner under hela din vistelse
Deltagande på sociala evenemang, aktiviteter, utflykter genom vår lokala partner

Programmen passar dig som:

Är mellan 18 och 30 år gammal
Har en medelgod nivå på din engelska
Vill upptäcka, bo och leva i Kanada minst 4 månader

Priser och datum

Startdatum

Working Holiday City Job (Vancouver)

Möjlighet att starta året om!
Du bör vara ute i god tid med din anmälan!

Working Holiday Resort Job

Sommarsäsongen börjar maj/juni

Vintersäsongen börjar nov/dec

Du bör vara ute i god tid med din anmälan!

Priser

Från 11 495 SEK

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Du skall vara mellan 18 – 30 år
Du bör ha åtminstone medelgod nivå på engelska
Du behöver inte ha någon tidigare arbetslivserfarenhet men vara öppen, flexibel och sugen på att upptäcka och leva i Kanada!

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av dina önskemål.
Du bekräftar sedan din anmälan genom att betala en handpenning om 2 500 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 5%).
Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.

Studin Stories