Wilma på James Cook Univerity

Wilma läser zoologi och ekologi på James Cook University. Hon är en hängiven naturfotograf och delar här med sig av några av sina fina bilder…

 

Efter 6 år av väntan tog sig Wilma till slut till Australien! Hon drömde om JCU redan på gymnasiet, tog chansen sökte och kom in! Sen kom pandemin…  Efter två år av uppskjutna studier öppnades gränserna och bland de första eleverna på plats var såklart Wilma!

Och det visade sig vara bästa valet någonsin! I Queensland har hon inte bara funnit en utbildning i toppklass utan även likasinnade vänner från hela världen.

Och inte minst: äventyret!

 

Wilma hälsar att här finns alla sorters djur, inte bara läskiga utan även väldigt söta!

 
 
 

Wilma berättar ” Min bästa resa hittills var bär vi åkte motorcykel 8 timmar västerut i outback. Det var en sådan otroligt häftig upplevelse. Knappt någon sömn, ingen möjlighet att duscha eller laga mat. Vi hade endast med oss vatten, mackor, kamera och tält. Detta var under torrsäsongen och temperaturen gick ned till 5 grader på natten. Vi skakade, hade på oss flera par tröjor, sockor och byxor, men det var inte tillräckligt då vi sov på marken.

Vi har dumma och hade ingen madrass med oss, åkt bara spontant ut. Målet med resan var att hitta en röd känguru hane, den största av arterna. Vi lyckades hitta deras område efter några dagar och följde efter dem för att komma nära och få bra bilder. Häftigaste upplevelsen någonsin, en hane ( större än mig) kom lite för nära men hopade förbi till slut. Vi lyckades även hitta stora flockar med hundratals undulater, tranor, stora örnar, wallaroos, emuer och mycket mer. Inte varje dag man ser det! Otroligt tröttsam men så minnesrik resa!”

 
 
 
 

Man kan hitta så mycket häftigt här. Om man älskar djur är detta definitivt platsen att besöka…

 
 
 
 
 
 

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare