Johan har pluggat på Les roches

Vi är alltid nyfikna på vad studierna leder till. Vad sker egentligen efter examen? Här får du veta mer om Johans resa…

Johan hade hunnit samla på sig lite erfarenhet innan han tog steget till studier i Schweiz. Efter universitet och jobb som Sales Manager på Gran Hotel i Stockholm beslöt hans sig för att söka till en MBA på Les Roches. 30 år gammal packade han väskorna för sitt livs äventyr. Les Roches passade hon perfekt, eftersom han kunde använda sina tidigare erfarenheter och samtidigt ta lärdom av det faktum att här samlades olika nationaliteter och kulturer. ”Om man förstår människor från olika bakgrund är det lättare att arbeta med dem, hur man ska motivera och inspirera dem. Trycker man på fel knappar kommer man aldrig få det resultat man är ute efter. Inom hotellvärlden är det nödvändigt att kunna hantera olika kulturer på Les Roches får man lära sig det den hårda -och roliga vägen!” säger han.

De fyra ord Johan vill använda för att beskriva Les Roches är  Community, Fellowship, Potential och Family.  Det är nästan omöjligt att förklara känslan, men han ger ett exempel genom att berätta hur han förra året skulle resa till Dubai och skrev om det på sin facebook sida. Inom två timmar hade had han fått flera svar, inbjudningar till lunch och middag. Även om de inte setts på flera år, är de gamla klasskompisarna fortfarande del av hans internationella familj.

Johan avslutar med att säga att han vet att det finns många bra skolor i Schweiz med väldigt gott rykte. Men det är något speciellt med Les Roches. Något som inte syns utifrån och som inte står i kursplanen. Familjekänslan. För något som, likt Johan, inte har syskon var detta en fantastisk upplevelse. Till andra som kommit en bit i karriären och funderar på en MBA hälsar han: det handlar inte om att ha tid. Det handlar om att ta sig tid och som Nike säger ”Just do it!”

 

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare