Sommar i Australien

Så här i november är Sommaren på väg till Brisbane berättar Alexandra på TAFE. Hon fortsätter: Det har vi verkligen märkt under de senaste veckorna. Eftersom det är subtropiskt här i Brisbane, kan man uppleva värmen som fuktig och varm. För bara några veckor sedan var det 36 grader i skuggan och det rapporterades som en av de varmaste dagarna på året! 

De senaste veckorna när man gått till skolan på morgonen, har det varit mellan 25 till 30 grader. Värmen kan vara brutal men gillar man värme som jag gör är detta underbart. Jag kan erkänna att det ibland är jobbigt varmt och det enda man kan göra dem dagarna är att vara inomhus eller vara i poolen. Med solskyddsfaktor 50, så klarar man sig galant om man är lite van med sol. Jag rekommenderar er att alltid ha det, då man bränner sig lätt här!

Mina bästa tips till alla som besöker Australien / Brisbane under sommaren är att ha alltid solkräm på sig, bära vita tunna kläder, ha alltid en vattenflaska med sig och ta varje chans du kan att svalka av dig!

sommar-i-australien
 

Ett måste som jag anser att man ska göra när man är här är att besöka den långa och fina stranden längs ostkusten. Den sträcker sig över 5 mil om man räknar all badyta. Glöm inte bort att bada between the flags, om du tänker hoppa i. Man ska inte underskatta strömmarna här, det gjorde jag första gången och på någon minut var jag 50 meter från flaggorna. Så var försiktiga! Längs stranden finns det mycket att se och göra, såsom nationalparker och aktiviteter. Strandlivet på Gold Coast är nästan som allt annat i Australien, väldigt laidback men det finns mycket roligt att göra!

 

Med sommaren kommer också BBQ fram! Barbie Q som man uttalar det här, är det vanligaste sättet att ses och umgås på när temperaturen går upp! Runt om hela staden här i Brisbane finns det massa utomhusgrillar som är öppna för allmänheten. Det brukar oftast vara fullt med familjer och vänner som grillar på kvällarna. De vanligaste och främsta kandidaterna för BBQ har i Australien är lamm, korv och räkor. Men ingenting slår ju en riktig mör köttbit skulle jag säga! Det är något magiskt med grillkvällar, eller vad tycker ni?

sommar-i-australien

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare