Anton på Hanyang University

Anton tog steget och flyttade till Korea för att studera på Hanyang University!

Redan 2020 tänkte Anton studera utomlands, men en viss pandemi satte käppar i hjulen, så utmaningen fick vänta lite. Men nu är han iväg och läser fristående kurser: Finance Case Research, International Financial Management, Financial Management och Innovation Strategy på Hanyang University.

hanyang-anton

Hanyang university ser mer ut som ett palats än ett universitet. Alla byggnader är väldigt moderna och fina, och campuset ligger på en kulle vilket ger en väldigt fin utsikt. HYU är också ett av de bästa lärosätena i Korea så utbildningsnivån håller en hög klass. För internationella studenter är kraven dock lite lägre, menar Anton. Universitetet vet att det finns mycket att utforska utanför studierna…

hanyang

Schemat är det samma varje vecka, vilket gör det enkelt att planera runt studierna. Lektionerna är fördelade tre timmar om dagen, måndag till torsdag. Resten av tiden är det självstudier eller ledigt!

anton-hanyang

Anton bor i Dwell Dongdaemun, vilket är ett boende på 150 personer från hela världen. Därifrån tar det bara en kvart med tunnelbanan till skolan. Ett enkelrum end eget badrum kostar ungefär 7000 kr / månad. Hade han inte bott där hade områdena Itaewon eller Hongdae varit kul, eftersom det är nära festställena… Det hade gett möjlighet att syssla ännu mer med favorithobbiesen: vandra och dricka soju!

 

 

anton-korea

Ett tips från Anton, om man vill hitta på något extra kul, är att åka till Jeju och Busan medan det är varmt, vandra i Bukhansan National Park, besöka ”royal palace” samt testa all god och billig mat som finns överallt.

hanyang-anton

Anton hälsar att det här äventyret hade inte varit möjligt utan Studin, allt från information kring ansökningsprocessen till viktiga datum, visum etc!

anton-hanyang

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare